Amplifier Chip [Pomoć]

poruka: 25
|
čitano: 6.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

Znaci mislim si napravit jedan portable zvucnik. Znaci sada trazim neki dobar amplifier board da daje barem ljepih 20w (12v dc) bez puno distorcije.. dvoumim se između ova dva: YDA138 i TDA7377 i sad neznam koji bi uzeo.. pa me zanima vas misljenje koji je bolji uzet.. ak imate prijedlog za neki bolji (12v dc) slobodno recite.. znaci to je prvi dio price, a sad sa ebaya sam uzeo li ion bateriju 6800mah 12v ali neznam kakav mi adapter treba da ju napunim.. imam doma 12v 1500ma 18va adapter al neznam dali bi dobro radilo da se nes nesprzi.. imace unaprijed Hvala! 

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 7:44 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Amplifier Chip [Pomoć]

Pozdrav;

7377 i 138 rade u AB klasi tako da baš i nisu pogodni za "prijenosni zvučnik". 138 ima pojačalo za slušalice dok 7377 ima veće kućište, odnosno može bolje disipirati toplinu. Kada bi morao birati između ova dva mislim da je 7377 bolji izbor osim ako ti baš treba ovo pojačalo za slušalice.

Definitvno bolji izbor od gore navedenih je TA2021 čip (1 2). 2021 radi u T klasi (varijacija rada D klase) tako da ima manju potrošnju od ovih gore čipova i malo veće izobličenje u radu na višim frekvencijama ali za ovo što tebi treba on će najviše odgovarati.

Za punjenje možeš koristiti ovaj punjač, samo ako ćeš kupovati uzmi sa EU utičnicom :D

elCid
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 8:44 (elCid).
15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

ja dajem glas za tda 2040

imas moju temu pa pogledaj

doslovno dodemo u sk8 park prikopcamo dva zvucnika prije je bio mono i cijeli sk8 park ima ozvucenje

Moj PC  
1 1 hvala 1
15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

Zanima me koji bi chip najbolje zvuco na 4ohm zvucniku 80w max i oko 30w rms (misim samo jedan zvucnik spojit pa me zanima dal se nekako to moze bridgat npr 2x20w na 1x40) .Probo sam kod frenda pojacalo lepai 2020 sa ta2020 chipom i dobro se culo i sad gledam po netu da je ta2021 malo jaci al da ima slabiji bass.. a u vezi 2040 nemogu nac nijednu plocicu vec napravljenu.. :/ 

EDIT: Dvoumim se između ova 3 sta mislite koji uzet? ta2021,ta2021,ta2020 neznam za ovaj prvi ta2021 ali ovaj drugi se moze bridgat, sta onda uzet?

EDIT 2: U vezi punjaca.. zanima me ako npr baterija koju imam trazi 2a punjac/adapter a ja stavim od 1500ma sta se moze desiti? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 14:27 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Encyanix kaže...

EDIT 2: U vezi punjaca.. zanima me ako npr baterija koju imam trazi 2a punjac/adapter a ja stavim od 1500ma sta se moze desiti? 

Sporije punjenje ce biti

:D
15 godina
CroNk3r kaže...
Encyanix kaže...

Sporije punjenje ce biti

Znaci 100% ? xD jer jedan jedini adapter koji imam je taj od 12v 1500ma 18va od one stolice za masirat.. pa ga nesmijem shebat. :P

16 godina
Encyanix kaže...
CroNk3r kaže...
Encyanix kaže...

Sporije punjenje ce biti

Znaci 100% ? xD jer jedan jedini adapter koji imam je taj od 12v 1500ma 18va od one stolice za masirat.. pa ga nesmijem shebat. :P

Da, jedino moze bit problem ako stavis prejaki punjac pa skuri vodove(al opet ako uredaj ne povuce struju nista nece biti), ako stavis slabiji samo ce se spojite punit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 15:19 (CroNk3r).
15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

Tek sam sad skuzio da je utikac od adaptera manja verzija.. manja ovog normalnog . Dali mozda adapter od max tv prijemnika ima 12v?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Encyanix kaže...

Tek sam sad skuzio da je utikac od adaptera manja verzija.. manja ovog normalnog . Dali mozda adapter od max tv prijemnika ima 12v?

Trebalo bi ti pisati ispod onih "pipaca" koji idu u uticnicu ili s zadnje strane.(gledas output, predpostavljam da znas sta trebas gledat, ali za svaki slucaj da napisem...)

Uz malo guglanja nasao sam da daje 1.5A(albis 8000, sad neznam za ostale prijemnike)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 17:48 (CroNk3r).
15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

nemozes nac plocicu za tda 2040 ????

google ih je pun imas u datasheetu gotov pcb i schemu. i na netu dosta njih.

takoder koliko znam mozda grijesim tda 2040 ima isti pinout kao i 2030.

i da mogu se bridgat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lacko kaže...

nemozes nac plocicu za tda 2040 ????

google ih je pun imas u datasheetu gotov pcb i schemu. i na netu dosta njih.

takoder koliko znam mozda grijesim tda 2040 ima isti pinout kao i 2030.

i da mogu se bridgat

na ebayu nemogu nac.. no svejedno odlucio sam se na ovo ja mislim da je to dosta ok.. 

15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

a ti vec zelis kupit gotovo ahaaaa

sry ja sam mislio da zelim radit

brijem da ti se ovaj ne moze spajat u btl

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Amplifier Chip [Pomoć]

Slažem se sa kolegom, sumnjam da se može bridgat izlazi pošto su u čipu izlazi već bridgani, ali za te pare se čini solidnim pojačalom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

Nadam se da je ko lepai 2020lp ili cak bolji.. ak je tako svi sretni :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

Evo dobio sam ideju.. al neznam dal je izvedivo.. znaci mislio sam spojit bateriju na napajanje od kompa na molex kabel.. zutu i crnu 12v.. al nez dal se moze baterija sprzit?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
moderator
Encyanix kaže...

Evo dobio sam ideju.. al neznam dal je izvedivo.. znaci mislio sam spojit bateriju na napajanje od kompa na molex kabel.. zutu i crnu 12v.. al nez dal se moze baterija sprzit?

Molim te nemoj.

Just hating everyone for no reason.
13 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Šta time misliš postić ?

15 godina
Gigabyte091 kaže...
Encyanix kaže...

Šta time misliš postić ?

Zelim napunit bateriju.. pokusavam se snac da ne potrosim dodatno jos para na adapter i to..

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 21:16 (Encyanix).
13 godina
neaktivan
Amplifier Chip [Pomoć]

Neće to tako ići, napon punjača mora biti oko 14.5V, a ne 12, ovako bi ti struja išla u napajanje jer baterija ima viši napon od napajanja

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gigabyte091 kaže...

Neće to tako ići, napon punjača mora biti oko 14.5V, a ne 12, ovako bi ti struja išla u napajanje jer baterija ima viši napon od napajanja

Ok znaci 14v adapter mozda mogu nabavit za free, al nije bitna amperaza?

15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

Sad sam posjetio 3 ducana u rijeci i pitao dali mozda imaju punjac za tu liion bateriju.. i nitko nije imo.. a sto je najgore kad sam dosao i net.com lik umjesto da mi objasni sta kako radi dali imaju punjac on meni kaze da moram doc s vise informacija.. pa kakvi danas ljudi rade to je nevjerojatno.. Btw doslo mi je pojacalo Muse TA2021

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 19:28 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Encyanix kaže...

Sad sam posjetio 3 ducana u rijeci i pitao dali mozda imaju punjac za tu liion bateriju.. i nitko nije imo.. a sto je najgore kad sam dosao i net.com lik umjesto da mi objasni sta kako radi dali imaju punjac on meni kaze da moram doc s vise informacija.. pa kakvi danas ljudi rade to je nevjerojatno.. Btw doslo mi je pojacalo Muse TA2021

holex?

Lud si što si išta pitao u netcomu, tamo su sve baksuzi, a i mogao si pretpostaviti da nemaju punjač za li-ion baterije, to je rijetko u našim dućanima, naruči s ebaya rađe.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Jakovp kaže...
Encyanix kaže...

holex?

Lud si što si išta pitao u netcomu, tamo su sve baksuzi, a i mogao si pretpostaviti da nemaju punjač za li-ion baterije, to je rijetko u našim dućanima, naruči s ebaya rađe.

Bio sam u mikromakro i chipoteci i nije bilo.. koliko si siguran da bi bilo u holexu? 

16 godina
odjavljen
Encyanix kaže...

Bio sam u mikromakro i chipoteci i nije bilo.. koliko si siguran da bi bilo u holexu? 

Nisam siguran uopće, iako oni imaju zbilja svašta, ali to je kod nas zbilja prerijetko.

Evo bilo bi najbolje da ih nazoveš, na stranici im nisu baš jasne oznake punjača:

http://www.holex.hr/

http://www.holex.hr/ispravljaci-i-punjaci/punjaci-baterija-standard/popis/

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
Amplifier Chip [Pomoć]

Evo ljudi kao sto je jedan forumas predlozio uzeo sam punjac sa ebaya ovakav 12.6v wall plug danas probao stavio ga u tu svoju bateriju i ukljucio bateriju i pustio da se puni, nakon 10h nije se bas nista napunilo? u cemu grijesim...

EDIT: Evo nakon 15h punjenja opet nista.. znaci kad ustekam tu bateriju u lepai pojacalo samo ona ledica od pojacala zasvjetli i odjednom se smanji na minimum svjetlina.. (vjerojatno je jos prazna.. cudno..) sad ni sam neznam di je problem.. dal je u bateriji ili u punjacu... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2013 14:39 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice