Web ne prikazuje: č,ć,đ,ž,š ?

poruka: 10
|
čitano: 12.907
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Č,ć,đ,ž,š

Dakle zanima me jedna stvar molim pomoc jer ce me ovo vise stvarno izluditi , na nekim web stranicama i u programima nekim mi jednostavno ne zeli ocitat ta slova nego mi upise upitnik ili neki znak ludi , a to mi se nije prije desavalo nego mi se desava sa nekom novom verzijom windowsa XP koju sam skinuo s torrenta i stvarno sam prezadovoljan s njom nikakve zamjerke osim ovog , stvarno smeta kad moras neki tekst stalno prepravljat ili nesto , a to mi prije nije bilo na starim windowsima Xp tj na verziji koju sam imao prije , dali je uopce stvar u windowsima i kako da to rijesim pls help Osmijeh

L.Đ

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Č,ć,đ,ž,š

To ti je zato što te web-stranice i programi ne podržavaju hrvatska slova pa umjesto njih stavljaju svakakve znakove.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Č,ć,đ,ž,š

Pokusaj u Browseru postaviti... konkretno FF

View - > Character encoding - > UTF

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Č,ć,đ,ž,š

Control panel -> Regional and Language options. Stavi sve na 'Croatian'.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Č,ć,đ,ž,š

Dakle ovako ovo za browser je pomoglo tnx a ovo u control panelu mi je vec bilo podeseno al ono kad trebam language za unicode to mi ne zeli kaze da moram instalirat taj jezik , zna li ko kako da to rijesim to je ono pod advanced , kad stavim croatian kaze mi please insert disc ... a ono regional language i keyboard language to mi je podeseno .

L.Đ

0 0 hvala 0
18 godina

e pa ok, uvali cd od windowsa... valjda ti nije maknuto sve preko nlitea...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ukoliko je neko voljan da mi pomogne........... imam program PROSHOW PRODUCER u kojem sam (prije nego što sam formatirao disk) sasvim normalno mogao koristit slova  Č ĆŠ Ž, medjutim, poslije instalacije windowsa udjem u program kad ne mogu slova Č Ž Š Ć već mi izbacuje neke ludacke simbole.... :(((

pa bi vas upitao sta bi moglo biti

usao sam u REGIONALNE POSTVAKE, al fazon je u tome što u prva dva odjeljka mogu postaviti CROATIAN , dok u odjeljku ADVANCED ne mogu nista uradit jer mi trazi cd! :(

pa jel moguce da od ovog odjeljka ADVANCED mnogo zavisi ??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Web ne prikazuje: č,ć,đ,ž,š ?
nedo848 kaže...

usao sam u REGIONALNE POSTVAKE, al fazon je u tome što u prva dva odjeljka mogu postaviti CROATIAN , dok u odjeljku ADVANCED ne mogu nista uradit jer mi trazi cd! :(

ne možeš samo potvrdit i restartat?
ne treba cd..

16 godina
protjeran
RE: Č,ć,đ,ž,š
Mozda neke web adrese nemogu ''procitati'' hrvatska slova.
Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
16 godina
RE: Web ne prikazuje: č,ć,đ,ž,š ?
nedo848 kaže...

Ne samo da je moguće, već je i vjerojatno. Najčešće ljudi ovo ne podese kod instalacije Windowsa pa poslije ne vide naša slova u nekim programima. Osim toga, ne mogu se čitati PDF dokumenti koji u nazivu ili putanji (path) imaju naša slova. U čemu je problem, nemaš CD?

Inače, nije baš dobra ideja instalirati Windowse skinute tko zna odakle. Već sam jednom nekome pokušavao na takvim Windowsima namjestiti hrvatsku tipkovnicu, ali nije išlo - morao sam instalirati druge Windowse.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice