Pozdrav. Intereseuje me kako namotati bakarnu zicu na feritnu jezgru, ja bih trebao namotati na feritnoj jezgri 5mm, 6 zavoja. Mozete li mi objasniti kako se to uopste radi? Unaprijed hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i ako žica nije izolirana neka navoji budu odmaknuti jedan od drugog.
Aha, a u napojnoj od racunara, takodjer, zica nije izolirana ali su navoji ipak spojeni, kako to objasnjavas?
Aha, a u napojnoj od racunara, takodjer, zica nije izolirana ali su navoji ipak spojeni, kako to objasnjavas?
izolirana je slojem laka.
Izolirana je lakom!
Ok, a kako cu ja namotati 5mm, 6 namotaja? Uzeo sam tu zavojnicu iz napojne.
kao na onoj slici ali samo 6 namotaja. I žica bi trebala biti deblja baš kao na slici
Ja nevidim veliki problem tu, princip: copy/paste.
Kopiraj onako kako izgleda na originalu, s pažnjom i preciznošću i naravno, kao što su neki rekli, pazi da je LAKžica...
kao na onoj slici ali samo 6 namotaja. I žica bi trebala biti deblja baš kao na slici
Jel ovo 5mm znaci da bi zica trebala biti 5mm, a 6 namotaja, jos jedno pitanje, da li ja mogu zicu namotati na bilo koje feritno jezgro, da li je bitan oblik?
Izolirana je lakom!
To je ta zavojnica, pa me interesuje da li bih ja mkogao kako namotati na ovo sebi odgovarajucu tj. 5mm, 6 namotaja.
sjedni . jedan .
Ja nevidim veliki problem tu, princip: copy/paste.
Kopiraj onako kako izgleda na originalu, s pažnjom i preciznošću i naravno, kao što su neki rekli, pazi da je LAKžica...
Druze, uzet cu zicu iz napojne, u njoj je lak zica.
Vehide,opet neš kemijaš???
..usput pozdrav,nije te bilo nešto poduže..
sjedni . jedan .
Znaci ne moze na tu moju?
E druze, pozdrav, sta ima, moram kemijati druze, heheh!
sjedni . jedan .
Znaci ne moze na tu moju?
da , shvatio sam trole jedan.
E druze, pozdrav, sta ima, moram kemijati druze, heheh!
Popio kasno kavu pa mi san ne dolazi..vrućina je pa se i tako ne može spavati,no ipak moram u krpe,jer sutra čekaju obaveze..
Kao i ti,kemijam neš..ja oko low-energy klima uređaja..Ovi komercijalni potrošiše struju,nije lova bed,ali ne dam!!!...
da , shvatio sam trole jedan.
Da li feritno jezgro mora biti bas kao na slici?
Popio kasno kavu pa mi san ne dolazi..vrućina je pa se i tako ne može spavati,no ipak moram u krpe,jer sutra čekaju obaveze..
Kao i ti,kemijam neš..ja oko low-energy klima uređaja..Ovi komercijalni potrošiše struju,nije lova bed,ali ne dam!!!...
Upravo tako, nije lova bed.
Znaci, feritno jezgro mora biti 5mm i da na njega nmotam 6 slojeva bakarne lak zice, da li je bolje sto je zica deblja ili?
Znaci, feritno jezgro mora biti 5mm i da na njega nmotam 6 slojeva bakarne lak zice, da li je bolje sto je zica deblja ili?
Pozeljno je da je zica deblja od jezgre jer u tom slucaju zavojnica ima najizrazenija svojstva.
A sto se tice laka kupis obican lak za drvo pa pobojas doma zicu, jeftinije te ispadne.
A sto se tice laka kupis obican lak za drvo pa pobojas doma zicu, jeftinije te ispadne.
Da li mogu naci u kakvim uredjajima odgovarajuce feritno jezgro, ima slika koju sam postavio i kazu da ne moze na njega?