Problem s .exe fajlovima

poruka: 10
|
čitano: 1.660
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem s .exe fajlovima

Instaliro sam DEVC++ da probam nešto naučit u programiranju i jedan jednostavni program sam kopirao s net-a da vidim radi li dobro, i kompajlam, sve uredu, bez greške, i kad spremim hoću da pokrenem program (kao .exe fajl) neće da mi otvori prozor tj. otvori ga na pola sekunde i zatvori. I sto puta ponavljam i opet isto svaki put. Sustav je Vista. Ako neko zna nek pomogne.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem s .exe fajlovima

Kriva tema!

Stavi na kraj system("pause");

HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s .exe fajlovima

nije to, opet ne može

15 godina
neaktivan
boske94 kaže...

nije to, opet ne može

Je, gotovo sigurno je to, osim ako ti se ne kompajlira zbog neke greške a ti ni ne primjećuješ.

Zalijepi ovamo taj kod s kojim imaš problema. Btw. u krivom si podforumu, ovo spada u programiranje.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
13 godina
neaktivan

nije problem s kodom, nema greške, probao sam više njih, problem je s otvaranjem .exe fajla kojeg otvori samo na pola sekunde i onda se zatvori sam.

13 godina
boske94 kaže...

nije problem s kodom, nema greške, probao sam više njih, problem je s otvaranjem .exe fajla kojeg otvori samo na pola sekunde i onda se zatvori sam.

Ali kako ćemo znati kada nemamo uvid u kôd?

15 godina
neaktivan
boske94 kaže...

Slušaj, valjda mi znamo bolje od tebe. Kôd na sunce.

13 godina
neaktivan
Problem s .exe fajlovima

// moj prvi C++ program

#include <iostream>

using namespace std;

int main ()

{

cout << "Hello World!";

return 0;

}

Eto ti koda, onaj s kojim svi počnu.

0 0 hvala 0
13 godina

#include<iostream>

#include<cstdlib>

using namespace std;

int main()
{

cout<<"Hello World!"<<endl;
   system("PAUSE");

return 0;

}

Mislim d te bilo stid postat kôd, zašto?, niko nije krenuo od operativnih sistema, mada je bilo i takvih... {#}{#}

Senaid
15 godina
neaktivan
boske94 kaže...

Eto ti koda, onaj s kojim svi počnu.

Nemaš se čega sramiti, nismo te tražili kôd da te sprdamo, nego jednostavno nikada ne možeš popravljati nečiji kod ako ga ne možeš vidjeti. Royalhero ti je pokazao gdje trebaš ubaciti system("pause");

A sada ću ti ja objasniti zašto ti se program odmah zatvara. Naime, radi se o tome što se program izvrši tako brzo da se odmah zatvori. Prvo ispiše "Hello World!" i nakon toga dolazi "return" komanda kojom program izlazi iz main funkcije i time se program završava. Ako želiš natjerati program da čeka onda ga moraš nekako zaustaviti *prije* nego što dođe do "return" komande, a system("pause") je zgodan trik za to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 12:23 (rustweaver).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice