O čemu ovisi pamćenje glasnoće?

poruka: 5
|
čitano: 906
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Glup naziv teme, no evo o čemu se radi.

Kad sam instalirao Windows, i dok je još imao built-in drivere za zvuk (Win 8, P8B75-M LX), uključio bih slušalice i podesio glasnoću na 30 (od 100), iskopčao bih, i glasnoća bi se automatski vratila na 100, za zvučnike. A kad bih ponovo uključio slušalice, automatski bi se setirala glasnoća na 30.

Nakon instalacije drivera za zvučnu matične ploče, to se više ne dešava, nego moram ručno stišati, pa se poslije, kad isključim slušalice, sjetiti pojačati.

O čemu to ovisi? Da, o driverima, naravno, no što konkretno, i može li se nekako drugačije riješiti? Nemam ideju kako da to googlam, jer kombinacija termova koje koristim me odvede na totalno drugačije stvari.

Danke.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Slicna stvar se kod mene desava na laptopu ( Win 7 ). Sluslice 3.5mm jack ukljucim i upali se zvuk a kada iskljucm sluske automatski se zvuk iskljucuje ( prethodno uvijek drzim iskljucen zvuk preko zvucnika ). Uostalom i pamti jacinu zvuka.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: O čemu ovisi pamćenje glasnoće?
Father_Dougal kaže...

Kad sam instalirao Windows, i dok je još imao built-in drivere za zvuk (Win 8, P8B75-M LX), uključio bih slušalice i podesio glasnoću na 30 (od 100), iskopčao bih, i glasnoća bi se automatski vratila na 100, za zvučnike. A kad bih ponovo uključio slušalice, automatski bi se setirala glasnoća na 30.

Nakon instalacije drivera za zvučnu matične ploče, to se više ne dešava, nego moram ručno stišati, pa se poslije, kad isključim slušalice, sjetiti pojačati.

O čemu to ovisi? Da, o driverima, naravno, no što konkretno, i može li se nekako drugačije riješiti? Nemam ideju kako da to googlam, jer kombinacija termova koje koristim me odvede na totalno drugačije stvari.

Danke.

jel to trazis?

skrolaj dolje za ostatak!

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Re: O čemu ovisi pamćenje glasnoće?
Father_Dougal kaže...

Danke.

-o verziji drivera. (defaultima koji ne moraju biti dostupni za podešavanje), npr jedan slučaj, stari driver je defaultno slao paralelno zvuk na analogni i digitalni HDMI (passthru kabel) dok kod novijeg radi ili-ili (pogotovo VGA koja ima svoj audio), pa kod promjene (TV ili linija) moram prebacivati ... gnjavaža-glupost, al tako je.

-vjerojatno koristiš front panel, vjerojatno postoji opcija detektiranja... pa ako isključiš i podesiš željene glasnoće moglo bi raditi ako što želiš, ali tad bi imao problem slanja na zvučnike (kad želiš samo slušalice)..

-netko bi sad solomonski rekao.. koristi stari driver, 'da-ali' .. npr igre i ... ponekad izbor verzije nije opcija. Možda neka nova (buduća) verzija opet to 'popravi'... ovisi o razlozima zašto je konkrtnu razliku uopće proizvođač napravio (problemi-fixevi ili previd). Meni nekako najviše smrdi na HDMI-HDCP povezanost... inače proizvođač vjerojatno nebi imao što mijenjati posljednjih par godina...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

Well, nema ničeg u postavkama drivera što bi mi pomoglo. Inače, radi se o Via Vinyl codecu, ima odličan headphone out, ali eto, ne pamti postavke glasnoće.

Oh, fuck it.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice