Problem sa novom instalacijom Windowsa

poruka: 15
|
čitano: 1.695
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Naime jucer sam instalirao win 7 preko Xp,iz razloga sto mi je iskakao blue screen,ali na kraju i na novim win mi iskace blue screen,neznam sta da radim mislim da mi se to dogada zbog nedavno ugradene mrezne kartice Airlive.

Nove win sam instalirao da prethodno nisam formatirao disk vec sam instalirao tako da je on kompreso stare fajlove win u jedan folder,koje na kraju ne mogu obrisati.

Ako zna netko kako to rijesiti a da nije nuzno formatirati cijeli disk bio bi zahvalan na pomoci.

When you are halfway up,you are always halfway down

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

jeli ti za tu mreznu tribaju ikakvi driveri

X

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma da instalirani su drajveri.Ali prilikom instalacije drajvera javlja eror da nece raditi kompatiblino s win,isto mi je javljao i na xp.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 7:39 (carcharodon).

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

pa onda ti ocito driveri nisu dobro instalirani jer se plavi ekran obicno pojavljuje kad driveri nisu dobro instalirani

X

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hmm..

Nema se tu sta dobro ili lose instalirati,na CD-u postoji samo jedna vrsta drajvera ne mozes pogrijesiti jos sam instalirao samo drajvere bez onog njihovog programa tako da korisitim od win ali isti varg mi se dogada.

Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller to je na maticnoj neki vrag pretpostavljam da je to povezano s tim da nije neki vrag u tome updateo sam drajvere sad za to ali neznam dali ce to rijesiti problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 7:48 (carcharodon).

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

probaj reinatalirat drivere skini s neta najnovije ili ako si probavo vec s neta onda instaliraj sa cd-a (ako  ga imas) i nemoj updateat

X

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Krivi link nego naso sam nesta na njihovom sajtu ali ne pise 200PCI vec 2000PCI to je to?

Imam Airlive 200PCI.

LINK

To nije taj model nikako a u k..

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 7:59 (carcharodon).

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa novom instalacijom Windowsa

Ne znam koliko si upućen, ali instalacija Windowsa 7 na XP i nije baš preporučljiva, moj ti je savjet da formatiraš disk ili particiju di su ti instalirani prethodno win xp i sve bu ti šljakalo, jer Windows 7 u sebi hrpu drivera, ili bar generičkih koji rade, a kad se prvi put logiraš nakon instalacije on napravi update sa orginalnim driverima sa službenih stranica....

Dakle bez kemijanja, samo "fresh" install Windows 7.

15 godina
protjeran
Neo83 kaže...

Ne znam koliko si upućen, ali instalacija Windowsa 7 na XP i nije baš preporučljiva, moj ti je savjet da formatiraš disk ili particiju di su ti instalirani prethodno win xp i sve bu ti šljakalo, jer Windows 7 u sebi hrpu drivera, ili bar generičkih koji rade, a kad se prvi put logiraš nakon instalacije on napravi update sa orginalnim driverima sa službenih stranica....

Dakle bez kemijanja, samo "fresh" install Windows 7.

Ne možeš uraditi upgrade Windowsa XP na 7. Možeš samo Clean Install ili po tvome Fresh Install Windowsa 7. Možeš i prvo Upgrade na Vistu,pa sa Viste na 7 ali to autor teme vjerovatno nije napravio.

Autoru teme - vjerovatno je do mrežne kartice. Probaj je izvaditi pa vidi dali ti se pojavljuje BSOD. Samo da napomenem,kada je izvadiš ukloni drivere.

Ako se i dalje pojavljuju javi nam se pa ćemo vidjeti kako dalje.

Pozdrav od Ezia! Osmijeh

Ezio Auditore Da Firenze
16 godina

moras prvo formatirati hard da bi digao drugi sistem

kontas nemozes win7 preko XP ,

RAZOR
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
tpg kaže...

lol naravno da mozes spremi ti u folder windows old

X
15 godina
protjeran
ćema kaže...
tpg kaže...

Ma nije on na to mislio.

Ezio Auditore Da Firenze
16 godina
ćema kaže...
tpg kaže...

nisam citao postove ranije

@ ćema ne kuzis me

RAZOR
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 14:22 (tpg).
16 godina
neaktivan

vidiš da možeš, kao što ti kažeš - zato ti i rade savršeno. Nisu bezveze pisali po forumima i u knjigama za certifikaciju da je upgrade sa XP na Windows 7 nemoguć. Pročitaj si malo Self-Paced Exam 70-680. Tamo ti sve piše....

16 godina
neaktivan

Ma nemamam vise Blue screena nije bilo do win uopce vec do kartice te,znaci napravio sma sljedece obrisao drajvere izvadio karticu,instalirao drajvere pa tek onda stavio karticu(tako pise u uputama za karticu i sve sljaka )

Ajde da ne otvaram novu temu da se samo nadovezem,vezano za tu konekciju preko airlive kartice,spajam se na susjedov ruter DSL-2640R,a mreza je OptiCarnet,problem je u pingu kada pingam kroz run neki server bilo koiji nebitno ping je ok dok god nista ne radim ako krenem igrati na serveru ping skace na 150,gledam na njihovom sajtu stalno neki radovi zadnje vrijeme pa sad jeli to do njih ili do moje konekcije,imam 5 crtica s tim da nekad zna pasti na 3 pa se opet popeti tako nekad varira,udaljenost je oko 15 metara do rutera  tako da to nije problem,ali nikako ne mogu dokuciti sta mi to utjece na ping.Ako ima tko s takvim problemom a da je rijesio i zna rijesenje  molio bi pomoc.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice