Synesis i spor rad preko mreže

poruka: 1
|
čitano: 8.574
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Synesis knjigovodstvo i spor rad preko MREŽE

Dakle synesis je domaći knjigovodstveni program od pupille, koji barata sa bazama podataka u acessu (.mdb)

jedan komp je bazna stanica a drugi je samo terminal koji preko mapiranog mrežnog diska radi na glavnom stroju.

Sve radi OK, no zadnje vrijeme mi se rad ne kod samog unosa nego kasnije kod provjere unesenog strašno odužio

a ne znam gdje točno locirat problem.   Baza podataka je kroz godinu narasla no već godinama koristim ovaj program

i nikad nije bio tako spor rad. Rad na glavnom kompu na istoj aplikaciji se odvija trenutno. Inače sve radi ispravno

no jako jako sporo. Baza podataka je više puta kompaktirana i popravljana i aplikacije je novim verzijama više puta

osvježena/reinstalirana tako da vjerovatno nije problem u aplikaciji samoj.

Strojevi su core2duo OCan na 3,2 GHZ (rock stable) glavna stanica   i athlon XP 2Ghz bazna stanica, spojeni d-link

karticom i karticom na MBOu preko asus switchera u LAN. Lan funkcionira naoko OK (još su dvije kase tamo) dijeljenje

podataka, backup i sl.   Strojevi vrte win XP naravno.

Nemam ideja gdje da tražim uzrok problema. Vjerovatno u mreži no nisam siguran. Možda da probam nekim

programom koji testira ispravnost podešavanja lokalne mreže, njene brzine i sl.

Ideje? Sugestije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice