Problem - LG W2361V i Radeon HD4890 Vapor-x

poruka: 16
|
čitano: 3.167
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Ovako, do sad sam navedeni monitor i grafićku imao spojenu preko DVI kabla, i sve je bilo OK. Danas sam kupio HDMI kabel, i sad kad sam spojio monitor i grafićku, pojavili su mu se rubovi na ekranu koji su crni i nemogu preko njih navući sliku. Pokušavao sam podesiti sliku i na monitoru, no te dvije opcije su mi zasivljene i nemogu ih podešavati.

No to nije jedini problem, i slova su mi mutna.

Malo sam gledao po uputstvima i primjetio sam da ima jedna tipka na monitoru na kojoj se može podešavati, tj mijenjati omjer stranica (rezolucija) i ja imam samo opciju za promijeniti iz 4:3 u 4:3 Wide, a trebao bi imati i opciju 16:9, tj komp bi trebao taj omjer poslat na monitor.

Jel zna netko gdje se to može podesit.

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Problem - LG W2361V i Radeon HD4890 Vapor-x

Ja sam neki dan kupio taj monitor i koliko vidim za mijenjanje ima samo opcija 4:3 i 4:3 u Wide. A meni HDMI kabel radi OK. Doduse na graficku idem sa konverterom na DVI jer imam HD2600XT.

18 godina

Ja na grafićkoj imam direkt HDMI izlaz, sve lijepo spojim, i onda me hebe...

Sad sam smanjio na rezoluciju na 1680x1050 i sad je OK.

Nije mi jasno kak sa DVI kabelom radi na rezoluciji 1920x1080 a sa HDMI kabelom ne???????

PC RULES!!!
17 godina
neaktivan

Ok, zasto ga ne spojis dvi-em? neces primjetiti neju razliku u kvaliteti slike 100%

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
18 godina

Zato jer sam dao 250 kn za *ebeni HDMI kabel!!!!

PC RULES!!!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sucker :) hehe..pa odi ga vrati..i reci da ti ne radi :) ili zamjeni za nesto...  e da..a si probao guglat za rjesenje?

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.10.2009 18:32 (slepix).
18 godina

Ma jesam nešto al niš korisno nisam pronašao, ajd ak imate koju minutu molim vas malo potražite, idem i ja tražit...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

kolko sam ja tebe skuzio ti imas sliku ali ti je suzena?? da to nije to gpu scaliranja?? ja mislim da ti je gpu skaliranje disejblano pa bi ti to trebo enejblat..

18 godina
toxic kaže...

kolko sam ja tebe skuzio ti imas sliku ali ti je suzena?? da to nije to gpu scaliranja?? ja mislim da ti je gpu skaliranje disejblano pa bi ti to trebo enejblat..

Da slika je manja od vidljivog dijela monitora i po dužini i po širini, a prije je sa DVI kabelom na istoj toj rezoluciji bilo OK!!!

Ova rezolucija koja je sad podešena, 1680x1050 je 16:10, a monitor je 16:9 je je nativna rezolucija 1920x1080, zato mi nije jasno zakaj to ne funkcionira prek HDMI kabela???? 

E a gdje enejblat taj GPU scaling?

PC RULES!!!
17 godina

Koji ti je kabel 1.0,1.2,1.3 možda je do toga jer mislim da samo 1.3 podržava 32 bit dubinu boja.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
dery kaže...

Koji ti je kabel 1.0,1.2,1.3 možda je do toga jer mislim da samo 1.3 podržava 32 bit dubinu boja.

v 1.3

PC RULES!!!
18 godina

Di isključiti taj GPU scaling?

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
18 godina

Riješio sam problem sa GPU scalingom, no sada imam novi problem - kad resetiram računalo sve se vrati na staro, dakle mutna i smanjena slika, popravim to, pokrenem igru i monitor mi se ugasi, dobijem poruku " out of range " ili nešt oslično...

Ima tko kakvu ideju kak to riješiti?

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
17 godina

Instaliraj novi driver uz to da je priključen hdmi kabel.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Već sam i to probao, sve sam deinstalirao i nanovo instalirao zadnje verzije drivera skinute sa ATI-jeve stranice, i dalje me prca...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
18 godina

Da dignem temu iz naftalina, problem je riješen tako da sam deinstalirao drivere od grafulje, restartao komp, istalirao nove drivere za monitor, potom nove drivere od grafulje i sad radi!!! :)

Neznam jel to malo subjektivan dojam, al čini mi se da je crna boja nekako intenzivnija preko HDMI kabela...

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice