Windows Defender problem

poruka: 3
|
čitano: 3.786
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Windows Defender problem

Dakle, nakon nekoliko mjeseci bez antivirusne stalne zaštite (mislim da sam mogu procjeniti šta je zarazno, i šta ne, tako da mi je povremeni scan čitavog HDD-a sa Malwarebytes-om bio sasvim dovoljan), vrag me natjerao da aktiviram Windows Defender na svojoj Windows osmici.

Sistem je skeniran, skeniranje je trajalo skoro desetak sati na mom ni približno lošem laptopu za naše standarde (i3 2.3 sa 4GB RAM memorije). Pronašao je dosta virusa, za koje sam znao da su tu (dio Certified Ethical Hacker treninga). Međutim, kako sam imao sve te kopije na eksternom HDD-u, odlučio sam da ih ipak izbrišem i da imam čist laptop, a eksterni HDD da mi svjesno bude "pun virusa", odnosno alata za kreiranje virusa. Međutim, kako ne mogu očekivati da Microsoft uradi išta kako treba, naravno da je program prestao raditi, kao što se vidi na slici: http://i.imgur.com/j6N4Tvp.jpg

I evo ga, Windows Defender stoji ovako već satima, nit ima cancel nit se može prozor zatvoriti, a bojim se ako ga ugasim preko Task Manager-a da ću destabilizovati sistem. Možda se čini kao glupa briga, ali sam dosta zadovoljan trenutno instaliranim programima, igrama, aplikacijama i postavkama, tako da ne bih baš volio da moram ponovo da dižem sistem.

Ono što bih međutim istakao kao prednost kod Windows Defender-a je što skenira .iso datoteke. Ne sjećam se da sam ijedan antivirus imao koji je skenirao datoteke UNUTAR .iso datoteke, a isprobao sam ih baš mnogo (Avast, Norton, Kaspersky, Malwarebytes...). Da nije došlo do ove greške, bio bih poprilično zadovoljan ovim antivirusom. Međutim, ovako, dobio sam samo još jedan razlog da što prije pređem na Linux (trenutno je jedino što me sprječava moja WiFi mrežna kartica jer je Linux ne podržava).

Ako sam napravio neki propust pri otvaranju teme, izvinjavam se. Ovo mi je prva tema otvorena na ovom forumu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 16:05 (r3bl).

0 1 hvala 0
17 godina
Windows Defender problem

Samo ti ugasi taj Windovs Defender,Nevinašce ili zapravo Microsoft Security Esentials znači ugasi ga prisilno preko Task Managera nema druge.Nakon šta se Windowsi ponovo dignu, onda ugasi taj Microsoft Security Esentials i to je to izaberi neki drugi Antivirus ako ga uopče misliš i koristit.Cool

Ako se slučajno ne da ugasit preko Task Manager, onda to napravi sa "Process Hacker" kojeg moš nač u dolnjem paketu programa.U tom paketu programa imaš upute za Process Hacker, tam je objašnjeno kak se ubijaju tvrdokorni ili neposlušni procesi preko Process Hacker i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/kupio-novi-komp-kako-ga-odrzavati/122828.aspx?page=0&jumpto=2391074&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 16:56 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Windows Defender problem
r3bl kaže...

Ono što bih međutim istakao kao prednost kod Windows Defender-a je što skenira .iso datoteke. Ne sjećam se da sam ijedan antivirus imao koji je skenirao datoteke UNUTAR .iso datoteke, a isprobao sam ih baš mnogo (Avast, Norton, Kaspersky, Malwarebytes...). Da nije došlo do ove greške, bio bih poprilično zadovoljan ovim antivirusom. Međutim, ovako, dobio sam samo još jedan razlog da što prije pređem na Linux (trenutno je jedino što me sprječava moja WiFi mrežna kartica jer je Linux ne podržava).

Nisi ti koristio Kaspersky ako misliš da on ne skenira iso datoteke. Ne samo da skenira kompletan sadržaj iso datoteka, nego skenira i mnoge druge formate koji grupiraju datoteke. Jednio ako si stavio quick scan, onda se ne provjerava sadržaj datoteka.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice