Kućište za 4-8 HDD-a

poruka: 2
|
čitano: 1.630
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kućište za 4-8 HDD-a

Napravio bi kućište za par hard diskova. Funkcija bi mu bila spremanje podataka bez RAID gluposti. Nebi bio stalno upaljen kao server. Samo kućište imam već u glavi, ali ono šta me brine je recimo spajanje svih hddova  sa kompom. Kako ih spojiti? USB-om sigurno ne. Možda SATA-om ili eSATA-om. LAN kablom? Napajanje bi već nekako riješio isto kao i hlađenje. Dali je netko vidio kakav adapter koji bi recimo 4 sate konvertirao na 1 sata ili LAN? Gladao sam takva kučišta i užasno su skupa. Čak i kad dolaze bez diskova.

Volim piti i voziti, na svakome tko me gleda bilijarski štap slomiti, prase janje okrenutiiiiii
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2009 23:24 (Palac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kućište za 4-8 HDD-a

Pa i nećeš tu baš jeftino proći. 5X1 Sata port multiplier kod nas nećeš tako lako naći, a vani je 75$. Druga opcija ti je ako imaš kakvu staru matičnu + procesor + ram, da matična ima 4-5 PCI utora, pa staviti 3-4 ove kartice: http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=7301 i gigabtinu mrežnu (možeš i 100 Mbit/s ako ima integriranu koristiti, ali je gigabitna brža).

Ako imaš stari komp koji ima mrežnu i dovoljno sata priključaka još bolje.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice