Računalo užasno sporo

poruka: 22
|
čitano: 10.920
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Računalo uuuužaassnnooooo sporo

Nemogu više izdržati!!!!!Treba mu 8-9 minuta da se pokrene google chrome....10 minuta da izbrišem neku stavku,4 minute samo da mi se otvori start izbornik.....probao sam sve,skenirao avastom,malwarebytes antimalwareom,superantispywarem,cclenaerom,glary utilitiesom,reinstalirao windowse,kupio novi hard i defragmentirao ga.....što da radim?????????????????????

real master for every game
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Računalo uuuužaassnnooooo sporo
master4games kaže...

Nemogu više izdržati!!!!!Treba mu 8-9 minuta da se pokrene google chrome....10 minuta da izbrišem neku stavku,4 minute samo da mi se otvori start izbornik.....probao sam sve,skenirao avastom,malwarebytes antimalwareom,superantispywarem,cclenaerom,glary utilitiesom,reinstalirao windowse,kupio novi hard i defragmentirao ga.....što da radim?????????????????????

Očisti ga, promjeni paste...
Stavi slike da vidimo temperature. To možeš vidjeti preko programa Everest.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
master4games kaže...

Očisti ga, promjeni paste...
Stavi slike da vidimo temperature. To možeš vidjeti preko programa Everest.

očistio sam ga i promjenio paste nema svega 1 mjesec....

Temperatura: Matična ploča 58 °C (136 °F) CPU 48 °C (118 °F) 1. CPU / 1. jezgra 40 °C (104 °F) 1. CPU / 2. jezgra 40 °C (104 °F) GPU dioda (DispIO) 44 °C (111 °F) GPU dioda (MemIO) 47 °C (117 °F) GPU dioda (arnyalo) 47 °C (117 °F)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 19:10 (master4games).
15 godina
protjeran

1. Provjeri da nema virusa

2. izbriši sve što na računalu ne koristiš i što ti ne treba

3. Ako to sve ne pomogne overclockaj ga

4. Ako ništa od navedenog ne pomaže onda kupi SSD i prebaci widowse na SSD i dobivaš zagarantirane bolje preformanse

kalko1212
17 godina
neaktivan
master4games kaže...

uradi ovako da pogledamo malo bolje

15 godina
neaktivan
Računalo užasno sporo

Sto kaze HDtune? da nije kabel od hdd-a, ostecen?

i za svaki slucaj mozes provjeriti memoriju, memtest

1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Računalo užasno sporo

rekoh već da sam nema ni 2 dana:kupio novi hard,defragmentirao ga,očistio računalo,instalirao nove windowse,a jutros:skenirao avastom-ništa,superantispyware-ništa,malwarebytes antimalware-ništa,i također koristio ccleaner i glary utilities....ssd?nema ni dva dana da sam kupio novi hard,šta sam onda tih 1500 kn bacio u smeće?????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo užasno sporo

Jesi prčkao što po biosu.

Uradi clear cmos.

Napravi što ti je kolega Mario napisao.

1 0 hvala 0
17 godina
Računalo užasno sporo

Ček, za koji si to disk dao 1500 Kn?

Provjeri je li u računalu sve (dobro) spojeno, promijeni SATA kablove i testiraj memoriju Memtest86+om.

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Računalo užasno sporo
master4games kaže...

rekoh već da sam nema ni 2 dana:kupio novi hard,defragmentirao ga,očistio računalo,instalirao nove windowse,a jutros:skenirao avastom-ništa,superantispyware-ništa,malwarebytes antimalware-ništa,i također koristio ccleaner i glary utilities....ssd?nema ni dva dana da sam kupio novi hard,šta sam onda tih 1500 kn bacio u smeće?????

Pozdrav!

Kao prvo, ti si defragmentirao?

Kupio si nov hard disk?

Ako da,trebao si samo ugradit u konfi i sve uredno spojiš, u biosu podesi da se bota sa CD/DVD i izađi sa tipkom F10  i ubaci DVD u čitač i kad zatraži poruka poput "any to key...." pritisni to i instaliranje će počet i sam podesiš particiju i nakon što završi participacijom i klikneš da završi instalacija i poslije tog nebi smio usporit več kod dizanja obično ubrza.

Kod tebe vidim da si napravio grešku.

Ako se dalje usporava,  može bit čitač da je poluispravna ako se sporo instalira sa DVD-om. Znam je, jer sam ja slučaj imao kad sam skužio da čitač u banani kad se jako sporo učitavao sa DVD-a i onda samo promjenio čitač i stavio drugi ispravni čitač i čitač sa DVD se brzo učitavao i 20 min instalacija završila.

Drugo ako imaš više antivirusni programa može i to uzrokovat sporost računala. Provjereno.

R.I.P EnlightenedPhoenix 24,06,2011
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2011 11:45 (Nello).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ček, za koji si to disk dao 1500 Kn?

Provjeri je li u računalu sve (dobro) spojeno, promijeni SATA kablove i testiraj memoriju Memtest86+om.

wd caviar green 3TB(bio je negdje oko 1.200-1.300 kn il tak nešt)...prije sam imao isti taj samo od 500GB ali mi je na kraju to bilo premalo prostora pa sam uzeo ovaj od 3TB

17 godina
Računalo užasno sporo

Pa jesi li instalirao Windowse na taj novi disk ili na neki stari?

Provjeri brzine diska nekim alatom tipa HD Tune 2.55 ili HD Tune Pro 4.61.

Provjeri za svaki disk, uzimaj slike i stavi nam ih ovdje da vidimo.

Inače, WD Caviar Green su storage diskovi - nisu oni namijenjeni za OS.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo užasno sporo

58C ploca?? Da nije to malo visoko, meni ni u najtoplijim danima nije prelazila 38C a komp radi po cijeli dan.

He who dares, wins
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

da,instalirano mi je na taj disk....imam ja i wd caviar black al on je pak od 70 gb i HITACHI Deskstar koji je isto tako od  70 GB,oču stavit neke od njih ili da ostane ovaj green od 3TB?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 16:50 (master4games).
16 godina
Whatever kaže...
191x7 kaže...

Svejedno, ne smije raditi tako sporo kao što je on naveo.

Kod otvaranja foldera, ikona, ne smije bit razlike između mog samsunga F3 1Tb koji je možda najbrži mehanički disk i njegovog greena.

Druga je stvar kad presnimava datoteke ili nešto zahtjevno radi na disku.

...i tko zna što je on zbrljao u biosu ili pri instalaciji.

Nema nikakvih pokazatelja da nešto ne bi trebalo bit u redu s tim diskom, jedino ako je nekom trgovcu ispao iz ruke pa je otišla magn. ploča i disk je u kujcu {#}

WD Velociraptor 15k RPM :)

4.200 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : AK47 Dual Mags Silenced | M1911 Silenced | Ghost Pro Warlord Pro Hacker Pro | Nova 6 Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Računalo užasno sporo

Jedno možda glupo pitanje: kompatabilnost matične i 3 TB diska?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
master4games kaže...
191x7 kaže...

da,instalirano mi je na taj disk....imam ja i wd caviar black al on je pak od 70 gb i HITACHI Deskstar koji je isto tako od  70 GB,oču stavit neke od njih ili da ostane ovaj green od 3TB?

Trebao si uzeti taj od 70gb black wd za sistemski, to ce ti biti dovoljno za svaki os a taj od 3tb za podatke...

He who dares, wins
16 godina
Tiby kaže...

Jedno možda glupo pitanje: kompatabilnost matične i 3 TB diska?

Samo noviji chipseti.

Jeftinije ti je uzet 2 2TB diska.

4.200 postova - Going for over 9000 ~ Black Ops : AK47 Dual Mags Silenced | M1911 Silenced | Ghost Pro Warlord Pro Hacker Pro | Nova 6 Frag ~ Ingame nick: U Mad Bro/KEBABisAWESOME
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 18:53 (8ax).
16 godina
neaktivan

Da ti nije slučajno, možda, write-caching isključen u propertiesima diska?

+ mogućnost #2. Provjeri na ATA/ATAPI channelima da li ti diskovi rade u UltraDMA mode 6 ili 5. Ako su pobjegli u PATA, nešto ne štima..

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 0:41 (Teerex).
14 godina
neaktivan
malina22 kaže...
master4games kaže...
191x7 kaže...

Trebao si uzeti taj od 70gb black wd za sistemski, to ce ti biti dovoljno za svaki os a taj od 3tb za podatke...

ok,ali mali problemčić je što WD Caviar Black 70GB nije SATA,dok ovaj HITACHI Deskstar 70GB je....znači,da svejedno stavim na black iako nije sata,ili?

17 godina
Računalo užasno sporo

Provjeri s HD Tune koji disk ti ima najveću brzinu čitanja i onda na taj instaliraj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Računalo užasno sporo

reinstalirao sam windowse odmah kod paljenja računala i ok je sve,isto malo šteka,ali ne kao prije....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice