Problem s rezolucijom mislim

poruka: 13
|
čitano: 6.200
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problema s rezolucijom mislim

neznam uopce jel sam dobro nazvo temu jer mi je problem jako cudan, cak mozda je problem u grafickoj.neznam

uglavnom rezolucija ekrana je 1400x1050 i dok neuđem u igru u kojoj je druga rezolucija sve je ok

kad udem u igru ekran se smanji (ne minimize) nego se bas smanji.ako je npr. u igri rezolucija 800x600 onda ce bit rub ekrana crn u usredini ce bit ljepo igra al na 800x600 piksela a pikseli su 1400x1050. sto je manja rezolucija to je manji ekran.

ako bilo ko kuzi molio bih pomoc

taj problem mi je na laptopu koji ima radeon 7500

60hz , i rezolucija u kojoj je vidim cjeli ekran normalno je 1400x1050. a ako povecam rezoluciju onda ko da slika ispada, a kad smanjim (npr. 800x600) onda vidim rub desktopa i crno oko njega kolko ima do pravog ruba ekrana

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2010 23:21 (1_six).

0 0 hvala 0
17 godina

Tako i kod mene bude. U igrici namjesti postavke.

Jednom kad namjestiš postavke, trebale bi ostat i za drugi put. Osmijeh

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Problema s rezolucijom mislim
1_six kaže...

neznam uopce jel sam dobro nazvo temu jer mi je problem jako cudan, cak mozda je problem u grafickoj.neznam

uglavnom rezolucija ekrana je 1400x1050 i dok neuđem u igru u kojoj je druga rezolucija sve je ok

kad udem u igru ekran se smanji (ne minimize) nego se bas smanji.ako je npr. u igri rezolucija 800x600 onda ce bit rub ekrana crn u usredini ce bit ljepo igra al na 800x600 piksela a pikseli su 1400x1050. sto je manja rezolucija to je manji ekran.

ako bilo ko kuzi molio bih pomoc

taj problem mi je na laptopu koji ima radeon 7500

60hz , i rezolucija u kojoj je vidim cjeli ekran normalno je 1400x1050. a ako povecam rezoluciju onda ko da slika ispada, a kad smanjim (npr. 800x600) onda vidim rub desktopa i crno oko njega kolko ima do pravog ruba ekrana

hvala

Isključi 1:1 pixel mapping.

17 godina
neaktivan

neke igre se nemogu stavit u 1400x1050 pa nije to to

a di se isključuje taj pixel mapping?

0 0 hvala 0
16 godina

Nađi u ati catalyst-u desktop and displays, pa onda desnim klikom na sliku od laptopa i configure i umjesto keep aspect ratio uključi full screen.

I ja sam imao taj problem i tako je riješen.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s rezolucijom mislim

nemam instaliran catalyst. nisam naiso ni na jedan program slican tom. valjda ima instalirane samo drivere.

sad sam stavio instaliravat ati catalyst  i kolko vidim instalacija je stala na pola i nemice se vec 20 min

jel se to moze negdje drugdje iskljucit

17 godina

evo, da ne otvaram novu temu, ako autor dozvoli, imam isto problem s rezoluciom, samo sto je kod mene drukciji..

kupio sam monitor samsung T220HD rezolucija namještena na 1680x1050, kad stisnem standby i kad ponovo ukljucim pc mi se rezolucija vrati na 800x600 (btw. događa se samo nekad).. ako iko ima ikakav prijedlog, neka kaze... (grafa Hd4870)

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
17 godina
LUNAT1C kaže...

evo, da ne otvaram novu temu, ako autor dozvoli, imam isto problem s rezoluciom, samo sto je kod mene drukciji..

kupio sam monitor samsung T220HD rezolucija namještena na 1680x1050, kad stisnem standby i kad ponovo ukljucim pc mi se rezolucija vrati na 800x600 (btw. događa se samo nekad).. ako iko ima ikakav prijedlog, neka kaze... (grafa Hd4870)

jel iko ima kakvu ideju?!

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
17 godina
neaktivan

molim za pomoc uvezi  tog 1:1pixel mappinga

kako to islkjucit ako nemam ati-catalyst, a mislim da ni ta graficka kartica nepodrzava catalyst jer ga nemogu instalirat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

rjesen problem

reinstaliro sam drivere od graf i onda mise pojavilo par dodatnih tabova u propertisima od graf i tam sam naso to i sad je sve ok

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dali netko zna kako to maknuti (taj crni rub) ali imam nvidia geforce 9400 GT, znači nvidia driveri! Hvala :)

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.12.2010 18:11 (system).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Meni su se znale događati takve stvari kad bi mijenjao rezuluciju u Half Life 2. Znači, jedan dio slike bi bio izvan ekrana i ne bi se vidio. To sam rješavao pritiskom na onaj 'auto-namještanje' botun na monitoru.

Ne vjerujem da je odgovor na tvoje pitanje ovako trivijalan, ali možeš probati.
17 godina
neaktivan
betmen kaže...
Meni su se znale događati takve stvari kad bi mijenjao rezuluciju u Half Life 2. Znači, jedan dio slike bi bio izvan ekrana i ne bi se vidio. To sam rješavao pritiskom na onaj 'auto-namještanje' botun na monitoru.

Ne vjerujem da je odgovor na tvoje pitanje ovako trivijalan, ali možeš probati.

što se tiče tog gumba "auto", to sam pokušavao ali neće, znam za taj gumb i svako malo ga koristim ako me nešto zeza s rezom, ali sad neće, stoji crni okvir i ne miče se... nezz što da više radim.

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice