VirtualDub - Couldn't locate decompressor for XVID

poruka: 31
|
čitano: 6.353
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
VirtualDub

Ubacim video u "virtualdub" i pojavi mi se ovo http://i40.tinypic.com/1z4jsyb.jpg , pa me zanima šta da napravim da mi prihvati video?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
VirtualDub

Ovdje izgleda da VirtualDub ne podrzava taj fromat videa ak mozes pokusaj promjenit format videu (npr: u .avi)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: VirtualDub

Video je u avi. formatu (Video Clip (.avi) )?!? Neznam zašto neželi učitat??

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 9:10 (Realista).
17 godina
moderator
damir1994 kaže...

Ovdje izgleda da VirtualDub ne podrzava taj fromat videa ak mozes pokusaj promjenit format videu (npr: u .avi)

Malo sam se naljutio kad sam procitao tvoj odgovor - glavom mi je proletjela misao "Ako ne znas, bolje ne reci nista, nego reci pogresno". Namigiva Video jest u .avi formatu!

Realista kaže...

Ubacim video u "virtualdub" i pojavi mi se ovo http://i40.tinypic.com/1z4jsyb.jpg , pa me zanima šta da napravim da mi prihvati video?

Za razliku od Windows Media Playera i hrpe drugih programa koji koriste DirectShow filtre (DirectShow dekodere), VirtualDub koristi VfW kodeke, sto znaci da ti treba VfW XviD kodek. Imas ga ovdje.

16 godina
neaktivan

mbaksa@

To je to! hvala ti puno!

16 godina
neaktivan

Isti problem kod mene se pojavio nakon to sam nadogradio K-Lite Full Codec pack s verzije 8.0.0 na verziju 8.4.0

Zanima me mogu li s tim kodecima rješiti ovaj error da ne stavljam ovaj što je mkbaksa preporučio!? Koju opciju uključiti/isključiti? :P I koliko su ustvari potrebni ovi kodeci ako imam VLC koji reproducira skoro sve i bez njih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: VirtualDub - Couldn't locate decompressor for
Bellatrix kaže...

Zanima me mogu li s tim kodecima rješiti ovaj error da ne stavljam ovaj što je mkbaksa preporučio!? Koju opciju uključiti/isključiti? :P I koliko su ustvari potrebni ovi kodeci ako imam VLC koji reproducira skoro sve i bez njih...

Koji error? Iz VirtualDuba? Za VD ti treba VfW XviD kodek. Točka. Bilo da ćeš skinuti zasebni XviD kodek ili da ćeš instalirati ffdshow i u njemu uključiti XviD kodek (ffdshow ima VfW dekoder za XviD, samo ga treba uključiti).

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Bellatrix kaže...

Koji error? Iz VirtualDuba? Za VD ti treba VfW XviD kodek. Točka. Bilo da ćeš skinuti zasebni XviD kodek ili da ćeš instalirati ffdshow i u njemu uključiti XviD kodek (ffdshow ima VfW dekoder za XviD, samo ga treba uključiti).

Ovaj error iz naslova teme! Znači prije mi je radio virtualdub sa k-lite 8.0.0 verzijom a sada ne radi sa verzijom 8.4.0

Kako da upalim to u ffdshow-u? Koja je to stavka, ne mogu je pronaći..

17 godina
moderator
Bellatrix kaže...
Ovaj error iz naslova teme! Znači prije mi je radio virtualdub sa k-lite 8.0.0 verzijom a sada ne radi sa verzijom 8.4.0

Ne razumijem zašto govoriš o k-liteu, kad je k-lite SKUP prvenstveno DirectShow dekodera, uz tek pokoji kodek.

Bellatrix kaže...

Ideš Start > ffdshow> VFW Configuration, s lijeve strane klikneš na Codecs, a s desne strane za Xvid odabereš libavcodec.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Bellatrix kaže...

Ne razumijem zašto govoriš o k-liteu, kad je k-lite SKUP prvenstveno DirectShow dekodera, uz tek pokoji kodek.

Bellatrix kaže...

Ideš Start > ffdshow> VFW Configuration, s lijeve strane klikneš na Codecs, a s desne strane za Xvid odabereš libavcodec.

Jesam dobro shvatio, to je ovako kao na slici!?

Upaljeno je ali ne radi..

17 godina
moderator
Bellatrix kaže...
mbaksa kaže...
Bellatrix kaže...

Bellatrix kaže...

IdešStart > ffdshow> VFW Configuration, s lijeve strane klikneš na Codecs, a s desne strane za Xvid odabereš libavcodec.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

IdešStart > ffdshow> VFW Configuration, s lijeve strane klikneš na Codecs, a s desne strane za Xvid odabereš libavcodec.

izvini molim te ali...{#}

17 godina
moderator
Bellatrix kaže...
mbaksa kaže...

Upiši VfW u Start.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Bellatrix kaže...

Upiši VfW u Start.

To dobijem, ali ne vidim nigdje nešto za xvid... nema ništa disabled.. :P

13 godina
odjavljen

a jel se smije znat za kaj koristite virtualdub ? tj. kaj to on ima ,a da recimo

AvsPmod nema

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Bellatrix kaže...
mbaksa kaže...
Bellatrix kaže...

Upiši VfW u Start.

Ne znam što ti je to.  Je li to VfW Configuration, sa žutom ikonom u stilu ffdshowa? Ako nije, onda skini i instaliraj najnoviju verziju ffdshowa.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Upiši VfW u Start.

Ne znam što ti je to.  Je li to VfW Configuration, sa žutom ikonom u stilu ffdshowa? Ako nije, onda skini i instaliraj najnoviju verziju ffdshowa.

Nije to. Ma neću se peglati s ovim instalirati ću ovo što si ti rekao, pa ćemo vidjeti...

Hvala ;)

17 godina
moderator
Arnold Layne kaže...

a jel se smije znat za kaj koristite virtualdub ? tj. kaj to on ima ,a da recimo

AvsPmod nema

Puno toga. {#} Recimo, prvo i osnovno - može reproducirati datoteke. AvsPmod ujedno ne može izvaditi audio komponentu u zasebnu datoteku. Eksportiranje u AVI/MP4 je katastrofa i na kraju, ako sam dobro shvatio, dobiješ izlaznu datoteku bez zvuka? Ono, AvsPmod je program za uređivanje AVS skripti. Transkodiranje i druge zadatke neka ostavi programima koji su tome bolje namijenjeni - VirtualDubModu, AviDemuxu i drugima. {#}

13 godina
odjavljen

da on je za uređivanje ,a ne transkodiranje i to ja nebi ostavio niti Vdubu niti avidemuxu
audio traka mi nije niti najmanje potrebna za to se koristi eac3to
transkodiranje se ostavlja x264.exe i drugim cli encoderima ::)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Arnold Layne kaže...

da on je za uređivanje ,a ne transkodiranje i to ja nebi ostavio niti Vdubu niti avidemuxu 

Za VirtualDub imaš x264 VfW kodek, AviDemux dolazi s x264 kodekom. Dakle, riječ je o ISTOM kodeku. {#} A ujedno oba podržavaju hrpu kontejnerskih formata i hrpu audio kodeka.

Arnold Layne kaže...

audio traka mi nije niti najmanje potrebna za to se koristi eac3to

Podržani kodeci? Recimo meni treba MP4 s AAC-om. Može to?

Arnold Layne kaže...

transkodiranje se ostavlja x264.exe i drugim cli encoderima ::)

Uglavnom svi programi rade s x264. {#} Takvim enkoderima se ostavlja ako si si napravio svoje skripte. Ja si još nisam napravio, a toliko koliko mi treba, par puta mjesečno, nemam problema s pokretanjem AviDemuxa i nekoliko klikova mišem.

13 godina
odjavljen

gledaj x264 codec ne postoji sluzbeni postoje raznorazni buildovi

recimo ja sad koristim aq-mode 3 kojeg vecina drugih x264 nema isto tak neke druge opcije

eac3to podrzava sve (uz sonic decoder i DTSHD-MA dekodira kak spada pa se lagano prebaci u flac i ostane lossless (znaci sa core))

(za AAC samo moras stavit neroAAC.exe u njegov folder i to je to)
i radi puno vise neg bi se nadal

zapravo cudi me jako da ga ne koristis

za svaki film ili vec sta radis ti treba druga skripta
zapravo trebala bi i svaka scena to je i moguce napravit sa koristenjem zona

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 23:00 (Arnold Layne).
17 godina
moderator
Arnold Layne kaže...

recimo ja sad koristim aq-mode 3 kojeg vecina drugih x264 nema isto tak neke druge opcije

eac3to podrzava sve (uz sonic decoder i DTSHD-MA dekodira kak spada pa se lagano prebaci u flac i ostane lossless (znaci sa core))

Što da ti kažem - AviDemux i njegove opcije podešavanja su mi sasvim dovoljne

13 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Arnold Layne kaže...

Što da ti kažem - AviDemux i njegove opcije podešavanja su mi sasvim dovoljne

ah dobro onda :D

samo mi nije jasno zakaj se ljudi muc sa VDub-om bezveze

17 godina
moderator
Arnold Layne kaže...

ah dobro onda :D

samo mi nije jasno zakaj se ljudi muc sa VDub-om bezveze

Pa rekao sam ti. Evo recimo u mom primjeru:

• Radimo neki voice-over, što je snimljeno miniDV kamerom. Otvaram tu datoteku u VirtualDubu, spremam WAV datoteku, otvaram je u Audacityju i obrađujem.
  • Pregledavanje videa frame po frame (uz mogućnost reprodukcije), zna skakati po key-frameovima, radi sve to brzo i precizno (jedino mislim da to malo šteka kod H.264)
  • Vađenje dijelova videa i spremanje u drugu datoteku.
  • Ako trebam zamijeniti zvukovnu komponentu u AVI datoteci, to napravim uz nekoliko klikova mišem, umjesto da idem pisati skriptu.
  • Uzimanje screenshotova.
  • Jednostavna identifikacija kodeka, bitratea, frameratea.

Stvari koje ja radim nisu puko transkodiranje i meni je VirtualDubMod alat od iznimne i važnosti i koristi. AviDemux pa baš i nije - dobro mi dođe za transkodiranje i finalno enkodiranje, ali ima neke ozbiljne probleme, zbog čega i dalje moram koristiti VirtualDubMod. Što sve drugi rade, ne znam. No meni je kombinacija alata koje si naveo nezadovoljavajuća i neiskoristiva u praksi.

13 godina
odjavljen

evo ja se bavim bluray ripanjem i ovaj set alata kostim

avisynth

avspmod

eac3to

tsmuxer

mkvtoolnix

x264.exe

x26410bit.exe

avs2yuv.exe

anydvdHD

MPCHC

jedino ja ne koristim xvid i avi jer ne vidim niti razlog za njihovo koristenje :|

i sa time sigurno mozes puno bolji posel napravit nego sa Vdub

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Arnold Layne kaže...

Ti svoj posel možeš, ja svoj posel uopće ne mogu obaviti tim alatima. {#} A koje su potrebe drugih, to moraš njih pitati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 23:43 (mbaksa).
13 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
Arnold Layne kaže...

Ti svoj posel možeš, ja svoj posel uopće ne mogu obaviti tim alatima. {#} A koje su potrebe drugih, to moraš njih pitati.

to stoji

samo koji dio posla nebi mogo obavit me zanima ?

i nadam se da znas mogucnosti ovih alata :)

17 godina
moderator
Arnold Layne kaže...
mbaksa kaže...
Arnold Layne kaže...

to stoji

samo koji dio posla nebi mogo obavit me zanima ?

i nadam se da znas mogucnosti ovih alata :)

Napisao sam ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/virtualdub-couldnt-locate-decompressor-for-xvid/49722.aspx?page=0&jumpto=2743367&sort=asc&view=flat

Meni to sve treba. Neke od tih stvari se mogu obaviti zaobilaznim putem, ali to je čisti gubitak vremena.

16 godina
neaktivan

Evo ja preko VirtualDub-a hardcodam titlove u filmove. Najviše ga koristim radi toga.. Od toliko silnih programa koje sam isprobavao i toliko metoda, najbolja mi je ova sa virtualdub-om...

Instalirao sam ffdshow...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

dobro dobro uvjeren {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: