Pojacalo

poruka: 11
|
čitano: 2.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pojacalo

Ovako trenutno imam ovaj 5.1 reciver i razmisljam napraviti homemade kutiju za ovaj zvuncik pa me zanima dali bi to trenutno pojacalo bilo dovoljno? ak ne sta mi preporucate i koliko bi se cirka trebalo para ulozit za pojacalo za takve zvucnike.

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 2:50 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pojacalo

koliko vidim pojacalo je 5x100W i to muzicke snage

a woofer je 300W takoder muzicke. mozes stavit tja sub ali ja bi iso na nekih 200W sub i da imas 100W u rezervi da ne forsiras zvucnik

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pojacalo
Lacko kaže...

koliko vidim pojacalo je 5x100W i to muzicke snage

a woofer je 300W takoder muzicke. mozes stavit tja sub ali ja bi iso na nekih 200W sub i da imas 100W u rezervi da ne forsiras zvucnik

hmm znaci ovo bi moglo bit moguce da radi dobro :) nego bas sad gledam 2x woofer,srednjotonac i visokotonac sve zajedno oko 100 eura.. sto nije uopce previse.. sve u svemu posto sam gledao i nigdje nisam nasao kucno pojacalo sa preko 170w jacine po kanalu na 8ohma (osim onih po min 10k kuna) razmisljo sam kako bi bilo kad bi naprimjer si uzmem ono profesionalno pojacalo naso sam jednog daje 2x175 rms 8omha oko 900kn dodje.. pa sam mislio spojit reciver na njega i onda s njega na zvucnike.. sta mislis? Na ovo sa mislio

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 7:58 (Encyanix).
15 godina
Pojacalo

da ali to je pojacalo i onda ti rec ne treba il ako imas posebne out izlaze na reciveru.

jer ne mozes iz pojacala u pojacalo slat signal jer ce bit previsok i krepat ce preamp.

znaci gle ovih 100W ce ljepo drmat ja sam sebi radio 2x80W rms sta je oko 110W muzicke snage. u prostoru od 15kvadrata nesmijem pojacat preko 3

zvucnici su mi 75W

znaci ovaj tvoj reciver je dobar i ne moras bacat pare. osim ako ne zelis muziku za partije.

znaci ovaj tvoj rec je 100W po kanalu uzmi zvucnike bar 150W tako da ne pate kad pojacas do kraja ;)

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Pojacalo

Ok.. a dali postoji ista sto moze malo pojacat watazu? ovako informativno pitam.. posto vidim da reciveri imaju oko 160w max a takvi su jako skupi

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 15:19 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pojacalo

cek moras prvo objasnit dali ti treba za kucu il za partije.

ako je za kucu 100W je vise i nego dovoljno nemoj patit na watazu i gleda se RMS ne muzicka i gledas da imas cisti i ljep zvuk

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lacko kaže...

cek moras prvo objasnit dali ti treba za kucu il za partije.

ako je za kucu 100W je vise i nego dovoljno nemoj patit na watazu i gleda se RMS ne muzicka i gledas da imas cisti i ljep zvuk

Ma za kucu je za sobu 4x4 i naravno da gledam rms..  btw preporuci mi skretnicu za ovu kombinaciju: Visoki, Mid, Woofer

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 1:01 (Encyanix).
15 godina
Pojacalo

ako je za kucu i ako je za neki mali prostor i 25W rms ce bit dovoljno a kamoli 100W

za skretnicu nezz nikad nisam gledo aftermarket rjesenja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lacko kaže...

ako je za kucu i ako je za neki mali prostor i 25W rms ce bit dovoljno a kamoli 100W

za skretnicu nezz nikad nisam gledo aftermarket rjesenja

Ja sam ti extrem :D nikad mi nije dosta,, trenutno imam 2x70w rms od sony zvucnike i subwoofer od yamahe 75w rms al to mi je premalo.. treba mi nesto jace.. evo di je problem.. subwoofer mi je definitvno preslab.. tj cim prođem 80% jacine on gubi na bassu.. a zučnici imaju jako loš bass tj onaj oštri sto mi smeta.. tako da sam se odlucio za napraviti nesto hardcore.. vec sam sve smilsio samo skretnicu neznam koju da odabrem. Neznam kakva bi ova

15 godina
Pojacalo

ma uzmes mislim sve su iste tako rec. mozes i pronac skretnicu od tih zvucnika znaci da je isti proizvodac.
a sta se tice zvuka il neznas ustimat il imas los sluh.

meni su ova dva 2x80W sateliti i sub je 20W  ispod stola zabijen u kut.

pojacam preko 5 i cijela soba se pocne trest i ja moram izac van jer nemogu izdrzat.

npr ako stavis sub nasred sobe naravno da se nece cuti ni po kukuruza.

takoder imas EQ na kompu pa s njim mozes ustimat. a i zavisi kvaliteta pjesme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lacko kaže...

ma uzmes mislim sve su iste tako rec. mozes i pronac skretnicu od tih zvucnika znaci da je isti proizvodac.
a sta se tice zvuka il neznas ustimat il imas los sluh.

meni su ova dva 2x80W sateliti i sub je 20W  ispod stola zabijen u kut.

pojacam preko 5 i cijela soba se pocne trest i ja moram izac van jer nemogu izdrzat.

npr ako stavis sub nasred sobe naravno da se nece cuti ni po kukuruza.

takoder imas EQ na kompu pa s njim mozes ustimat. a i zavisi kvaliteta pjesme.

Cujes.. sto se tice zvucinka oni su citi *urac.. to su od linije zvucnici od sonya.. ja misim da imaju oko 60-70 rms al nisam siguran.. sve u svemu nemogu ih posteno nabit jer imaju los bas.. ostri bass i pocmu krcat.. a sto se tice suba drzim ga u kutu pored stola.. znaci jako dobro mjesto.. al definitvno preslabo za mene. :P

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice