Template dvojba

poruka: 4
|
čitano: 1.385
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Template dvojba

Poštovanje!

Ispričavam se što sam noob i što bi ovo možda nekoga moglo uvrijediti ali pitati moram, ta zato i služi google i forum ;)

Naime, radi se o dvije stranice koje planiram podići (a raditi u Joomli i Drupalu) tj. na meni je samo da izaberem odgovarajući template koji će kolega implementirati.

Za template spreman sam platiti ali ironija jest u tome da su ta dva dotična templeta (za joomlu i drupal) free (GPL licenca) pa me zanima, jer želim biti siguran, da li te besplatne templateove mogu skinuti i koristiti a da se ne registriram tj. uđem u klub (rockettheme) ?

Ujedno me zanima da li ima kakva kvaka oko te GPL licence (surfao sam,pročitao ali ne baš i razumio) tj. na što moram obratiti pozornost u praksi (da li smijem mijenjati dotični template poput izmjene background-a, ...) ?

I još nešto, da li uzeti te besplatne templateove za koje sam zagrizao (ne zbog novca, spreman sam platiti) ili se učlaniti u klub i uzeti komercijalne?

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Template dvojba

Svi takvi templati već postoje rippani (ukradeni od dizajnera tj. stranica na kojem su hostane), također i rockettheme, i njihovi template su rippovani i mogu se naći po warezima i sl. Ako želiš da platiš za template, ne znam na koliku svotu si mislio izdvojiti, onda možeš uraditi na nekom sigurnom sajtu preko opcije unique, to kad kupiš ona nestaje sa tržišta i bude samo tvoje, i jedino se možeš nadati da je neko nije rippao.

Moj ti je savjet da napravite svoj template i zaštite ga skriptama.

-----

GPL licencirane template-i, svi mogu skidati sa bilo koje stranice...

16 godina
neaktivan
Re: Template dvojba

Kao sto kaze kolega dole.. sve stoji i sve je istina, cak mislim da je moguce naci na netu sve te template ili gotovo sve koji su popularni, u orginalnom formatu tj. da nisu ripani ili sta vec, jer je recimo netko kupio membership dobio orginalni paket i kasnije ga podijelio sa drugima. Mislim da i kada bis na nesto tako naisao i da imas zelju da ga probas tj. testiras i vidis dali ce se bas taj template uklopiti u tvoju ideju da nije neki bad ako ga skines, ali kasnije kada ga mislis stvarno koristiti da ga onda zaista i kupis. 

15 godina
neaktivan
Template dvojba

Zahvaljujem na odgovorima!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice