Bušenje rupe za vent

poruka: 9
|
čitano: 6.347
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Bušenje rupe za vent

Trebao bih izbušiti rupu za 120mm vent na kučištu da li to mogu kako drugačije a ne s ovim -------

zato kaj mi se neda bacat pare za to

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Bušenje rupe za vent

možeš s kutnom brusilicom ili s ubodnom pilom...ako si spretan i radio si već s tim...ako nisi bolje nemoj...i da, pazi prste...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan
Bušenje rupe za vent
Pa ne moraš izrezat komad kućišta da bi ugradio vent. na kraju to bi ti ružno i izgledalo napravi si od kartona šablonu od venta i ljepo sa malom bušilicom isperforiraj (izbuši) rupice u obliku venta jedna klasična kružnica pa si ravnalom napravi neku odgovarajuću raspodjelu rupica i to ti je to možda malo više posla ali estetika i funkcionalnost zagarantirana
dnl
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
roki kaže...
Pa ne moraš izrezat komad kućišta da bi ugradio vent. na kraju to bi ti ružno i izgledalo napravi si od kartona šablonu od venta i ljepo sa malom bušilicom isperforiraj (izbuši) rupice u obliku venta jedna klasična kružnica pa si ravnalom napravi neku odgovarajuću raspodjelu rupica i to ti je to možda malo više posla ali estetika i funkcionalnost zagarantirana

Tako sam i ja napravio na jednom kompjuteru na bočnoj stranici. olovkom sam napravio kružiće i izbušio puno rupa promjera cca 5,5, mm... i naravno još 4 rupe za vijke za učvrstit ventilator.

Samo pazi kod bušenja, meni su se jedno dvije rupe spojile Osmijeh

16 godina
neaktivan
Bušenje rupe za vent

Ja sam rezao 2 rupe na kučištu jednu gore za ispuh i jednu sastrane sa ubodnom pilom i kasnije sa brusnim papirom to malo izbrusio da nebude oštro.

EDIT: ja sam si veličinu rupe ucrtao lagano olovkom na kučište pomoću ovog metalnog fan grilla, a najbolje bi ti bilo bušit rupe na kučištu sa onim kružnim nastavkom za bušilicu.

Evo kako to izgleda:

Kučište Kučište
Kružna pila Kružna pila
http://www.speedtest.net/result/832664492.png
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.7.2010 23:14 (Fixcar).
Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fixcar kaže...

Ja sam rezao 2 rupe na kučištu jednu gore za ispuh i jednu sastrane sa ubodnom pilom i kasnije sa brusnim papirom to malo izbrusio da nebude oštro.

EDIT: ja sam si veličinu rupe ucrtao lagano olovkom na kučište pomoću ovog metalnog fan grilla, a najbolje bi ti bilo bušit rupe na kučištu sa onim kružnim nastavkom za bušilicu.

Evo kako to izgleda:

Lijepo , lijepo

16 godina

takvog alata sa priborom i nekolko nastavaka nađe se ispod 150kn u Bau xy

a potreban je za početni rez gdje onda piliš ubodnom pilom s finom pilicom za metal

1. zalijepiti slojeve zaštitne trake (krep ili maskirna i sl. nazivi) na površinu,

2. zacrtaj mjesto ugradnje i rupe za vent - napravi krug pomoću šablone od ventilatora ili sl.

3. zareži alatom početni rez ili zabuši ak nemaš pa tu počni rezat ubodnom pilom, izbuši rupe

4. Obrusiti rez ručnom turpijom,

5. ugradi vent

10 godina
protjeran
Bušenje rupe za vent

Jel ima zaštitne krep trake negdje jeftinije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 15:06 (RapStar).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Bušenje rupe za vent
RapStar kaže...

Jel ima tog u Bauweltu?

Ako misliš na Dremel, imaš ga OVDJE na akciji.

Pretpostavljam da bi ga i Bauwelt trebao imati među električnim alatom/strojevima.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 12:36 (Matozan).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice