Problem sa pržilicom

poruka: 35
|
čitano: 10.367
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa pržilicom

Ovako da ukratko pojasnim.

Imam pržilicu dvd-rw. Mogu pržit dvd-e normalno. Međutim kad stavim neki dvd  sa sadržajem u pržilicu može mi ga učitat ali kad počnem otvarat neki file ili folder jednostavno zablokira. U čemu je problem?

Ako je nešto riknulo sa dvd pogonom onda ne bi mogo pržit, a mogu.  Ne mogu ništa radit s dvd-om ni kopirat podatke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 20:31 (ghostsoldier).

0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa pržilicom

Sa koji programom pržiš ?

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa pržilicom

eliminiraj soft uzrok, bootaj LiveCD i vidi kako se ponaša. Čak ni to, dovoljno je bootati s medija (posebno CD, DVD jer su dvije različite stvari). Ako radi, tad je soft problem...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ghostsoldier kaže...

Ovako da ukratko pojasnim.

Imam pržilicu dvd-rw. Mogu pržit dvd-e normalno. Međutim kad stavim neki dvd  sa sadržajem u pržilicu može mi ga učitat ali kad počnem otvarat neki file ili folder jednostavno zablokira. U čemu je problem?

Ako je nešto riknulo sa dvd pogonom onda ne bi mogo pržit, a mogu.  Ne mogu ništa radit s dvd-om ni kopirat podatke.

Jel se to događa kad staviš dvd koji si spržija na svojoj pržilici il kad ubaciš bilo koji dvd

13 godina
neaktivan

Nero start smart

13 godina
neaktivan

To se događa kad ubacim bilo koji dvd ili cd. S ovom pržilicom pržim već negdje 15 mjeseci i nikad nisam imao problema s reprodukcijom do sada.

16 godina
Problem sa pržilicom

Koliko sam ja pržilica promjenio,neke još čuvam,zato jer su polu isprane.Nažalost večina pržilica la loše kvalitete i brzo se kvare.

x
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ghostsoldier kaže...

To se događa kad ubacim bilo koji dvd ili cd. S ovom pržilicom pržim već negdje 15 mjeseci i nikad nisam imao problema s reprodukcijom do sada.

Napravi ovo što ti je ihush napisao. Znači skini neku distribuciju linuxa, sprži na dvd il cd i probaj boot-at s njega PC. Ako se uspije pokrenit eliminirao si hardware-ski problem, znači da je problem u software-u

13 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...
ghostsoldier kaže...

Napravi ovo što ti je ihush napisao. Znači skini neku distribuciju linuxa, sprži na dvd il cd i probaj boot-at s njega PC. Ako se uspije pokrenit eliminirao si hardware-ski problem, znači da je problem u software-u

Di da sikenm taj linux? I kako ću bootat? Ispričavam se zbog nepoznavanje te terminologije.

BTW meni se čini da pržilica uopće ne želi vrtit dvd jer ga stane vrtit i lampica na pržilici stane svjetlit. Dok kad prži dvd na max brzini  sve ok.

13 godina
neaktivan

Nije problem kupit novu ali ako je tehnički u redu zašto da kupujem novu.

16 godina
ghostsoldier kaže...

Nije problem kupit novu ali ako je tehnički u redu zašto da kupujem novu.

-upravo zato napravi test, linuxa ima na ''svakom linku''... npr ubuntu-8x-desktop-386-iso-torrent. ili bilo koji drugi distrowatch.

Ako radi, soft->sredi OS, ako ne radi hard->nova.

snimanje install-bootCDa uvjek na nižoj brzini.

Ako je problem kod učitavanja-playanja, tad nećeš ni moći bootati, kvar. To možeš isprobati bilo kojim boot CDom, npr windowsovim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 21:01 (ihush).
13 godina
neaktivan

Znači taj boot zapržim na cd i onda ga pokrenem?

15 godina
neaktivan
ghostsoldier kaže...

Znači taj boot zapržim na cd i onda ga pokrenem?

Jel znaš kako se boot-a računalo s cd-a?

Možeš koristiti i cd od windowsa ako imaš da ne skidaš linux. Ako nemaš cd od windowsa onda skini linux i zaprži ga na cd, odaberi burn image to disk i odaberi linux koji si skinio i prži na maloj brzini.

Kad spržiš probaj boot-at PC s njega.

13 godina
neaktivan

Ovo za skinut i pržit znam a za bootanje ne znam kako se radi. {#}

16 godina
ghostsoldier kaže...

--- '%bem$ti današnje pirate. Zanju skidat-snimat, al ne znaju bootat. {#}

- bilo koji boot medij (install windowsa?), ubaci i bootaj. Ako radi, OK, ako ne radi = ne radi.

15 godina
neaktivan
ghostsoldier kaže...

Ubaci cd u PC i resetiraj ga. Kad se bude palio pisat će ti koju tipku moraš stisnit da bi ušao u boot menu, obično to bude F11 ili F12, na svakoj ploči je drugačije. Kad uđeš u boot menu odaberi svoj dvd čitač i upri enter. Nakon toga će ti pisat press any key to boot from cd, naravno upri neku tipku i čekaj. Ako ti se pokrene cd, ako se digne linux distra znači da ti je sve u redu s čitačem i da je problem software-ske prirode.

13 godina
neaktivan
ihush kaže...
ghostsoldier kaže...

- bilo koji boot medij (install windowsa?), ubaci i bootaj. Ako radi, OK, ako ne radi = ne radi.

Ako počnem bootat i ne znam kako dalje da li sam ssrušio windowse?

15 godina
neaktivan
ghostsoldier kaže...
ihush kaže...
ghostsoldier kaže...

Ako počnem bootat i ne znam kako dalje da li sam ssrušio windowse?

Ma nećeš ništa srušit, tebi je dovoljno da se pokrene cd, da se počne bootat, da bi se uvjerio da ti dvd čitač normalno radi. Nakon toga možeš slobodno vadit cd vani i resetirat PC

13 godina
neaktivan
Problem sa pržilicom

Ovo što sam skinuo je u iso formatu.

Znači da ga tako spržim na cd?

0 0 hvala 0
16 godina

-svaki soft. za snimanje može (mora) podržavati ISO image, ovisi samo kako se opcija naziva.. snimanje ISOa je jedanko kopiranju s medija na medij. Samo ne otvarati ili raspakiravati ISO. (pokvario bi ga, tj nebi bio bootabilan).

- prijedlog, koristi CDBurnerXP, u početnom meniju ima upravo opciju snimanja ISOa. (ili nero..).

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 0:41 (ihush).
13 godina
neaktivan

Ok.

14 godina
neaktivan
Problem sa pržilicom

Pozdrav. kada krenem pržiti pojavi mi se poruka

Snimanje se ne može nastaviti jer nema uređaja za snimanje. Instalirajte uređaj za snimanje.

Kako da ga instaliram?

Išla sam u device menager, pokušala updateti driver, al kaže da je up to date.

Truth is the truth hurts ... Don't you agree??
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AxLiNa kaže...

Pozdrav. kada krenem pržiti pojavi mi se poruka

Snimanje se ne može nastaviti jer nema uređaja za snimanje. Instalirajte uređaj za snimanje.

Kako da ga instaliram?

Išla sam u device menager, pokušala updateti driver, al kaže da je up to date.

To je vjerovatno problem sa drajverom,pod pretpostavkom da su oba kabla od pržilice dobro spojena.

Pokušaj u device menageru izbrisat drajver,pa zati resetirat računalo.Ako ne pomogne skini neki pak drajvera (ima ih na torentu)i napravi drajver update.

x
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 14:43 (zzz).
13 godina
neaktivan
Problem sa pržilicom

Evo ja sam kupio novu pržilicu i mogu pržiti ali ne mogu otvarati fileove na cd/dvd-u i ako nešto kratko otvori neće raditi. U čemu je problem? Znam da je software.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem sa pržilicom

Molio bih da mi netko da neki konstruktivan odgovor.  Hitno je.

Već ludim zbog toga 2 mjeseca. Moram pržit a ne znam kako riješit problem.

0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa pržilicom

O kojoj se przilici radi?

Dal nemozes otvorit medije koje si przio na toj przilici ?

S kojim programom przis ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem sa pržilicom

Kupio sam novu pržilicu LG i danas sam je stavio i ista stvar kao sa starom. Pržiti hoće, učitati hoće ali ne želi otvarati fileove. Tako sa svim cd/dvd-ima. Pržim sa nero.

0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa pržilicom

Ja isto przim s LG-em i Nerom i na TraxData medije i nemam problema ! Da promjenis marku medija !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Promijeno sam marku. Prije nisam imao LG već neku drugu nepoznatu marku. Problem je očito softverske prilike samo ne znam što. To ja pitam vas.

15 godina
Problem sa pržilicom

Si updejtal firmware za przilicu ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice