Windows XP Home - vraćanje na Administratora

poruka: 16
|
čitano: 14.589
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Poštovani,

Imam jedan veliki problem i molim za Vašu pomoć. Imam novi netbook sa instaliranim Windows XP Home i pošto se baš ne kužim u neke stvari, zabunom sam promjenio svoje originalne postavke - Administrator u Limited account u User accounts postavkama. Sada više ne mogu i ne znam kako da ga vratim jer u User accounts imam samo opciju da promjenim lozinku, sliku i da napravim račun putem .NET lozinke...znam da sam prije mogao mijenjati u administrator u limited i obratno...

Molim Vas pomozite....

p.s. Windowsi su bili instalirani na netbooku bez windows cd-a

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Windows XP Home - vraćanje na Administratora

Pa prijavi se kao administrator i tamo si promjeni svoj account.

15 godina
neaktivan

Kako da se prijavim kao administrator? Nemam nikakvu opciju, tj. nije mi ponuđeno...jel se to može nekako u postavkama promjeniti. Kao što sam prije napisao, ne znam i molim vas za pomoć. Hvala

15 godina
neaktivan

Možeš ući u Safe mode i izabrati glavnog administratora koji se inače prilikom logiranja ne vidi. S njim ćeš moći promjeniti postavke svog starog administratora.

Tako sam frendici uspio maknut zaboravljenu lozinku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala ti na savjetu ali nažalost bezuspješno...u safe mode-u isto kao i u normalnom stanju nema opcije za povratak na Administrator account. Zar moram reinstalirati Windowse? Ne znam kako jer uz netbook nisam dobio Windows instalacijski dvd već su bili instalirani.

16 godina
neaktivan

Idi na Start, pa na promjeni korisnika. Tu će ti svi korisnici bit izlistani. Valjda password znaš.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cloud06 kaže...

Možeš ući u Safe mode i izabrati glavnog administratora koji se inače prilikom logiranja ne vidi. S njim ćeš moći promjeniti postavke svog starog administratora.

Tako sam frendici uspio maknut zaboravljenu lozinku.

Ili ideš normalno u windowse i kad ti se pojave accounti onda pritisnoš ctrl+alt+delete.

15 godina
neaktivan
bighart kaže...

Hvala ti na savjetu ali nažalost bezuspješno...u safe mode-u isto kao i u normalnom stanju nema opcije za povratak na Administrator account. Zar moram reinstalirati Windowse? Ne znam kako jer uz netbook nisam dobio Windows instalacijski dvd već su bili instalirani.

Nema na čemu.

Hm, čudno. Pa obično postoji administrator uz sve druge korisničke račune.

15 godina
neaktivan

Ja sam prije prčkao po User accounts zato jer sam htio nešto maknuti pa sam bio kliknuo na jednu opciju koja je tada bila prikazana a sada je nema a to je change from administrator to limited account i ja budala kliknuo na to i nema više povratka...ne mogu čak ni windows update napraviti... :(

16 godina
neaktivan

Pa koji ti je račun sad administrator?! Mora jedan imati admin ovlasti.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Samo je jedan jedini račun na kojem piše moje ime i prezime, naravno uz sliku a ispod pšiše limited account. Nema administrator....Jel se može nekako komp vratiti na originalne tvorničke postavke? Probao sam system restore al ne mogu jer nisam administrator...

17 godina

1. Start - Run - utipkaj Regedit.exe
2. Nađi ključ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon \ SpecialAccounts \ UserList
3. Kreiraj novi DWORD i nazovi ga Admministrator
4. Dvostruko klikni na Administrator i namjesti vrijednost 1
5. Izađi iz Registry editora i restartiraj komp

Na welcome screen-u trebao bi sada imati račun Administrator

*napomena - nisam siguran hoćeš li ovo moći napraviti sa limited accountom, ali pokušaj, naravno u račun Administrator u XP Home

možeš ući jedino u safe modu, a ovim bi ga trebao imati i na welcome screen-u

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 12:17 (Floki).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala ti Floki na prijedlogu ali nažalost bezuspješno. Kad sam došao do zadnjeg koraka, kreiranja DWORDa, stalno sam dobivao poruku error creating registry. Tu poruku sam dobio i u safe mode-u.

Naime, radi se o netbooku, acer aspire one, crvene boje, kojeg sam kupio u vip-ovoj promotivnoj akciji. Kada sam ga po prvi puta upalio, tada se po prvi put dizao os - win xp home, gdje sam ja sve regulirao postavke...imam unutra i acer recovery management al ga ne mogu pokrenuti jer nisam administrator. Ista je stvar i sa system restore.

Jel ja mogu, nekako se vratiti na sami početak instalacije windowsa? Napominjem da nisam dobio instalacijski dvd već imam na poleđini product key.

molim Vas za pomoć!

p.s ispričavam se svima a posebno Flokiju, što nisam odmah odgovorio, nisam bio u mogućnosti i nisam imao netbook pri ruci.

17 godina
neaktivan

Kad ulazis u windows pita te na koji nalog da se ulogujes? Ako te pita dva puta pritisni ctrl+alt+del i moci ces rucno ukucati user name i password. Tu se mozes ulogovati kao Administrator. Ako te ne pita onda kad udjes u windows ides na start pa log off i onda tu mozes to napraviti.

15 godina
neaktivan

RIJEŠIO SAM PROBLEM!

HVALA SVIMA!

Pozz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa lijepo bi bilo da kazes kako radi drugih i da zahvalis onome ko ti je pomogao

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice