"Štekanje", stuttering, smrzavanje uz visok FPS

poruka: 8
|
čitano: 3.182
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
"Štekanje", stuttering, "lagg" u igri uz visok FPS

Pozdrav svima, imam sljedeći problem. U nekim igrama dolazi mi do štekanja odnosno neznam kako da se izrazim, na 2,3 sekunde sve zašteka(smrzne se) osim zvuka koji se ponavlja, npr u fifi 15 komentator ponovi 3 puta "great save, great save, great save" za vrijeme čega slika je "zamrznuta". Nekad se to dogodi na sekundu, nekad čak na 3,4 sekunde i to sve random. Izgleda kao kad gledate YT video pa imate lošu internet vezu, znači sve se nastavlja gdje je nestalo prije smrzavanja. Osim fife 15 takve stvari mi se događaju u Dragon age inquisition (ali puno rjeđe, fifa mi je najneigrivija). Lol mi radi u redu, a probao sam i watch dogs, wolf among us, murdered soul suspect i tu je bilo sve ok. Sve igre su original tako da nije neki random problem s piratskim verzijama. Far cry 4 koji mi se tu čini najzahtjevniji također je radio bez tih problema. Zanimljivost pritom je da fifa radi na 150 do 200 fps-a na najvišoj rezuliciji uz high detalje i fps ne pada kad se to događa. Ako stavim lock to 60 fps problem je i dalje tu. Problemi su i u offline i online modovima.

Konfiguracija je vidljiva pod Moj PC, komp je star mjesec dana, windowsi su friški(win 7 ultimate) i svi driveri su updaetani, najviša temperatura procesora je pritom bila 53°C, a grafičke 60°C.

Stvarno više neznam gdje da gledam i tražim problem pa vas molim ako netko ima ideju ili kakva iskustva s sličnim stvarima da pomogne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Provijeri hard disk,probaj druge drajvere za grafu,snimi chipset drivere,probaj i ugasit router dok igras,dotnetfx3.5 instaliraj,probaj iskljucit periferiju (gamepad,usb hard,usb slusalice)dok igras

Skeniraj za malware,defragmentiraj hard disk,pocisti registry od smeca (glary utilities).....

.......

Imaj upaljen task manager do igras pa kad pocne stekat alt-f4 pa pogledaj sta se dogadja....ugl najveci krivac u biti je toplina i struja.....

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 13:44 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: "Štekanje", stuttering, "lagg" u igri uz visok

Problem je matična ploca 8350 slabije radi sa AMD 970 + SB950 digi i 970 ti se pregrijava(probaj na opip), zamjeni matiču sa nekom 990FX čipom. Imal isti problem sa asrock 970 pro3, zamjenil sa Asus Sabertooth 990fx r2.0 i nema vise trzanja. 

Origin: Overlord_HR, BC2: OverlordCRO
13 godina
neaktivan

Evo mali update, danas mi se komp nije pravilno upalio, nakon windows loga došao je crni ekran pa sam morao restart nakon čega je došlo dali želim restore ili normal boot, odabrao sam normal.

Zaboravio sam reći, jednom mi se pojavio i blue screen, ali sam mislio da je razlog tome što nisam odmah podesio u biosu ahci mod za SSD disk.

Ovo bi mogao biti problem i s windosima? Postoji li neka provjera windowsa?

Diskove sam provjerio, sve je ok, virusa, malware nema, net framework imam. Drivere za grafu sam probao 3 različita.

Matična i cijeli sistem se više grije na nekim zahtjevnijim igrama od fife pa nije bilo nikakvih problema, tako da ne vjerujem da je problme u kombinaciji matične i procesora, a i znam ljudi koji imaju istu kombinaciju i nemaju tih problema.

EDIT: zaboravih reći, događa mi se  nakon što neko vrijeme(15-20 minuta) ne diram miša i tikpovnicu a nisam u nekom programu, komp kao da želi u sleep, na monitor ne dolazi signal, a sve opcije za sleep SU ISKLJUČENE. Prije mi se monitor ugasio, ali sam isključio namjerno te opcije. Pri tom ventilator od procesora ide na full speed bez potrebe jer temperature su oko 20 do 30 stupnjeva ako ništa ne radim. No čim pomaknem miša opet dođe slika na ekran i ventilator se smiri.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 16:09 (GeraltTheWhite).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Instalacijom friških windowsa (ovaj puta win 8.1) riješeni su svi navedeni problemi. Tjedan dana je prošlo i zasad je sve ok 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sorry što necroam temu, ali imam gotovo identičan problem. Znači komp se random smrzne na 0.5-1 sekundu uz stuttering zvuk koji dolazi iz zvučnika. Ali kod mene se to NIKAD ne dešava dok igram. Sve temperature su u redu, čak sam i cpu cooler zamijenio sa bigtyp revo zbog top-down blow dizajna. Ništa nije clockano. Komp je ovaj prvi iz opisa. To se dešava dok slušam glazbu (nebitno youtube ili aimp) i gledam filmove (wmp, gom, vlc). Svi driveri su najnoviji, komp je preskeniran sa Kaspersky AV i MalwareBytes i sve je ok. Napravio memtest i sve ok. Skenirao i ssd i hdd i sve je ok. Odvrtio prime pola sata i sve radi normalno. Grafičku testirao sa furmarkom i sve ok. Dakle uza sve navedeno nisam više pametan šta da radim. Čak sam i Windows 10 ponovno instalirao ali problem je opet tu. Jedino što je preostalo i na što sumnjam je zvučna na matičnoj, ali trenutno nemam niti jednu pci/pci-e zvučnu da isprobam.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: "Štekanje", stuttering, smrzavanje uz visok FP
dark_wizz kaže...

...Jedino što je preostalo i na što sumnjam je zvučna na matičnoj, ali trenutno nemam niti jednu pci/pci-e zvučnu da isprobam...

Mislim da sam privremeno riješio problem, tj nije se desilo niti jednom u zadnjih 24 sata. Jednostavno na preporuku frenda naprvio uninstall drivera od zvučne (Realtek HD Audio) i naokn toga počistio sa Driver Sweeper-om. Nakon restarta Windows je sam skinuo driver za zvuk i sve zasada radi ok.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice