12V neon lampa (bass effect)

poruka: 10
|
čitano: 8.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav forumasi,

Evo citao sam malo po forumu nedavno i procitao ovu temu.

Isprobao sam spojit neonku da reagira na bas prema shemi (slici prilozenoj ) koju je BugFanNo1 dodao za pomoc autoru iznad navedene teme.

Shema provjereno radi no u mojem slucaju samu pri velikoj glasnoci. :(

Zanima me dal se moze napraviti neko pojacalo za signal da neonka svijetli i na manjim glasnocama.

Hvala.

BugFanNo1-ova shema spajanja neonke na woofer BugFanNo1-ova shema spajanja neonke na woofer

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo da pridodam: izrada tiskanih plocica i sklopova mi nije strana i imam sve potrebno za izradu jedne(uredaj za osvjetljavanje i kemikalije za jetkanje i to).

kakvo pojavalo da trazim? audio pojacalo?   pojacalo snage?   Molim pomoc iskusnih

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

I guess da trebaš operacijsko pojačalo.I mislim da nema to veze na koji ouptut spajaš.Potenciometrom se regulira frekvencija ulaznog napon odnosno osjetljivost ili ti ga u kojem frekv. rasponu će reagirat.Možda možeš i da ti neki tranzistor okida napajanje neonke(hint: tiristor, triac)Makar ako se dobro sječam postoji i integrirano riješenje za takve potrebe do x kW, tako da možeš i mješalicu "okidat".Imao sam nešto slično.Budem pogledao.A možda ima i neko ovdje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

e hvala. ajd pogledaj. Jer iskreno nemam ideja kak to sloziti. Neonka reagira samo kad je zvuk na 90 do 100 posto. a to je svejedno prejako :P

i sad trazim nesto da ona titra(tj pali se i gasi) na nizoj glasnoci.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: 12V neon lampa (bass effect)

Pogledaj ovdje.Svojedobno sam radio po takvoj šemi.I radilo je mislim da ide do 1kW, tako da možeš staviti veš mašinu da ti u basu udara.{#}

15 godina
neaktivan

hahah. je al sta s ovim 220V ? ja trebam za 12V.

Jel to moguce izvesti s tranzistorskom sklopkom mozda? hmm... nemam pojma

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 22:23 (Sharpshooter).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ajde vi koji se bolje razumijete :P bi ovo funkcioniralo?

sad sam nacrtal nabrzaka prije skole :) pa mozda dobim koji odgovor :D

EDIT: Shema zamjenjena - oba pola "neonke" greskom spojena na tocku istog potencijala

Shema Shema
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 12:22 (Sharpshooter).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: 12V neon lampa (bass effect)

Teoretski da, ali su ti bitne vrijednosti i karakteristike tih elektroničkih elemenata.Probaj na elektronikars.ba ili tako nekako pogledat.Ili da probaš simulirati u EWB-u ili nečem sličnom.

15 godina
neaktivan

Da, ubiti to je najveci problem. Problem je u ovoj vrijednosti izlaza signala koja je promjenjiva... To me malo muci.

Moram danas u skoli pitati nekoga mozda imaju ideja :P

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Inače, imaš "pravu" neonku i riješenje zasnovano na LEDicama.Bitna je brzina odziva, jer prava neonka ima starter i ima neko vrijeme paljenja.Malo proguglaj.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice