Usporen boot Windowsa

poruka: 15
|
čitano: 2.326
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Bootup

Ovako, sestra mi javlja problem da joj dugo treba da se windows 'digne' i kad se digne da se pojavi samo radna površina (background) bez ičega, nema ikona, niti start....

Pošto ne živim s sestrom neznam u čem je problem, kaže da najbanalniji restart isto neradi.

Molim pomoć!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bootup

To može biti milijun razloga.Ovako mi prvo na pamet padaju stare i slabe komponente i puno smeća na računalu.

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bootup

Možda, ali komp je nov, star je oko 4 mjeseca (meni je to novo).

Ona je instalirala neku hebenu windows VISTA temu, bez da me išta pita, jer joj se činilo 'LJEPŠE'

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bootup

Moze da proba kada se digne win ctrl+alt+del pa u task menageru ide na new task i tamo ukuca explorer.Ako uspe onda sledi detaljno ciscenje kompa pre svega izbacivanje nepotrebnih stvari iz startup-a.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootup

Kod ovakvih problema, a misljenja sam da se radio o cistom software-skom problemu ( citaj: Windowsima ), te iskustvom obogacen, predlazem ti, odnosno tvojoj sestri da uradi(s) reinstalaciju Windowsa ili pak "Repair Windowsa", predlazem prvu opciju, posto smatram da je u ovom slucaju spomenuta radnja najjednostavnija i najbrza, jer ce ganjanje uzroka biti vremenski iscrpno i bolno iskustvo.

No postavlja se pitanje backupa vaznih podataka koji se nalaze na boot particiji, ako oni postoje. U tom slucaju potrebnim se nalaže pokusavanje bootanja Windowsa u "Safe Mode-u" i to na nacin da se pri inicijalnom bootanju Windowsa pritiskanjem "F8" tipke dolazi do iste opcije. Ako se Windowsi podignu u tom modalitetu i utvrdi se operativnost sustava uputno je izraditi kopije vaznih podataka na drugu particiju ( ako postoji ) ili na USB memoriju ili vanjski ( externi ) disk. U slucaju da "Safe Mode" ne radi tada se kao mogucnost nudi vadljenje doticnog diska iz racunala te spajanja istog u drugo ispravno racunalo koje ce pristupiti podacima potrebnim za backup, uz to uputno je obaviti "Scan" diska protiv virusa, trojanaca, crva i sl. gamadi. 

Imamo Hrvatsku...u Banani...
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Bootup
Lord Vader kaže...

Moze da proba kada se digne win ctrl+alt+del pa u task menageru ide na new task i tamo ukuca explorer.Ako uspe onda sledi detaljno ciscenje kompa pre svega izbacivanje nepotrebnih stvari iz startup-a.

ispravak netocnog navoda: ...ide na new task i tamo ukuca explorer.exe...

Imamo Hrvatsku...u Banani...
16 godina
neaktivan
Bootup

Nezz, probat cu kad me sljedeći put nazove, jer sam se već previše namučio s tim j****** kompom.

Ajmo reć da ctrl+alt+del radi (ono s explorer.exe), jel bi vraćanje sustava moglo pomoći?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bootup

Probaj restore na tocku prije nego je instalirala taj Vista pack jer moguce da je bas taj Vista look pack napravio sranje.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bootup

E da to sam htel, al problem je u tome kaj je ona to sranje instalirala taman kad je dobila komp, neka frendica joj je dala (ne živim s njom jer su nam starci rastavljeni)

evo upravo sam ju nazvao i ovo sa ctrl+alt+del radi, i sve ok, sam kaj još uvjek nema izbornika start, niti ikona.

sad kad bi našao di se ta vista instalirala, to bi trebo zbrisat, al kak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ja san ima isti problem iza instaliranja VISTA TRANSFORMATION PACKA pojavila bi mi se samo slika na zaslonu bez ikona i trake, a programe san pokreta preko task menagera sve do reinstalacije

16 godina
neaktivan
Bootup

A šteta, sve je zeznula s tom vistom, a kaže da ga je dobila s časopisa ENTER.

ono sa ctrl+alt+del----file---explorer.exe---desktop             radi i može pokrenuti sve programe tako, al fakat nervira kad to trebaš raditi svaki put kad upališ komp.

AKO NEKO ZNA RJEŠENJE PLS NEKA MI SE JAVI! hvala!

(pod uvjetom da nije reinstall windowsa)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cheezl kaže...

A šteta, sve je zeznula s tom vistom, a kaže da ga je dobila s časopisa ENTER.

ono sa ctrl+alt+del----file---explorer.exe---desktop             radi i može pokrenuti sve programe tako, al fakat nervira kad to trebaš raditi svaki put kad upališ komp.

AKO NEKO ZNA RJEŠENJE PLS NEKA MI SE JAVI! hvala!

(pod uvjetom da nije reinstall windowsa)

a ja s bugaSmijeh, sorry za drugo rješenje ne znam

16 godina
neaktivan
Bootup

Evo sta mozes pokusati.U task menager new task ukusac C:\WINDOWS\system32\Restore\rstrui.exe i vratis sistem u ono vreme kada je komp radio normalno.Znaci ako je pre 3 dana radio vratis ga 3 dana.Mozes isti probati uci u safe mod pa odatle srediti stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Bootup

a zašto ne? u safe mod i deinstal vista teme, ako je to jedini uzrok (sumnjam), trebalo bi pomoći.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

C:\WINDOWS\system32\Restore\rstrui.exe

e to bum probal!

FALA!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2009 20:27 (Cheezl).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice