Pozz,
Imam problem kada navecer budem na racunalu (cijeli dan je upaljen) i odjednom samo se ugasi. Pokusam ga pokrenuti ali nista samo proba pokrenuti sistem i opet se ugasi ostavim ga do ujutru sve normalno radi nekih 5-6 h nakon toga opet isto. Cistio sam cooler, mjenjao pastu, pregledavao sam temepraturu krece se oko 44 C ima li neko neki prijedlog do cega bi moglo biti ili se nekome nesto slicno desilo ???
Hvala unaprijed :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako nisu temperature, onda je vjerojatno napajanje. Navedi koje točno komponente imaš i nezaboravi marku i snagu (W) napajanja.
Ili je napajanje (navedi koje je!) ili je neki od kondenzatora na matičnoj neispravan...
U to napajanje se nikako ne razumijem sorry
Imam str maticne ako tu se moze sta vidjeti a gledao sam kada sam otvarao pc pise takodje 400 W jel to to i gdje bi to sve mogao naci ?
Link od maticne : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3498&dl=1#driver
Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1.80 Ghz
Ram: 1.5 GB ddr2
Graficka: Nvidia 7300 GT
Ako iko zna u cemu je problem i da mi kaze bio bih mu zahvalan :)
Evo slikao sam ja mislim da je to to ako nije slikat cu novu (sorry ako sam fulio :D)
http://img22.imageshack.us/img22/4318/25012013593.jpg
Baci to napajanje i stavi novo. Problem riješen.
dok nekupis novo napajanje, ako ti se nebude htio palit, uzmi fen stavi na najjace da piri i ugrij iznutra kuciste, tak sam ja radio...mozda smijesno zvuci al radi , naravno kazem dok ne popravis...
Hahaha ocu hvala na savjetu :)
Da li je moguce da je to do baterije na maticnoj da se ovako ponasa pc zbog nje ?
Koju bi mi napojnu predlozili il da otvaram novu temu :D
Hvala svima na pomoci
Hvala vam puno,
Da li ima mogucnosti da je do graficke moj prijatelj mi je rekao da je to vrlo moguce do graficke, jer da je napajanje ono nikako ne bi moglo raditi ? I recimo ja kada pokrenem 2-3 programa odmah mi se gasi.
Napajanje ti je jako loše i bez obzira što na njemu piše da je 400W, ono nikako nedaje toliko wata (rekao bih da daje negdje oko 200W).
Grafička kartica ako nije ispravna, onda nebi bilo slike na monitoru, BSOD (plavi ekran smrti) ili artefakti (čudne boje, linije ili kockice po ekranu).
Dakle, napajanje koje kad se pregrije nedaje dovoljno struje pa dolazi do restarta ili gašenja kompa ili je kvar na matičnoj ploči zbog napuhnutih kondenzatora ili loše regulacije napona (VRM). Savjetovo bih ti da dobro pregledaš matičnu ploču i kupiš kvalitetno napajanje.