Problem sa zvukom u Windows playeru/recorderu

poruka: 4
|
čitano: 1.058
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Želio bih snimiti na komp. glazbu sa vanjskih analognih izvora (gramofona, kazetofona), sve sam uredno spojio kako treba šta se tiče kabela i onda dođem do specifičnog problema:
Preko slušalica dobijem zvuk i mogu podešavati glasnoću zvuka, uključivati i isključivati zvučnike za određenu postavku, ali samo kod reprodukcije (playback). Kod opcije za snimanje (recording) nemam zvuka u slušalicama niti mogu koristiti gore navedena podešavanja jer su te opcije nedostupne, dostupna je samo glavna master postavka koja mi za snimanje ništa ne znači. Evo slike da pobliže vidite o čemu se radi

[url=http://www.servimg.com/image_preview.php?i=109&u=11585391][img]

Dakle na sve 4 postavke Line Volume (koja je inače presudna za ovakvo snimanje), Front Mic, Mic Volume i Stereo Mix mogu samo isključiti zvučnik, ali ta opcija ionako ničemu ne služi pošto nema zvuka u slušalicama kad je u pitanju opcija snimanja.
Na jednom stranom forumu sam pronašao sličan problem i tamo kažu da bi jedan od mogućih uzroka tog problema mogli biti neispravno instalirani audio drajveri. Provjerio sam u Device Menageru i svi drajveri ispravno rade i nemaju nikakvih međusobnih konflikata. Evo slika

[url=http://www.servimg.com/image_preview.php?i=108&u=11585391][img]

Zanima me kako riješiti ovaj problem, je li imao neko sličan problem i kako podesiti da sve postavke u Recording control budu dostupne?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:20 (crosuperman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa zvukom u Windows playeru/recorderu

taj windows recorder nije baš pouzdan softwer. ja kada radim tako nešto, onda uključim mic u ulaz za mic na pc-ju - i pomoću adobe soundbootha ili besplatnog audacityja snimam zvuk. prije nekoliko dana sam pokušao na prijateljevom laptopu snimati s tim windows recorderom pa nisam ništa uspio čuti, niti dobiti nikakv zvuk (također je xp bio u pitanju) - nakon instalacije soundbootha, radilo je sve "kao sat".  e pa, probaj se nekim od ova dva programa da vidiš da li će biti kakvog pomaka.

15 godina

Ako ti nije problem možeš li objasniti kako da ja snimim glazbu putem Audacitya ili Adobe Auditiona (koje inače koristim) sa kazetnog decka na komp? Ja sam probao par puta, ali ne ide, ono snima ali u prazno pošto nema zvuka u slušalicama (koje su dobro spojene). Sve kabele sam dobro spojio (komponenta-Out na Line in zvučne kartice). Inače sve na komp. mogu normalno slušati, ali snimanje ne ide.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa zvukom u Windows playeru/recorderu

ne mogu ti reći kako s kazetom, jer to ne koristim. mislio sam na snimanje zvuka preko mikrofona - snimanje glasa i tako to, za takve stvari koristim soundbooth.

mislim da bi morao imati nekakv konektor koji bi spojio u mic na pc-ju i u mic na tom decku. ali s obirom da nisma to radio, ne mogu biti siguran.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice