Duze vrijeme sam htijeo staviti neku temu na win xp,veceras skinem uxtheme multipatcher i instaliram ga,restartiram komp i ono mi se pojavi poruka da se windowsi nemogu dici jer je zbog hardverske ili softverske promjene neki file(ntldr) korumpiran status nesta 0x000000f!? I nikako nece uci u sustav.Ubacim cd xp-a i krene se bootati sa njega,dode do jedne tocke i kaze kako mi ne prepoznaje da je ijedan disk spojen ispravno!? Mislio sam instalirati nove windowsw,sto da radim,molim pomoc,hvala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Duze vrijeme sam htijeo staviti neku temu na win xp,veceras skinem uxtheme multipatcher i instaliram ga,restartiram komp i ono mi se pojavi poruka da se windowsi nemogu dici jer je zbog hardverske ili softverske promjene neki file(ntldr) korumpiran status nesta 0x000000f!? I nikako nece uci u sustav.Ubacim cd xp-a i krene se bootati sa njega,dode do jedne tocke i kaze kako mi ne prepoznaje da je ijedan disk spojen ispravno!? Mislio sam instalirati nove windowsw,sto da radim,molim pomoc,hvala.
Takve Teme za xp ti itekak mogu zeznut windowse da, sad kaj se kod tebe dogodilo tocno tesko je rec jesi podesil u Biosu da ti je First Boot Device CD-Rom ii slicno te provjeri kablove jesu ti diskovi spojeni kak spada u kompu. Ak nist drugo ne uspije onda mozes pohranit podatke na neki vanjski disk ili drugu particiju sa Ubuntu LIve CD ko iz windovs normalno. Skines Ubuntu zaprzis ga na CD-R i funkcijom Burn ISO iz programa za przenje onda Bootas s njega i izaberes da oces samo isprobat Ubuntu pa kad on obavi svoje i kad se pokrene onda mozes do svih podataka pa ih pospremis di ti odgovara a usput i isprobas Ubunut ak nisi vec prije i to je to!
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Da ma to je laptop tako da nemogu isprobavati dali su diskovi spojeni,trebali bi biti.Naredeno je da se boota sa cd-a tako da neznam ni sam.A sto se tice linuxa to mi je palo napamet,skidao sam sve skoro live cd distribucije (ubuntu,mint,kubuntu,gos...) ali nisam nikada instalirao.Nazalost u zadnjem pospremanju sobe sve sam ih bacio.Morati cu ipak pitati nekoga tko se razumije u racunala da mi pogleda i vidi sta bi to moglo biti,da nemoram stavljati ista drugo ako se mose sta uciniti.Inace ova verzija win koja mi je sada bila na laptopu a koju sam sada zeznuo mi je instalirana vec 3 god i bez ikakvih problema:)
Šta se nisi raspitao prvo. ubuduće instaliraj win 7 ili stavi vistu inspirat na xp
Ma sta se imam raspitivati,o cemu? Widio sam objasnjenje na customize.org sta trebas napraviti da stavis novu temu,to sam napravio i eto sta sam dobio.A inace instalirao sam 7-icu prije par mjeseci ali sam ju obrisao.
Te teme su totalno sr*nje. Samo ti mogu sje*ati kompjuter ili u najmanju ruku ga usporiti. Valjda ces drugi put pametnije.