Antensko pojačalo

poruka: 11
|
čitano: 12.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Antensko pojačalo

zanima me dali se može napraviti nekakvo pojačalo za tv sliku pošto mi je jako loša i kako

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Antensko pojačalo

a zasto bi ista pravio kada,ubrzo ide prelazak na digitalnu...

errando discimus
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Antensko pojačalo

a šta idu i z1,otv itd na digitalnu..

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Antensko pojačalo

Na pojedinim odašiljačima su krenuli i lokalni programi na digitalnom odašiljanju. Antensko pojačalo nećeš napraviti jer su to već sklopovi kod kojih fizičke dimenzije igraju ulogu, pa prilikom projektiranja treba uzimati u obzir kapacitet između vodova, duljinu vodova i sl.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Antensko pojačalo

evo da ne otvaram novu temu, tu ću postaviti pitanje.

što je to antena sa pojačalom? znači li to da ima veći domet pa da može hvatati i programe iz inozemstva?

Logic je legenda! :)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Antensko pojačalo

Jednostavno rečeno, antena s pojačalom ima u svojem kućištu ugrađeno pojačalo, što znači da možeš primiti i slabiji signal nego s antenom bez pojačala.

Međutim, najbitnija je konstrukcija same antene, jer kvalitetna antena bez pojačala (vanjska) daje bolje rezultate nego antene s pojačalom (sobne).

KaeR
17 godina
protjeran
Antensko pojačalo

Bolje da kupiš kvalitetniju antenu, pojačalo pojačava i smetnje.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Tako je, ne samo sto pojacava smetnje nego i ako nije dobro izvedeno (izlazni naponi i tako to) tiho i polagano przi tuner uredaja.

Ponekad zna se desiti da Video rekorder ili slican uredaj sa tunerom izigrava pojacalo i to prilicno dobro. Ovde mislim na pass through, odnosno signal prode niz uredaj (recimo VHS ili DVD rekorder) i izade lagano pojacan i sa isfiltriranim sumom.

Sve na svemu, korisnost jeftinih antenskih pojacala je vrlo, vrlo upitna..... stetna cak!

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
17 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
pinkskin kaže...

Tako je, ne samo sto pojacava smetnje nego i ako nije dobro izvedeno (izlazni naponi i tako to) tiho i polagano przi tuner uredaja.

Ponekad zna se desiti da Video rekorder ili slican uredaj sa tunerom izigrava pojacalo i to prilicno dobro. Ovde mislim na pass through, odnosno signal prode niz uredaj (recimo VHS ili DVD rekorder) i izade lagano pojacan i sa isfiltriranim sumom.

Sve na svemu, korisnost jeftinih antenskih pojacala je vrlo, vrlo upitna..... stetna cak!

Ja sam svoje napajanje popravljao, crko nakon 2 mijeseca, trafo rikno, i na izlazu koji ide u TV je stavljen kondenzator a znamo da kondenzator za DC- signal kad je serijski spojen predstavlja prekid kruga. Baš budem izmijerio napon na izlazu i ulazu pojačala.

Mislim da nije štetno ako ispravno izvedeno i spojeno, sa odgovarajučom skretnicom.

Evo primjer, juče kod frenda slagali antene i imali dvije riblje kosti i pojačalo 2x30dB i trežili neke bosanske programe, i usmjerli obe antenu u istom smijeru i dobili dosta dobar signal na dva programa ali su ostali bili lošiji, i frend onda otišo i kupio bolju antenu (17dB a riblja kosta cca 7dB) i spojili samo nju bez pojačala i signal čak bio bolji na svim programima nego sa one dvije i pojačalom, onda smo spojili pojačalo i još jednu antenu (okrenuli je prema Zagrebu) i sad tako ima spojeno.

Ja imam isto dvije antene, riblje kosti i u 6 mjesecu sam kupio pojačalo 2x30dB i skretnicu za 4 TV-a, toliko ih imam. Programe koju su bili jako loši sam izubio a oni drugi su sad na svim TV--ima isti, dosta bolji nego prije.

Hoču reč, pojačala više služe da ti dobar signal sprovedeš an više TV-a bez gubitka signala nego ga uhvatiš neke druge programe jer pojačalo pojačava i dobar signal ali i smetnje isto.

Bolje dat više love za dobru antenu i onda ni netrebaš pojačalo, ako naravano ju koristiš za 1-2 TV-a

I don't need sex, T-com fucks me every day
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.3.2010 19:13 (pinkskin).
17 godina
odjavljen
pinkskin kaže...

Hoču reč, pojačala više služe da ti dobar signal sprovedeš an više TV-a bez gubitka signala nego ga uhvatiš neke druge programe jer pojačalo pojačava i dobar signal ali i smetnje isto.

Ovo zapravo i je glavna svrha pojačala. Antena koja ima pojačanje (zbog geometrije, ne elektronike) je dobra za primit kvalitetniji signal, a pojačalo je korisno kada taj signal treba provesti kroz dulje vodove ili splitere. Kad su dugi vodovi, dolazi do gubitaka, signal slabi, a vod se u maloj mjeri ponaša kao antena. Međutim, signal kojeg vod uhvati nije koristan signal već šum. Pojačalo se stavlja što bliže anteni, pa je signal pojačan, a taj dodatni šum nije i time se postiže bolji omjer signal/šum, što znači i kvalitetniju sliku.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan
Antensko pojačalo

znači, ništa od dodatnih programa? šteta...

Logic je legenda! :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 15:31 (betmen).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice