Display za vjetrenjacu

poruka: 5
|
čitano: 2.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Display za vjetrenjacu

Imam jedno pitanje u vezi izrade displaya za vjetrenjacu

Moj susjed ima vjetrenjacu i zelio bi je montirati na vrh krova. Uz to zelio bi instalirati display koji bi mu pokazivao određene podatke, npr brzina vjetra, koliko vjetrenjaca napravi okretaja, uglavnom takav tip informacija.

Zanima me sljedece:

• da li postoji program koji bi se instalirao na takav display?
  • da li postoji vec automatski instaliran progam u displayu koji bi se mogao sam azurirati?
  • da li je potrebno izraditi program iz nicega, a zatim taj program instalirati na display?
  • da takav display uopce postoji, ako ne, kako ka izraditi i je li njegova izrada zahtjevna?

Molio bih odgovore iskljucivo od ljudi koji se razumiju u takve stvari, uz odgovore na pitanja koja sam predhodno postavio.

Unaprijed hvala.

Edit: Isprika ako je tema stavljenja u krivi podforum

It's not who u are, it's who u know.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 16:47 (Obi Wan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Display za vjetrenjacu

Postoje takvi displayi za industrijske pogone, brodove i slično, ali su prilično skupi. Bolje umjesto toga uzmi neki mikrokontroler i tekstualni LCD, trebalo bi koštati par stotina kuna i ima gotovih kompleta na ebayu. Programirati (ili znati raditi u specijaliziranom alatu za konfiguriranje) bi trebao u svakom slučaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Display za vjetrenjacu

Hm, pitanje je isplati li se ta operacija, napatiti ćeš se/susjed s upitnim rezultatom. Trebaš kao prvo moći brojati broj okretaja, što znači da ti treba neki senzor npr. hal koji će davati impuls jednom u svakom okretaju. Zatim neka 'pamet' koja će shvaćati te impulse i računati koliko ih je u sec, npr. neki mcu. I prikazivati taj rezultat na lcd displayu. Relativno jednostavno za nekoga u toj branši, SF za početnika. Potrebno; poznavanje elektronike, izrada štampane pločice, programiranje mcu (C jezik). Podrazumjeva se mcu programator + osnove rada mcu-a.

Ja bih ti radije preporučio da nađeš neki gotovi uređaj ako nisi u tom filmu, ili pripašeš nešto što nije primarno za tu potrebu. Kao npr. neki brojač okretaja za bicikl (ako može mjeriti do 5000 rpm), neki brojač okretaja iz auta (ne mehanički), komp + ventilator, ..

17 godina

novac nije problem, samo naravno necemo ni pretjerivati.

to je ozbiljan posao, a ne neka igrarija. bilo bi pozeljno da se netko javi tko bi bio u stanju izvesti ovakav projekt.

tako da ako ste zainteresirani javite se na pm pa cu vas ja proslijediti do mog susida.

It's not who u are, it's who u know.
14 godina
Obi Wan kaže...

moj savjet ti je da pitas na ovome forumu ili pitaj direktno firmu artas imaju li takvo nesto

http://www.slike.com/slike/screenkfk.jpg
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice