Win32/Trojan

poruka: 6
|
čitano: 3.165
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Win32/Trojan

Danas sam na jednom forumu htio pogledati jednu sliku, nakon klika na sliku otvorila se u novom prozoru i tu sam nešto pokupio.Sad trenutno nisam na svom kompu doma, ali se pokrenuo nekakav softver gdje je pisalo da imam Win32/Trojan i ništa drugo.Inače nemam nikakav antivirusni program instalirani na računalu.

Ne mogu se sjetiti kako se zvao taj softver, ali mislim da je bio od Microsofta.Napravio je Scaniranje ali nije dao da ništ obrišem ako ne platim licencu.

Kad sam ugasio taj program, nije mi dao otvoriti Win Explorer, Task Menager i Mozzilu,uvijek bi se pojavio taj softver za makivanje Trojana.

Nisam mogao otvorti ni system restore, a nakon restarta računala jer nisam znao kaj da napravim, mi je dao otvoriti system restore, ali sve bilo sve izbrisano tak da nisam imao kamo vratiti sistem.Onda sam mogao otvoriti i Task Menager i znam da nisam imao viška procesa nego manjka, nije bilo explorer.exe-a.

Kaj da napravim, ne mogu na svom računalu uopče na net jer mi neda otvarati Internrt Explorere, nekakv softver se otvara automatski za brisanje Trojana koji upče nisam instalirao.

Molim za pomoč, ili da jednostavno reinstaliram Win XP SP2.

Izvinjavam se na dužem postu, ali takav je problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 1:23 (Marac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Win32/Trojan
Marac kaže...

Danas sam na jednom forumu htio pogledati jednu sliku, nakon klika na sliku otvorila se u novom prozoru i tu sam nešto pokupio.Sad trenutno nisam na svom kompu doma, ali se pokrenuo nekakav softver gdje je pisalo da imam Win32/Trojan i ništa drugo.Inače nemam nikakav antivirusni program instalirani na računalu.

Ne mogu se sjetiti kako se zvao taj softver, ali mislim da je bio od Microsofta.Napravio je Scaniranje ali nije dao da ništ obrišem ako ne platim licencu.

Kad sam ugasio taj program, nije mi dao otvoriti Win Explorer, Task Menager i Mozzilu,uvijek bi se pojavio taj softver za makivanje Trojana.

Nisam mogao otvorti ni system restore, a nakon restarta računala jer nisam znao kaj da napravim, mi je dao otvoriti system restore, ali sve bilo sve izbrisano tak da nisam imao kamo vratiti sistem.Onda sam mogao otvoriti i Task Menager i znam da nisam imao viška procesa nego manjka, nije bilo explorer.exe-a.

Kaj da napravim, ne mogu na svom računalu uopče na net jer mi neda otvarati Internrt Explorere, nekakv softver se otvara automatski za brisanje Trojana koji upče nisam instalirao.

Ako ne mozes na net

negdje (kod nekoga) skini Avira rescue system Link pa sprzi na cd i bootaj odradi scan.

mozes pokusati i sa sas-om skini pa odradi scan, trebalo bi pomoci.

ako uspijes sa ovim gore srediti skini i mbam odradi i s njim scan prije toga uradi update.

svakako kad sve sredis stavi neki antivirus avira ili avast + wot nije pametno drzati pc bez zastite.

16 godina
neaktivan
Marac kaže...

Imaš fake av, uđi u "safe mode with networking" i pokušaj skinuti malwarebytes i kako je rečeno update pa brzi scan

Ako bi nam mogao reći kako se zove taj "program" kad dođeš kući?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 3:13 (brixy).
18 godina
Marac kaže...

Kod nekog drugog na internetu skini Combofix i preimenovani Rkill.exe, s linkova dole pa ih prebaci na USB ili CD pa ih prenesi na svoj komp. Kad dođes doma kopiraj s USB preimenovani Rkill.exe na Desktop i Combofix isto pa onda napravi tocno ovak kak piše dalje.{#} Prvo otiđi u Safe Mode With Networking, F8 na tipkovinici pritisni prije dizanja Windowsa pa onda pokreni prvo Rkill.exe ( iExplorer.exe) pa nek odradi ako treba još ga jednom pokreni i opet nek odradi svoje pa onda ga ugasi i nemoj Restartat Windowse. Nakon toga pokreni Combofix i prihvati sve kaj trazi od tebe, kad pocne skenirat ne diraj miš niti tipkovnicu pa kad završi izbacit ce LOG pa njega Copy-Paste na Forum da se vidi kaj je pocistil. Nakon toga možes napravit Quick Scan sa Malwarebytes i obriši sve kaj bude našel ak trazi Restart to odma odradi obavezno.{#}{#}

http://www.bleepingcomputer.com/download/anti-virus/combofix

http://download.bleepingcomputer.com/grinler/iExplore.exe

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 3:16 (rambox).
17 godina
rambox kaže...

Kod nekog drugog na internetu skini Combofix i preimenovani Rkill.exe, s linkova dole pa ih prebaci na USB ili CD pa ih prenesi na svoj komp. Kad dođes doma kopiraj s USB preimenovani Rkill.exe na Desktop i Combofix isto pa onda napravi tocno ovak kak piše dalje.{#} Prvo otiđi u Safe Mode With Networking, F8 na tipkovinici pritisni prije dizanja Windowsa pa onda pokreni prvo Rkill.exe ( iExplorer.exe) pa nek odradi ako treba još ga jednom pokreni i opet nek odradi svoje pa onda ga ugasi i nemoj Restartat Windowse. Nakon toga pokreni Combofix i prihvati sve kaj trazi od tebe, kad pocne skenirat ne diraj miš niti tipkovnicu pa kad završi izbacit ce LOG pa njega Copy-Paste na Forum da se vidi kaj je pocistil. Nakon toga možes napravit Quick Scan sa Malwarebytes i obriši sve kaj bude našel ak trazi Restart to odma odradi obavezno.{#}{#}

http://www.bleepingcomputer.com/download/anti-virus/combofix

http://download.bleepingcomputer.com/grinler/iExplore.exe

smatram da mu za fake/rogue AV netreba combofix i ini alati, jedan mbam može to sasvim pristojno odraditi, nakon njega sas i hitmanpro i sve bi trebalo biti ćisto

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
18 godina
Win32/Trojan

To je tzv. retro virus koji napada ili zaobilazi AV programe. Nakon toga se pravi kao da je on AV program. Imala je frendica jedan, čak je kazao lažni BSOD (krepali smo od smijeha). Uglavnom stvar nije dala instalirat pravi AV, ali sam zato Malwarebytes Anti-malware instalirao bez problema. Tako da on će ti to počistiti. Nakon toga stavi kao što kolege spomenule Avast/Aviru free i full scan.

...something diabolic
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice