Windows explorer problem prilikom desnog klika

poruka: 10
|
čitano: 2.134
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ponekad kada otvaram nesto sa desnim klikom, tipa denski klik open with... odabir koji odabere ostane upljen i ne mice se kao slika na desktopu. Ne znam kako da to opisem pa sam stavio ss.

Ne nestane dok ne restartiram comp, ili dok ne odem u postavke od rezolucije pa postavim ponovno zadanu rezoluciju koja je aktivna(radim na 1920x1080 pa opet odaberem 1920x1080 i apply)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 20:17 (tLeon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows explorer problem prilikom desnog klika

- problematična VGA (konkretnije VRAM), ostane smeće u memoriji do refresha. Probaj drivere... 5% šanse, 93% neće dugo, ostaje ti 1% šanse da radi bez problema još 100godina i 1% da neki utils npr capture brljavi. Pošto je gore legalan CS6 možda..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
ihush kaže...

- problematična VGA (konkretnije VRAM), ostane smeće u memoriji do refresha. Probaj drivere... 5% šanse, 93% neće dugo, ostaje ti 1% šanse da radi bez problema još 100godina i 1% da neki utils npr capture brljavi. Pošto je gore legalan CS6 možda..

svi driveri su update, nije stvar do photoshopa bilo sta od desnog klika bilo gdje, to se pocelo desavat u zadnji tjedan dana samo je odjedanput krenulo.... Kada ponovno onako promjenim rezoluciju onda meni izgleda ovako blijedo, no kad prvi put kliknem nesto pa se to zaledni, onda meni postane normalan.

Ima neki nacin da to rjesim?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 21:12 (tLeon).
16 godina
tLeon kaže...
..

-svi problemi na PCu su soft ili hard.

hard = kvar komponente, rješenje je nova ispravna.

soft = ... eliminacijom, npr ne Photoshop kao uzrok nego CS.. nije samo Photo u njemu. Bilo koji drugi soft-utils može biti uzrok, naravno prvi sumnjivci su neki povezani s videom.

eliminacijom možeš izolirati konkretniji uzrok, do tad je ćorava koka sistem. npr Clean OS ako radi tad nije kvar. Boot u safemod nije rješenje (jer je povezano s VGA, u safe se ne koriste svi driveri pa se problem ne mora primijetiti, ali i to treba probati). itd. itd.

-neki VGA bench bi možda brže došao do odgovora (zapravo BSODa, ali i to je potvrda problema) uz predpostavku da dobro predpostavljam (VGA, predpostavke su put u...).

15 godina
neaktivan

Desni klik na Computer -> Properties -> Advanced System Settings -> Dio Performance -> Settings -> Makni kvačicu sa "Fade out menu items after clicking" -> Apply -> Ok

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
ihush kaže...
tLeon kaže...
..

-svi problemi na PCu su soft ili hard.

hard = kvar komponente, rješenje je nova ispravna.

soft = ... eliminacijom, npr ne Photoshop kao uzrok nego CS.. nije samo Photo u njemu. Bilo koji drugi soft-utils može biti uzrok, naravno prvi sumnjivci su neki povezani s videom.

eliminacijom možeš izolirati konkretniji uzrok, do tad je ćorava koka sistem. npr Clean OS ako radi tad nije kvar. Boot u safemod nije rješenje (jer je povezano s VGA, u safe se ne koriste svi driveri pa se problem ne mora primijetiti, ali i to treba probati). itd. itd.

-neki VGA bench bi možda brže došao do odgovora (zapravo BSODa, ali i to je potvrda problema) uz predpostavku da dobro predpostavljam (VGA, predpostavke su put u...).

rijec je o intregriranoj grafickoj...

16 godina
tLeon kaže...
..

rijec je o intregriranoj grafickoj...

tad provjeri RAM i temperature MBO.. u DOSu MemTest par minuta, prst na hladnjak ''južnog mosta''. Ako je nešto od tog znat ćeš vrlo brzo.

-ako je starija i ako imaš manje RAMa, ... tad je (donekle) sve OK, tj sporost+swap.. nove intelove HD-2000-4000 su OK, ispod 945 je problem kompatibilnost (dx9.0c-sm2.0)

12 godina
neaktivan

Sve je tem su ok, osim sta je vruce na mbo je ovo sto svijetli ASUS, mislim da je 32gb RAM-a dovoljno, ocigledno da ce trebat graficka... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 21:40 (tLeon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tLeon kaže...

Sve je tem su ok, osim sta je vruce na mbo je ovo sto svijetli ASUS, mislim da je 32gb RAM-a dovoljno, ocigledno da ce trebat graficka... {#}

-svijetli reklama, ono ispod je važno. Ako prst-test ne možeš izdržati dulje od sec. tad je to problem. (i throtlanje kao posljedica) Možda je krivac BIOS-overvolting i sl.

-čak imaš previše RAMa, vjerojatno i neadekvatno podešen OS...

.. i da, na takvom PCeku nemati ber neku jeftikaner VGA je kriminal, btw novi Premiere jako dobro koristi cuda..

12 godina
neaktivan

Ugasio sam comp i ispraznio kondenzatore i sad sve radi kako treba, cudan problem :/

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice