Problem sa rezolucijom

poruka: 38
|
čitano: 6.770
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem sa rezolucijom

Na koju god rezoluciju stavim nije dobro.

Ako je mala rezolucija sve je veliko i sjebana je grafika -> http://i.imgur.com/OSWpt.png

Ako stavim veliku rezoluciju(recommendet), onda je još gore -> http://i.imgur.com/4NDx6.jpg

Grafička koju imam - MSI R7770, a monitor je Quadro 22"

Na drugim pak rezolucijama slika nije cijela odnosno nije po cijelom ekranu itd...

U čemu je problem da ne mogu namjestit normalnu razoluciju?

Tu sam i kad misliš da nisam!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa rezolucijom

Može bit do upravljačkih programa(AMD 12.10); nisi naveo KAKAV monitor, može biti mali ili velik pixel, obično je 0.277. U mene je 20'' monitor na 1600x900(preporučena) i slova su super čitljiva.  

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 12:21 (Žohar).
16 godina
Žohar kaže...

Može bit do upravljačkih programa(AMD 12.10); nisi naveo KAKAV monitor, može biti mali ili velik pixel, obično je 0.277. U mene je 20'' monitor na 1600x900(preporučena) i slova su super čitljiva.  

{#}

Monitor je Quadro TFT-22GH11.

A ovo uvezi upravljačkog programa ne znam.

http://i.imgur.com/QN6UR.png

16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 19:06 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Ne mogu uopče micat strelicu ovu - http://i.imgur.com/V8mOi.png

...ali je već vjerovatno na 0!

btw. Ovo za "SONY TV" , ne znam zašto to piše?!

16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Čudno. Jesi li ikad imao spojen Sony TV na taj PC?

Za Quadro TFT-22GH11 piše da ima rezoluciju 1680x1050, što bi ujedno značilo da je to rezolucija koju trebaš odabrati.

Meni se čini da ti imaš krivi .inf (driver) za taj monitor iz nekog razloga.

Odi u device manager->Monitors->Odaberi taj monitor (kako se god zove)->Desna tipka miša->Uninstall. Nakon toga resetiraj PC.

Kako ti je TV spojen, preko HDMI-a?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 19:31 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Čudno. Jesi li ikad imao spojen Sony TV na taj PC?

Za Quadro TFT-22GH11 piše da ima rezoluciju 1680x1050, što bi ujedno značilo da je to rezolucija koju trebaš odabrati.

Meni se čini da ti imaš krivi .inf (driver) za taj monitor iz nekog razloga.

Odi u device manager->Monitors->Odaberi taj monitor (kako se god zove)->Desna tipka miša->Uninstall. Nakon toga resetiraj PC.

Kako ti je TV spojen, preko HDMI-a?

Da spojen je preko HDMI-a.

Do jučer je bio spojen onim običnim plavim kablom i sve je bilo uredu. Danas sam promijenio PC, spojio preko HDMI-a jer ova nova grafa nema onakav utor kakav je imala stara grafa.

EDIT: ne mogu uopće nač gdje je taj "monitor" da ga uninstall.

EDIT: našo sam, uninstalirao i tad mi se slika još bolje smanjila. :S

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 19:44 (Nisam Ja,Nisi Ti).
16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

E, sad namjesti rezoluciju na 1680x1050. Također pogledaj da li ti CCC sada dopušta kontrolu Overscan opcije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 19:47 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

E, sad namjesti rezoluciju na 1680x1050. Također pogledaj da li ti CCC sada dopušta kontrolu Overscan opcije.

Opet nije dobra slika i kad stavim na 1680x1050 i ne dopušta mi CCC kontrolu Overscan.

16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Da li ti pod display i dalje piše "SONY TV" ili nešto drugo?

Je li ti slika uvučena, odnosno da li ima crne rubove?

Možeš li slikati sami display sa fotoaparatom, jel su screenshot-i u redu, što označava da je problem u relaciji Grafička->Monitor.

Jesi li 100% siguran da si napisao dobar model TV-a (čudno pitanje znam, ali je bitno).

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 19:52 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Da li ti pod display i dalje piše "SONY TV" ili nešto drugo?

Je li ti slika uvučena, odnosno da li ima crne rubove?

Možeš li slikati sami display sa fotoaparatom, jel su screenshot-i u redu, što označava da je problem u relaciji Grafička->Monitor.

Jesi li 100% siguran da si napisao dobar model TV-a (čudno pitanje znam, ali je bitno).

Još je uvijek sony TV.

Slika se nije popravila. Sva je mutna i nije po cijelom ekranu.

http://i.imgur.com/I9IuR.jpghttp://i.imgur.com/QTO4J.jpg

A dok pokušam sad promijenit rezoluciju, ovo se dogodi

http://i.imgur.com/RfuxN.jpg

Da dobar sam model TV-a napisao.

EDIT: dok je stavljeno na 720p mogu micat onaj scaling ali ipak slika "deformirana"

http://i.imgur.com/yCZHE.png

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 20:22 (Nisam Ja,Nisi Ti).
16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Skini Power Strip i instaliraj (na pitanje o profilima u registry-u stisni ne). Nakon toga obavezno resetiraj PC.

Kad se PC ponovo upali pokreni Power Strip. U tray traci ćeš vidjeti ikonu monitora.

Stisni desnu tipku miša->Options->Monitor information->Odabery "Read data directly from monitor".

Postaj screenshot aplikacije ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 20:46 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Skini Power Strip i instaliraj (na pitanje o profilima u registry-u stisni ne). Nakon toga obavezno resetiraj PC.

Kad se PC ponovo upali pokreni Power Strip. U tray traci ćeš vidjeti ikonu monitora.

Stisni desnu tipku miša->Options->Monitor information->Odabery "Read data directly from monitor".

Postaj screenshot aplikacije ovdje.

http://i.imgur.com/D8neM.png

16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Stisni OK, pa postaj screenshot (trebalo bi se automatski prebaciti na read data from stored EDID).

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 21:12 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Stisni OK, pa postaj screenshot (trebalo bi se automatski prebaciti na read data from stored EDID).

http://i.imgur.com/7MC72.png

16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Bojim se da je kakav pijani radnik u tvornici flešnuo krivi EDID u tvoj TV.

Jel tu ti piše da je manufacturer Sony i da ti se TV zove SONY TV.

Može se upisati novi EDID ali ti treba izvorni file, što znači da moraš naći identičan TV i spojiti ga na PC te pokupiti podatke.

Ne znam da li garancija pokriva takvo što pa da jednostavno zamjeniš TV...

Najjednostavnije rješenje je uzeti DVI to VGA adapter i spojiti PC putem VGA kabela.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 21:23 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Bojim se da je kakav pijani radnik u tvornici flešnuo krivi EDID u tvoj TV.

Jel tu ti piše da je manufacturer Sony i da ti se TV zove SONY TV.

Može se upisati novi EDID ali ti treba izvorni file, što znači da moraš naći identičan TV i spojiti ga na PC te pokupiti podatke.

Ne znam da li garancija pokriva takvo što pa da jednostavno zamjeniš TV...

Najjednostavnije rješenje je uzeti DVI to VGA adapter is spojiti PC putem VGA kabela.

I preko toga DVI-a bi trebalo bit dobro?

16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Da, trebalo bi raditi kao i prije (plavi kabel koji si spomenuo).

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 21:32 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Da, trebalo bi raditi kao i prije (plavi kabel koji si spomenuo).

Moram sutra kupit taj adapter pa ću probat.

Ugl. sry na smetnji i puno hvala. 

17 godina
Problem sa rezolucijom

Oprostite što se ubacujem u temu ali imam i ja nekih problema sa monitorom.Sad kad sam čitao ovu temu skužio sam da mi CCC očitava monitor kao CTR a ja imam LCD AOC 2036.Više puta mi se desilo da mi se ugasi monitor i na njemu piše -input not support-( ne više puta nego barem dva puta na dan u zadnjih 3-4 mj.).Komp radi a monitor ne s tim da se monitor ne ugasi (ne svijetli crvena lampica) nego se zacrni i po njemu plovi ona poruka.Ne pomaže reset nego samo gašenje na power gumbu.To se dešava random bez obzira jel samo surfam ili igram ili niš ne radim na kompu.Jel ima ko kakvu ideju s tim da napomenem (ali nisam siguran) da je kod instaliranja windowsa korišten CRT monitor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 22:27 (Gogs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa rezolucijom

Pozz. Jel zna netko u čemu bi mogao biti problem. Nadam se da niste svi vani na čiščenju snijega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa rezolucijom

Stavio sam onaj DVI adapter i sad je ajmo reći dobro ali... rezolucija mi maksimalno ide do 1440x900.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Jesi li imao takav problem i na staroj grafičkoj preko tog kabela ili si mogao staviti 1680x1050?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 17:28 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Jesi li imao takav problem i na staroj grafičkoj preko tog kabela ili si mogao staviti 1680x1050?

Dugačka priča. 

Pa... prilikom kupnje monitora, nakon što sam ga dovezo doma, skužio sam da monitor ima mrtvi pixel tako da sam ga odma išao vratit i zamjenit drugim(onaj je mogao do 1680x1050)

Nakon što sam dovezao drugi monitor doma, maksimalna moguća rezolucija bila je 1400x1050, ne znam zašto ali u to vrijeme još nisam ni znao nit me tolko zanimalo zašto je to tako.

ugl. Slika mi je na toj rezoluciji bila dobra tako da nisam ponovo išao u dučan da se raspitam oko toga.

Možda bi i sad bila dobra slika na 1400x1050 ali problem je u tome da ne mogu odabrat odnosno nemam u opcijama tu rezoluciju, maksimalna mi je sad na 1440x900 i ništa više na 1400x...

Ja mogu u programu od grafičke mijenjat rezoluciju i tamo mogu stavit i veću od 1440x900 ali opet slika ne valja(il nije po cijelo ekranu ili izlazi izvan ekrana), a ni tamo nema 1400x1050.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 20:05 (Nisam Ja,Nisi Ti).
16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Ima li TV auto adjustment opciju kada ga prebaciš na VGA?

Ako da probaj iz catalysta dignuti rezoluciju pa otići na auto adjust.

Svejedno, TV ti je izgleda u banani. Ako još imaš garanciju probaj ga odvući natrag

uz opis da na HDMI daje preužasnu sliku i da ti piše da je Sony TV, a ne Quadro.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 23:33 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Alkaline kaže...

Ima li TV auto adjustment opciju kada ga prebaciš na VGA?

Ako da probaj iz catalysta dignuti rezoluciju pa otići na auto adjust.

Svejedno, TV ti je izgleda u banani. Ako još imaš garanciju probaj ga odvući natrag

uz opis da na HDMI daje preužasnu sliku i da ti piše da je Sony TV, a ne Quadro.

Probao sam i na frendovom samsung televizoru i isto slika ne valja ko ni na mojem.

Nakon toga sam spojio na LCN monitor 17" i tamo je dobra slika, ali tamo je maksimalna rezolucija 1280 x xxxx

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 14:28 (Nisam Ja,Nisi Ti).
16 godina
neaktivan
Problem sa rezolucijom

Pretpostavljam da si na Samsungu mogao doći do native rezolucije. Možda je samo trebalo pomaknuti slider za overscan. Uz uvjet da je bilo spojeno preko HDMI-a.

Samim time što si spojio LCD monitor i sve je bilo ok (dobio si nativnu rezoluciju) potvrđuje da nije problem sa grafičkom karticom nego sa monitorom/TV-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Na koju god rezoluciju stavim nije dobro.

Ako je mala rezolucija sve je veliko i sjebana je grafika -> http://i.imgur.com/OSWpt.png

Ako stavim veliku rezoluciju(recommendet), onda je još gore -> http://i.imgur.com/4NDx6.jpg

Grafička koju imam - MSI R7770, a monitor je Quadro 22"

Na drugim pak rezolucijama slika nije cijela odnosno nije po cijelom ekranu itd...

U čemu je problem da ne mogu namjestit normalnu razoluciju?

na screenshotovima ne vidim nikakvu shebanu grafiku, sto znaci da je 100% problem od kabela (adaptera) iz grafe pa nadalje...

16 godina
Gogs kaže...

Oprostite što se ubacujem u temu ali imam i ja nekih problema sa monitorom.Sad kad sam čitao ovu temu skužio sam da mi CCC očitava monitor kao CTR a ja imam LCD AOC 2036.Više puta mi se desilo da mi se ugasi monitor i na njemu piše -input not support-( ne više puta nego barem dva puta na dan u zadnjih 3-4 mj.).Komp radi a monitor ne s tim da se monitor ne ugasi (ne svijetli crvena lampica) nego se zacrni i po njemu plovi ona poruka.Ne pomaže reset nego samo gašenje na power gumbu.To se dešava random bez obzira jel samo surfam ili igram ili niš ne radim na kompu.Jel ima ko kakvu ideju s tim da napomenem (ali nisam siguran) da je kod instaliranja windowsa korišten CRT monitor.

koristis li adapter DVI->VGA?

16 godina
Idealist kaže...
Gogs kaže...

koristis li adapter DVI->VGA?

Da jer sa HDMI kablom je još gora slika.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice