Login na vrhu stranice

poruka: 4
|
čitano: 1.394
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Login na vrhu stranice

Zanima me kako mogu ubaciti u Wordpress temu da mi na vrhu stranice bude bar za login, logout te link za registraciju?

Primjer: gamersject.hr i district-prague.eu

VISIT ME! http://www.youtube.com/logecro Moj zadnji video: http://www.youtube.com/watch?v=E3uO1YtE0q4&hd=1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Login na vrhu stranice

ako znaš prilagoiti Wordpress temu onda jako jednostavno.

Ako ne, onda imaš problem.

Trebaš poznavati HTML i CSS, ALI i strukturu Wordpress teme kako bi znao gdje nešto dodatno ubaciti.

A nakon što shvatiš gdje unutar teme to ide onda umetneš malo HTMLa u page.php (ili header.php) i nešto u style.css i gotovo.

Teško je ovako na pamet. Ako si temu kupio onda možeš pitati i autora teme. Bez da se zna koja je tema nije moguće ništa konkretnije odgovoriti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Login na vrhu stranice

Slažem se sa postom iznad, s tim što za početnike postoje i mnogo jednostavnija rješenja, u wordpressu zvani plugini koji mijenjaju kod i prilagođavaju stranicu u par klikova, no koristeći takav način prilagođavanja smo, malo je reći ograničeni, što s mogućnostima što funkcionalnostima. Ali ipak, plugini pomognu, i odrade baš ono što smo željeli (ako nismo previše zahtjevni).

Što se tiče web stranica koje je pokretač teme postavio kao primjer, u gamersject.hr se koristi Joomla template Game News i ako pogledamo demo verziju, vidjet ćemo da je tzv sticked menu već importovan, što znači da pojedine teme imaju ovu funkciju već ugrađenu u sebi.

http://infologija.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Login na vrhu stranice
Nightcomer kaže...

Slažem se sa postom iznad, s tim što za početnike postoje i mnogo jednostavnija rješenja, u wordpressu zvani plugini koji mijenjaju kod i prilagođavaju stranicu u par klikova, no koristeći takav način prilagođavanja smo, malo je reći ograničeni, što s mogućnostima što funkcionalnostima. Ali ipak, plugini pomognu, i odrade baš ono što smo željeli (ako nismo previše zahtjevni).

Što se tiče web stranica koje je pokretač teme postavio kao primjer, u gamersject.hr se koristi Joomla template Game News i ako pogledamo demo verziju, vidjet ćemo da je tzv sticked menu već importovan, što znači da pojedine teme imaju ovu funkciju već ugrađenu u sebi.

slažem se sa činjenicom da se može i kroz plugin, ali to nije dobar smjer razmišljanja, jer se tako brzo završi na webu koji ima 25 pluginova i koji se učitava 15 sekundi ili treba 300MB RAMa za rad, a ima 3 objave/članka.

zadnja dva projekta koja sam radio u wordpressu klijent je kupio teme i kod jedne teme sam imao opciju prilagodbe jako puno stvari kroz već ugrađene widgete, a kod druge sam ja sam složio widget (malo više posla, jer sam morao kopati po kôdu s obzirom da je tema bila dosta kruta i bez nekih ugrađenih widgeta).

autoru svakako savjetujem malo učenja i čitanja dokumentacije, jer ako uloži 10 dana u učenje vratiti će se višestruko (kroz znanje, iskustvo i kvalitetnije webove).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice