Problem sa matičnom, koliko jako zatezati vijak?

poruka: 4
|
čitano: 1.561
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kupio sam ovu matičnu, i uz nju nisam dobio i kao što vidite nam ovu plastiku oko procesora na koju se pričvrščuje hladnjak, koliko vidim na raznim slikama gornji dio je plastični ali bi trebao biti limeni, sada me zanima dali če praviti neki problem što sam ja nabavio sa pokvarene AM2 ploče plastični dio tog držača (isti su ulazi pa to nije problem)(slika 3)

I drugo važnije. Kako sam gledao po manualu tu bi se trebao nalaziti "AMD 890GX"(slika 2 i 4), što je neznam, kada sam dobio poštom ploču, hladnjak(slika 4) je stojao u zraku jedno 3 milimetra jer nije imao vijeke (slika 2, broj 1 i 2) , pa sam ga skinio i obrisao taj čip i namazaio termalnom pastom, ponovno stavio hladnjak i našao kod kuče vijke i njih zavrnio (slika 2, broj 1 i 2) vijci nisu iste veličine pa sam stavio maticu da im poravnam visinu. Koliko ja vidim (slika 1) spužvica koja treba valjda služiti kao graničnik je i na jednoj strani i na drugoj jednako odijeljene od ploče (možda 1 mm).

Probao sam upaliti i uđe u windows(xp), sada dali postoji program i na što trebam obratiti pozornost da vidim koja je temperatura tog "čipa".

I samo pitanje kada sam mazao termalnu pastu na procesor nije mi išlo razmazivanje sa karticom pa sam na kraju samo malo sa prstom prošao, dali se to nesmije?

Sada dali vrijedi to ovako ostaviti meni se čini sigurnim, ali sam htio pitati osobe koje su se sa time nekada bavile pa dali je to sigurno tako ostaviti ili ne?

Hvala na pomoči!!!

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako da ti kazem umjereno pritgnes do toga kad se malo teze šerafi onda jos malo pritgnes za 30% kruga i to bi tprilike trebalo biti tako.

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Zategneš toliko da glava lagano pritišće ploču i da ploča nemože "šetat", nemoraš puno sile primjenjivat, neće ploča nigdje. :)

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa matičnom, koliko jako zatezati vija
WrongType kaže...

Kako da ti kazem umjereno pritgnes do toga kad se malo teze šerafi onda jos malo pritgnes za 30% kruga i to bi tprilike trebalo biti tako.

Tako i jesam otprilike pritegao {#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice