Slika sa kompa na TV-u-pitanjce...

poruka: 25
|
čitano: 8.025
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

dakle zanima me sljedece....

posto imam ovaj adapter i ovaj kabel moze li se to dvoje kobminirati da se dobije slika sa kompa na tv-u (posto tv ima samo SCART ulaz)..

mislin ja san to spojia ali se nista ne dogada, a neznam ni di da nastimam postavke ako moze...

u adapter sam spojia zuti cinc a za ova 2 ostala koja su viska racunam da mi netrebaju posto su oni za zvuk a zvuk mi ide preko zvucnika pa ....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Slika sa kompa na TV-u-pitanjce...

Za ovaj scart se ne vidi jel ulaz u tv ili je izlaz iz tva a i onaj prvi adapter ce raditi ako si ga dobio uz graficku a ako nisi ne mora znaciti da ce raditi.

16 godina
neaktivan

da adapter sam dobio uz graficku...a sta se tice scart kabela nema opciju input/output...

mozda ako uzmem takav scart proradi a?

17 godina
neaktivan

U principu to radi samo trebas uzeti scart koji ima video ulaze i povezati to sve. Nije komplikovano samo nadji scart koji ima ulaze. Obicno je to scart bez kablova vec ima taj bijeli, zuti i crveni prikljucak i prikljucak koji lici onome koji imas na grafickoj. Kad to nabavis onda se javi pa cemo dalje.

16 godina
neaktivan

da ti mislis na ovaj scart adapter...

to ja mogu nabavit ali nemam nikakve koristi s time posto imam dakle taj S-video adapter koji ide u graficku i imam na tom adapteru izlaz za zuti cinch.. jedino ako mislis da kupim kompozitni kabel sa 3 chincha na jednoj i drugoj strani kabela i jos taj scart adapter..onda ce to ok biti..ovako ne posto na tv-u imam samo SCART ulaz pa mi ta tri ulaza za kompozitni kabel na scart adapteru nista ne znace posto ih onda necu moc ustekat na S-video adapter... ako kuzis sta mislim

16 godina
neaktivan

ugl da pojednostavnimo...

jel bi znaci radia ovaj kabel spojen preko zutog cincha u ovaj adapter s time da SCART na prethodnom kabelu izgleda ovako ... tj. da ima Input/Outut opciju.. (al mislim da nema onda ta 3 ulaza za kompozitni kabel kolko se sican)...

al bitna je najvise ta Input/Output opcija ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kupis scart i kablove. video ide sa graficke u scart a zvuk sa zvucne. treba ce ti jos i adapter sa 3,5mm jacka na 2chincha
16 godina
neaktivan

hmm...mos ako nije bed postat koju sliku od toga svega sta si navea sta ce mi trebat jer san se skroz zbunija sad :D

17 godina
neaktivan

treba ti ovo

http://tinyurl.com/y9pjmnp

http://tinyurl.com/yab63p4

i ovo

http://tinyurl.com/y8eh3ls (treci odzgo, set kablova sa chinchevima muski na oba kraja, crveni bijeli i zuti  ali ne moraju biti te boje ;))

16 godina
neaktivan

aha e super fala ti ..

nego da te jos samo pitan u vezi ovog adaptera di idu ova 2 chincha za zvuk..jel to nuzno posto mislim spojit zvucnike posebno da ide s njih zvuk a ne iz tv-a pa ono... :D

17 godina
neaktivan

to ti je po zelji. Na tv dovedi sliku a zvuk kud hoces na tv ili vanjsk zvucnike poptuno nebitno. Meni je na valjskim 5.1 zvucnicima.

17 godina

Pa moralo bi raditi sa onim kablovima i konverterima iz prve poruke, a zvuk ti nije nužno dopeljati do tv-a, pošto će ti ići preko zvučnika. Ali da te pitam nešto. Koju grafičku karticu imaš, ati ili nvidia? Jer ako želiš sliku na tv-u, moraš to omogučiti u driverima, tek onda dobiješ sliku na tv-u.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
denix kaže...

Pa moralo bi raditi sa onim kablovima i konverterima iz prve poruke, a zvuk ti nije nužno dopeljati do tv-a, pošto će ti ići preko zvučnika. Ali da te pitam nešto. Koju grafičku karticu imaš, ati ili nvidia? Jer ako želiš sliku na tv-u, moraš to omogučiti u driverima, tek onda dobiješ sliku na tv-u.

Pazi. U prvoj poruci se vidi scart sa kablovima za video i zvuk ali scart ima i ulaz i izlaz. Kako da znamo da ono nije adapter za izlaz iz tva?

Mada je malo vjerovatno ali ipak ne mozemo znati.

16 godina
neaktivan

Sta se tice graficke ona je : NVIDIA Geforce 9800GT

a recimo da je Scart kabel na prvoj poruci ulaz u tv a ne izlaz..sta trebam napravit da se pojavi slika na TV-u.. da ne kupujem onda bezveze taj drugi Scart ako moze i s ovim radit..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo napokon nasa malo vrimena pa da sredim ovu stvar sa slikom kompa na TV-u i evo napokon sam sredija al sad ono sta mi je problem je kako da kloniram sliku sa PC-a na TV...tj da se na TV-u prikazuje ono sta radim i na PC-u..

trenutno mi se samo prikazuje desktop od kompa na TV-u i mala je slika..tj mali kvadrat ( nije preko cilog TV-a) ..

probo sam minjar rezoluciju i slicne stvari ali nista..jedino mogu stavit da mi je primarni ekran na TV-u onda se sve vidi sa compa ali mi je premali opet okvir na TV-u na kojem se nalazi slika..

pa ako je imo neko slican problem sa Nvidia grafickim karticama :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tesko ces to postici a da oba uredjaja zadrze svoju rezoluciju. A zasto ce ti ikone i start meni na tvu?

16 godina
neaktivan

pa netrebaju mi ikone i start meni...ali na TV-u mi stoji samo slika od desktopa...

cak ni cili desktop nego samo wallpaper...

upalim film ili bilo sto slika i dalje stoji..

radi samo ako pribacin primarni ekran na TV ali onda je slika mutna a i nije priko cilog TV-a...

tija bi to samo nastimat :(

15 godina
neaktivan

Ja sam ti to rješio ovako:

Kupio si S-video kabal od 3m--------18KN

Kupio si SCART adapter,bez chinch kablova,samo sa utorima

za chincheve,utorom za S-video i sa

prekidačem IN i OUT-------------------14KN

Spojiš sve to i staviš na IN,tada moraš u programu od grafulje

(Nvidia control panel...nprm.)naštimati postavke!

Zanimljiva caka,ako vam slika na TV-u treperi(flickers),

Na strujnom kablu od komp i televizora,sa izolir trakom,izolirajte

uzemljenje,znači samo izolirate okolo,da uzemljenje strujne

utičnice,nema kontakta,sa uzemljenjem utikača!

Ako se flickersi ponavljaju,povečaš refresh!

Ikominator
16 godina
neaktivan

eto sve sam to i ja napravio ali me sad zanima sta si nastima u postavkama jer ja imam sliku na TV-u ali samo se wallpaper vidi...

i slika na tv-u je u okviru  (dakle nije preko cilog tv-a)...

pokusa sam svasta u postavkama ali nista posebno se nije prominilo..

evo ovaj lik ima isti problem ko ja ali nije dobija bas odgovor koji je trazija pa se ja nadam da ima ipak nekakvog rjesenja za to..ako ne neko imo isto problem

16 godina
odjavljen
nemesis777 kaže...

eto sve sam to i ja napravio ali me sad zanima sta si nastima u postavkama jer ja imam sliku na TV-u ali samo se wallpaper vidi...

Namjesti Clone u opcijama, ako nisi.

Control Panel - Nvidia Control Panel - Set up multiple displays (tamo lijevo ti piše, u grupi Display) i odaberi Clone.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

ovo je sve sta ima od opcija ...kolko vidim nema clone ili je po defaultu vec namisten...

Nvidia Control Panel Nvidia Control Panel
17 godina
neaktivan
nemesis777 kaže...

pa netrebaju mi ikone i start meni...ali na TV-u mi stoji samo slika od desktopa...

cak ni cili desktop nego samo wallpaper...

upalim film ili bilo sto slika i dalje stoji..

radi samo ako pribacin primarni ekran na TV ali onda je slika mutna a i nije priko cilog TV-a...

tija bi to samo nastimat :(

Skini media player classic home cinema i u njemu imas da podesis gdje da prikaze film. Stavis da ti prikazuje na tv i kad dva puta klknes na film on se pojavi na tvu.

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
nemesis777 kaže...

Namjesti Clone u opcijama, ako nisi.

Control Panel - Nvidia Control Panel - Set up multiple displays (tamo lijevo ti piše, u grupi Display) i odaberi Clone.

Stavi na extended i podesi jos da ti je full screen overlay na secondary monitoru i uradi kako ti u drugom postu rekoh.

16 godina
neaktivan

evo snasa san se nekako i risija problem ^^

Sta se tice te opcije extend neradi ..al sam nasa clone (desni klik sam mora na neko od ekrana) tako da sad ono sta radim na kompu se vidi i na tv-u ...

a za velicinu ekrana na TV-u sam isto podesija u Nvidia control panel tako da sad sve radi kako treba...

fala na pomoci u svakom slucaju ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ona prva varijanta kad si vidio an tvu samo wallpaper ti je bila extended. Nema veze, bitno je da radi. Sad jos samo nabavi daljinski i podesi neki media center software i uzivaj. Ja sma tako podesio i palim komp na daljinski i pustam filmove muziku i sl sve na daljinskom ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice