Eh ovako , imam neki racunar Medion mt165 nije neki ali me zanima sta mu je. Do neki dan je radio sasvim normalno i odjednom se barem sam mislio samo srusio sistem., pojavila mi se plava boja na ekranu gdje je pisalo ukoliko se ovo desava prvi put resetujte rracunalo bla bla., kada sam resetovao comp, ne starta windows kaze da nema windowsa tj kaze da ubacim CD kako bi bootao sa njega, ubacim win XP krene ucitavat fajlove sa CD-a izbaci mi neki error 7 , pomislih da je do cda kad sa drugim isto tako, imam osjecaj da je bios sjeban, pokusam uci u BIOS ali jednostavno kada palim racunar pritiscem f1 ili smrzne dok je jos onaj natpis maticne i logo ili ude u bios i smrzne, baterijicu sam vadio ali bezuspjesno, kako srediti bios ? moze pomoc hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zar nebi rebao uci u bios sa DELETE - no ok na nekima je F1 - pokusaj stiskati tipku za xpers recovery (f9 ili f12)) najcesce -
Sve moguce sam pokusao, mjenjao ram po ram, jer ih imam dosta, nije do tog, izvadim bateriju na par sekundi, nista ne pomaze, nadem jumper za reset biosa ni to nije pomoglo napajanje promjenio stvar ista, ostaje jos samo problem procesor i maticna, . I jedno od toga dvoje mora biti sto posto.. neznam jeli moguce da tako zastopa, ukoliko nema paste ni trunkice, izmedu procesora i hladnjaka ?
Tu je definitivno nešto sa BIOS-om, ako je barem malo naprednija matična, trebalo bi nešto da postoji za reset settings-a i bios file-ova
EDIT: tek sam sad skonto da si našo Jumper, čini mi se da nešto nije u redu sa matičnom.
Without Harddrive: Pc will run but give you some error message related to harddrive.
Without Memory: The Pc won't disply anything at all and may sound Beep Beep.
Without CPU: The same condition may occur as in case of absence of Memory.
Znači ako vidiš sliku, onda je s procesorom sve u redu, jer ipak procesor mora da komunicira s grafičkom kako bi se slika prikazala.
A i znam da sad govorim o gotovo nemogućem, ali probaj ubaciti instalacijski disk od Windows 7, te imaš opciju pre nego što počne učitavati ikakve file-ove na komp da testiraš ram memoriju.
Isprobaj to, pa javi šta je bilo.
Mislim da ti je HDD u kvaru. Probaj sa drugim HDD-om.
Mislim da ti je HDD u kvaru. Probaj sa drugim HDD-om.
moguće, al ako nemaš drugi HDD, probaj upaliti kompjuter bez njega, te onda ući u BIOS. Mada opet mislim da bi do BIOS-a i došo i sa kvarom na hard disku.
Ne mora biti. Moguće je da mu zbog kvara HDD dešava smrzavanje.
Sve moguce sam pokusao, mjenjao ram po ram, jer ih imam dosta, nije do tog, izvadim bateriju na par sekundi, nista ne pomaze, nadem jumper za reset biosa ni to nije pomoglo napajanje promjenio stvar ista, ostaje jos samo problem procesor i maticna, . I jedno od toga dvoje mora biti sto posto.. neznam jeli moguce da tako zastopa, ukoliko nema paste ni trunkice, izmedu procesora i hladnjaka ?
Pastu moraš obavezno staviti na procesor i hladnjak mora dobro sjesti i biti dobro učvršćen na procesoru!
Ukoliko nema paste i hladnjak nije dobro sjeo, onda dolazi do pregrijavanja procesora što rezultira smrzavanjem i restartom sistema.
Procesor je bio u kvaru, rjeseno. Hvala