pozz ljudi jel mi mozete rec kako da promjenim boot setings a nemogu uc u bios jel sam prvi put slozio komp dns i usao mi je odmah u biso al sad nece vise ulazit kad stiscemdelete jel se moze kako to resetirat ili uc u bios drukcije radi se o msi ploci fm 2 socket..??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pozz ljudi jel mi mozete rec kako da promjenim boot setings a nemogu uc u bios jel sam prvi put slozio komp dns i usao mi je odmah u biso al sad nece vise ulazit kad stiscemdelete jel se moze kako to resetirat ili uc u bios drukcije radi se o msi ploci fm 2 socket..??
Malo si bio škrt na infou, ali . . .
ma znam zurio sam na faks evo resetirao sam cmos i dalje neotvara mi bios znaci prvi put kad sam upalio komp sam dobio ovaj screen koji je kolega stavio na slici i nista nisam dirao po njemu vec sam izasao i probao ubacit cd da se boota al nista nije bilo odnosno malo onak zastane kao da se pocinje ocitavat cd i nakon par sec izbaci da nije dobar device ili tako nes jel moze to mozda bit do "mojih" windowsa ili da sam nesto napravio krivo..??
inace kad f11 stisnem onda mi se otvori kao otkud da se boota i ja stavim na kao cd citac al i dalje nista..:O
cd sa winsima nije bootabilan. napravi novi ili cd čitač nešto ne valja
hmm meni se isto cini da cd nije bootabilan al jel mi mozete rec kak to napravim ja sam od jutros vec 2 slozio po uputama s youtuba i nece..:O
uspio sam uc u bios i sve to sad al i dalje mi se nece bootat jel mi mozete rec sto trebam napravit u biosu i ako ima tutorijal za msi plocu negdje..??
EDIT:Sry za dupli post
Instalacijski Windows cd/dvd ti nije bootabilan! Nema boot sektora na sebi i ne možeš s njega pokrenuti PC!!
Koji Windowsi ti trebaju? Ako hoćeš Sedmicu ,imaš na forumu linkove za skidanje sa MS stranice ,onda samo sprži na dvd ,BEZ IKAKVOG RASPAKIRAVANJA!!
Isto je i sa bilo kojom drugom verzijom Windowsa - otvori iso u programu za prženje ,ne raspakiravaj ga u Raru ili Zipu (ili čemu već)!
Pusti Jubito!!
i ako ima tutorijal za msi plocu negdje..??
Da si naveo čitav broj matične bilo bi lakše, ali i ovo je dosta, a to imašovdje ,dalje se snađi sam
. Prati šta je Kizo napisao
niti neraspakiravam samo jednostavno sprzim preko ultra iso programa al i dalje nece bootat evo sad sam tako sprzio i win8 ali nece jel radim nesto krivo u biosu ili sto stavio sam da je po priorityu prvi cd citac pa hard pa ostalo kak vec ide kako da napravim taj bootabilan sektor ili kako uopce da pokrenem instalaciju..??
sto se tice maticne pogodio si ocito model ta je msi fm2 a75 e35
niti neraspakiravam samo jednostavno sprzim preko ultra iso programa al i dalje nece bootat evo sad sam tako sprzio i win8 ali nece jel radim nesto krivo u biosu ili sto stavio sam da je po priorityu prvi cd citac pa hard pa ostalo kak vec ide kako da napravim taj bootabilan sektor ili kako uopce da pokrenem instalaciju..??
Na kojoj brzini? Za dvd ,najbolje je 4X. Sve više od toga može oštetiti zapis sa iso-a.
Nemaš ti kaj raditi boot sektor ,na ispravnom .iso-u ,on je već tu.
nemam 4x imam samo 8x i max ja sam na max al nemoguce bas sad da mi je vec 3-4 kopije se ostetilo msm mala je sansa
probao sam na drugom kompu sa istim hardom tu mi neizbacuje reboot and select proper boot device kao ovdje ali isto tako nece tak da nezz stvarno di grijesim msm nemogu vjerovat di sam pogrijesio jel mi se cini jako jednostavno..
ps ako ima neko malo volje da prek team viewera stavi to mi przit bio bih zahvalan pa da vidim oce li onda radit..
EDIT: moze li biti da sam ja nesto krivo napravio jel sam sam sklapao komp ali iskerno sumnjam da je to jel mi sve sasvim normalno radi..
moze li biti mozda do rama da sam stavio u krivi ddr utor i dali ima kakve veze sto sam cd citac stavio na sata 4..??
sry odmah za dupli post ali evo provjerio sam na laptopu i drugom kompu cd je bootabilan jel mi tamo pokrece instalaciju windowsa al na ovom nece jel sad moze pomoc zast nece i slicno mozda nisam nes dobro u biosu namjestio i dali je moguce da kupim onu kutiju za prijenosni hard pa instaliram prek laptopa i onda vratim u komp jel prek drugog kompa nemrem instalirat..
evo i ovdje EDITIC: da javim napokon je sve rijeseno hvala vam na pomoci svima problem je bio u novom cd citacu koji je kupljen jucer ali nevjerovatno ne radi..:O