Windows xp-užasno spor komp

poruka: 14
|
čitano: 6.629
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav.

Cpu je intel celeron 3.06 ghz

mbo asrock915pl

ram-2gb

hard malo stariji 80 gb.

Problem je u tome da je komp užasno spor,odnosno na google chromu pustim neku mjuzu na youtubu i proc vec skace na 60-100% usage.

Ili recimo s winrarom otpakiravam datoteku i cpu usage opet skoci na 60-100.

Stavljeni su novi windowsi,novi driveri. Instalirani su samo najpotrebniji programi(avira,ccleaner,poweriso,skype,chrome,mozilla).

U cemu moze bit problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Normalno je da ti skače zauzeće procesora kad nešto pakuješ ili raspakuješ. Za Youtube, dok ne trza, verovatno je dobro, no za svaki slučaj pogledaj ovde i ako ti je slučajno aktivirana beta, napusti je (imaćeš ispod teksta link "Leave HTML5 trial." Ako ti umesto toga piše "Join...", onda je u redu).

Odvrti neki bench (recimo SuperPi do 1M cifara) pa vidi da li dobijaš normalne rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jednojezgreni proc kojeg Flash player opterećuje maximalno (Youtube) kao i Winrar.

Pogledaj u task manageru što ti najviše opterećuje proc. Kladim se na flash:)

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

System idle procces i chrome najvise trose cpu-a. Flashplayera nit nema u procesima.
Prije god dana kad sam ja taj komp koristio(sad je od buraza) bilo je sve dobro,cak super u odnosu na zastarjele komponente.
Nije mi jasno da može tako štekat. Stari kad igra jamb na playtoyu cak i to šteka.Kocke se jedva vrte 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 16:25 (NSRkić).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Onda ili Chrome ima ugrađen Flash, ili je ono što sam ja rekao, idi na onaj link i proveri.  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da,i kad mozillu otvorim onda plugin-kontenjer isto puno trosi.

Se more kaj napravit da tak nesteka?

Dal bi mu pomoglo da clocknem proc za 300 mhz vise

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nešto čudno se događa s kompom...

Proc sam kloknul na 3.3(tak je i prije 1 god radio) ali opet nista, sve uzasno šteka. Čak i underground 2 šteka.Što je nemoguce,jer ja sam s tim procom igral i pro street,cod 6,lol,ma svašta.

Neznam u cemu bi bil problem... Jel moze bit do harda? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Skini HD tune, pokreni error scan full, pogledaj health tab, postaj slike ovdje na forum.

EDIT: Ako je HDD ok onda napravi reinstall windowsa, skini si frišku unatended instalaciju XP SP3, fino snimi na cd na maloj brzini i instaliraj xp ponovo, kad sve snimiš ponovo skini si auslogic disk defrag i defragmentiraj disk, a sada kad provjeriš disk možeš prije reinstalacije windowsa skinut ccleaner za čišćenje smeća, auslogic disk defrag za defragment diska, malwarebytes za čišćenje malwera i avast free antivirus za scan na viruse, makar dok ovo sve provjeriš i odradiš prije budeš napravio reinstall XPa.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 18:31 (Valentin17).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Također isti problem i kod mene.

Specifikacije:

• AMD Duron 1200 MHz
  • MSI KT6V-LSR
  • ATI Radeon 7000 (64MB)
  • Micron DDR SDRAM PC2100 256MB
  • WD400BB-00CJA0 (40GB)

• WinXP Pro 32bit(SP3)svježa instalacija+ nekolicina programa+1x igra

Simptomi:

Video malo trza prilikom gledanja na YouTube, pogotova kada mičem miš i kada je prikaz videa na cijelom ekranu, zvuk je u redu. 

Hitman 47 ide glatko međutim i on trza prilikom veće akcije pucanja(NPC-a).

DVD očitava medije vrlo dugo 3min +/- te ne pokreće autoplay medija.

Nakon duže rada u web pregledniku Google Chrome postaje sve sporiji da bi na kraju izbacio poruku da Shock Player ne radi.

Prema Task Manageru prilikom gledanja videa memorija nije iskorištena u potpunosti međutim CPU jest(100%)

Opći dojam cijelog sustava jest da je spor.

Zadnji put kada je istoimena konfiguracija bila upogonjena je bilo prije dvije godine te ovih simptoma nije bilo. 

HD Tune Pro HD Tune Pro
HD Tune Pro HD Tune Pro
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.2.2013 4:11 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To i mene muči. Al nemože mi komp bit preslab, kad ovi u školi sa 2.4-2.6 procima i 512 rama rade sasvim normalno na youtube-u i svugdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Windows xp-užasno spor komp
Wuk19 kaže...

Također isti problem i kod mene.

Specifikacije:

• AMD Duron 1200 MHz
  • MSI KT6V-LSR
  • ATI Radeon 7000 (64MB)
  • Micron DDR SDRAM PC2100 256MB
  • WD400BB-00CJA0 (40GB)

• WinXP Pro 32bit(SP3)svježa instalacija+ nekolicina programa+1x igra

Zadnji put kada je istoimena konfiguracija bila upogonjena je bilo prije dvije godine te ovih simptoma nije bilo. 

preeeemalo memorije za sadašnje uvjete.

17 godina
neaktivan
Re: Windows xp-užasno spor komp
NSRkić kaže...

To i mene muči. Al nemože mi komp bit preslab, kad ovi u školi sa 2.4-2.6 procima i 512 rama rade sasvim normalno na youtube-u i svugdje

kupi si novi Bug , imaš temu kako očistiti komp od raznih beštija.

15 godina
neaktivan

Nije do memorije već CPU-a, ubacio sam +256MB(512 ukupno) i nema pomaka u brzini izvođenja videa.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo pogledaj ovaj blo, imaš neke savjete kako održavati računalo: http://mojprofil.org/odrzavanje-racunala/

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice