Prijenosni zvucnici DIY

poruka: 4
|
čitano: 1.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Prijenosni zvucnici DIY

Evo napokon zavrsio do kraja projekt koji vec radim mic po mic godinama i doveo do savrsenstva.

Svaki put kad mi trebalo jace sam nanovo radio itd itd. i sad mogu rec da je to to.

Kratko receno imo sam prijenosne zvucnike koje sam anpravio i imali su pojacalo od zvucnika za pc. koje je sprdilo :)

i imo sam doma tda 2040 i odlucio sam napravit svoje pojacalo.

hvala jakovpu na pomoci koji mi je pokazo fatalnu gresku.

pojacalo je mono 12W

baterija je punjiva u kutiji 12v

i dva zvucnika po 4ohma 2.5W spojena paralelno tako da mi ostane ista omaža a poveca wataža.

U schemi sam ubacio jos i potenciometar da mogu smanjivat i pojacavat zvuk

Evo par slikica :)

doci ce jos finalne slike jer sam razbio zadnju sttranicu kutije dok sam otvaro da izvadim si staro pojacalo. jer je sve bilo zaljapljeno

Odgore Odgore
plocica odiza plocica odiza
Trenutno spojeno na labaratorijski ispravljac Trenutno spojeno na labaratorijski ispravljac
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.11.2012 14:51 (Lacko).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Prijenosni zvucnici DIY

Ja bih ti samo napomenuo nešto.

Kažeš da si spojio dva zvučnika od 4 ohma paralelno, i da ti je ostala ista impedancija? Razmisli malo, ako spojiš dva 4ohm zvučnika paralelno, dobio si ukupno 2ohma, što je premalo za to pojačalo. Mislim sve je ok dok se ne grije, ali na većoj snazi bi moglo biti problema.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
Prijenosni zvucnici DIY

istina da ali pojacalo nit nije an full snazi a na 8 ohma mi se uzasno cuje. probo sam ih spojit i serijski i paraleleno i ima mi bolji zvuk na paralelnom spoju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Prijenosni zvucnici DIY

Ne brini, sve je ok dok se ne grije pretjerano.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice