Spameri na mom forumu

poruka: 20
|
čitano: 3.193
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spameri na mom forumu

Pozdrav ekipa. Imam nekih problema u zadnje vrijeme. Naime koristim smf forum 1.1.7 i stalno se regaju neki ljudi i postaju smeće, linkove i sl. Jesam li ja nešto skrivio u postavkama foruma?! Kod registracije postoji slika, koju treba unijeti, nisu botovi(valjda). Imate još nekih savjeta oko sql injectiona i kako se zaštiti?! Sve neki s e-mailom "...@mail.ru" pa me strah...

Jer znanje treba da bude besplatno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spameri na mom forumu

riješenje:BAN ZA SVE TAKVE

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spameri na mom forumu

Banao sam ih po IPu, ali neki novi dolaze...???

17 godina
protjeran
Spameri na mom forumu

Banuj ih.

Procesor: Intel Celeron D331 2,66Ghz 256KB L2 Cache, Presscot Matična Ploča: MSI P4M900M2-L RAM: 2GB (2*1) Kingmax DDR2 800Mhz HDD:80GB Hitachi Grafička Kartica: Xpert Vision GeForce 8400GS 512MB DVD-RW: Pioneer DVR-112D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spameri na mom forumu

Ako nemaš svaki dan 20 novih normalnih članova upali da kao admin trebaš odobriti račun

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dosta ljudi i nezna za forum i tek je napravljen, a u zadnjih 7 dana se regaju takvi likovi, i onda postaju neke WoW reklame i klanove! WTF?!

17 godina
Spameri na mom forumu

Botovi!

kod upisa teksta u bazu filtriraj... u koliko se spominju spam rijeci da samo preskoci upis i to je to...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zar ih nemoš bannat po mac adresi? Nije mi znanje iz web servisa najsvježije hh

Tikviči vladaju svijetom!
16 godina
neaktivan
Tale kaže...

Ahaha, evo, nasmijao si me, svaka čast! Čuli nije najsvježije... @tnakir: Mogu li spriječiti kompletnu registraciju bota, ne samo postanje?!
17 godina
neaktivan
you don't have to be crazy to work here, but it helps
17 godina
Smooth Operator kaže...
Tale kaže...

Ahaha, evo, nasmijao si me, svaka čast! Čuli nije najsvježije... @tnakir: Mogu li spriječiti kompletnu registraciju bota, ne samo postanje?!
 To ti je malo teze, najcesce se botovi regaju pod "normalnim" imenima... mozda jedino da pri reganju dodas jos i captcha element (ona iskrivljena i isarana slova kad se negdi ides registrirat pa moras prepisat sta na njima pise). Iako ne vjerujem da postoji bot koji se moze regat pa postat post... to mi je malo cudno... koristis neki gotovi forum? nije vrag da postoji bot koji i to moze...
I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Spameri na mom forumu

imao sam istih problema s ranijim verzijama SMF-a, stvar je u tome da konstantno moras updejtati forum na novije verzije. Cim sam stao s updejtanjem foruma, tj. kada je izasla nova verzija koju sam ignorirao trebalo im je 5 dana da se najezde na forumu.

Druga stvar je da instaliras dodatne modove za sigurnost kao sto su ti napisali povise. U svakom slucaju, gotovi forumi su uvjek bili meta botova i uvjek ce biti, tako da je to borba s vjetrenjacama.

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 8:48 (pixelatem).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ljudi, da stvar bude gora, ja koristim captha element( medium over-lapping, nešto noise-a), registracija je izravna, sad sam promjenio u e-mail aktivaciju.  Evo primjer: IP 84.19.176.191 , host: ns.km10517.keymachine.de  Ime: incogluiah , E-mail: thinadaafu@gmail.com. I onda posta o World of Warcraft! Nije da mi smeta, ali nije uopće forum o tome!

17 godina

Da, botovi se mogu registrirati i postati poruke na forumu. Oni ne otvaraju stranice nego salju samo podatke u formatu koji forum ocekuje i isto tako captcha im ne predstavlja problem, ocr programi su poprilicno napredovali. Jedini nacin da ih se rijesis je da nadjes anti-bot mod za svoj forum i implementiras ga. Naravno, pod uvjetom da si bas ti instalirao forum, a ne samo otvorio account na nekoj stranici koja ti je dala gotov forum kojeg samo customiziras. Tj. trebas imati pristup do datoteka foruma.

npr. nesto ovako http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=999

Jednostavno se na registracijsku formu doda jos jedno polje za kojega ti odredis pitanje i odgovor i napravis ga obaveznim za unos kod registracije. Moze i nesto banalno tipa "Upisi xyz u polje". Botovi to nemaju u formi koju salju za registraciju i automatski im ne prolazi registracija.

Imali smo isti problem na pspcro i xboxcro forumima, bilo je i preko 20 spam botova dnevno, spamova i duplo. Kada sam ubacio takav mod u source foruma nestali su.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 8:51 (Solo761).
17 godina
neaktivan
Spameri na mom forumu

Ovo što ti je Solo preporučije najučinkovitiji je način.

Dakle tvoja pitanja i odgovori, jednostavnog tipa. npr. 6+2= ili nešto slično

Isti problem imao sam sa vBulletinom i od kad sam napravio ta pitanja/odgovore kod registracija botovi su nestali.

www.infinite-gamers.com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 8:55 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Poslušao... 6+3+1, pa da vidimo hoće li znat se regat... Hvala!

15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Poslušao... 6+3+1, pa da vidimo hoće li znat se regat... Hvala!

Je li ti uspjelo ovo? dolaze li spameri?

Moram smisliti nešto dobro pametno
16 godina
neaktivan
Spameri na mom forumu

Očito, nikad više, jer se nisam tužio.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Očito, nikad više, jer se nisam tužio.

Mozes li mi objasniti šta uraditi kad skinem ovo? gdje ubaciti, instalirati? da li radi za sve forume?

Moram smisliti nešto dobro pametno
17 godina
neaktivan
Spameri na mom forumu

Koliko se sjećam kada skineš neki dodatak uđeš u admin dio i pod pakete. Uplodaš zip i instaliraš.

Ako koristiš custom temu onda ćeš trebati ručno štrikati u fajlove.

Raspakiraš zip i otvoriš xml. Za tu svrhu koristio sam notepad++.

Vidiš u koje fajlove treba ubaciti linije, skineš ih lokalno, bekapiraš iste za svaki slučaj, pratiš po xml-u što ide u koje fajlove i da li je after ili before

i kada si sve obavio vratiš ih na server.

Zvuči kompliciranije nego što je, ali ja sam malo zahrđao jer se ne bavim time cca. 2 godine.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice