dakle ovako:imao sam dual boot xp i linuxMINT 7 na stroju pavilion dv 1000,1.6ghz..1,5gb ram,etc,etc...nakon toga sam sve srušio i instalirao linuxMINT 8... nakon toga sam htio probati live podići jednu drugu distribuciju,međutim nije htio ništa osim boot-ati sa harda...e da...bios je phoenix-ov,ima opcij boot-anja sa cd-dvd,hard i network...SVE normalno radi,mogu mijenjati postavke u biosu,ali boot izbor,ne...kad pritisnem tipke za izmjenu(+ - ,space,f5 f6,) samo se začuje blibik(molim,nemojte se smijati... :((( )...na lap su spjeni usb-om...miš,tipkovnica,router, coolin pad,i dva komplata ,zvučnika...napominjem da to dosad nije stvaralo probleme..problem sam primjetio nakon instalacije linuxMINT-a kao jedinog os-a..ako ikome pada napamet,što bi moglo biti,molio bih da mi pomogne...hvala unaprijed...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
...nitko da ne zna???!!...
1) A da malo pričekaš? Bar 24 sata?
2) A da malo razumljivije pišeš?
vrlo rado..razumljivije?..ako nešto nije jasno,objasnim...
Možda ta druga distribucija nije bootabilna
Možda ta druga distribucija nije bootabilna
nisi me shvatio,možda da bolje pojasnim...pri uključivanju,pritisnem tipku Esc i ona mi ponudi opciju biranja boot uređaja,ali osim hdd-a,ništa drugo ne mogu selektirati...
Aha... e tako reci.... vjerojatno to u BIOS-u su ostale 2-3 opcije prazne i trebaš postaviti uređaje (2nd i 3rd boot device), onda to spremiti i onda u boot meniju imaš te uređaje.
Aha... e tako reci.... vjerojatno to u BIOS-u su ostale 2-3 opcije prazne i trebaš postaviti uređaje (2nd i 3rd boot device), onda to spremiti i onda u boot meniju imaš te uređaje.
a phoenix je koma od biosa...gle imam opciju boot devices..kada uđem u nju,imam samo 4 opcije...floppy,cd(dvd),hard drive i network..ispred harda je plus(selektirano),ostalo mogu blendati(označiti) ali ne i selektirati...uvijek se čuje samo blip..kao da ga nešto blokira...dakle,mogu označiti,selektirati(staiti plus ispred ne)
..harda...e da...bios je phoenix-ov,ima opcij boot-anja sa cd-dvd,hard i network...SVE normalno radi,mogu mijenjati postavke u biosu,ali boot izbor,ne...kad pritisnem tipke za izmjenu(+ - ,space,f5 f6,) samo se začuje blibik(molim,nemojte se smijati... :((( )...na
-provjeri koje tipke su aktivne (numlock), dešava se...
ako nemožeš željenu opciju (CD) pomaknuti prema naprijed, koristi trik, -pomakni sve ostale (iza..), meni je to radilo ali nesjećam se modela..
druga opcija je izbor boota za vrijeme paljenja, tipkama f8-9-10 ..ovisno o biosu.
..harda...e da...bios je phoenix-ov,ima opcij boot-anja sa cd-dvd,hard i network...SVE normalno radi,mogu mijenjati postavke u biosu,ali boot izbor,ne...kad pritisnem tipke za izmjenu(+ - ,space,f5 f6,) samo se začuje blibik(molim,nemojte se smijati... :((( )...na
-provjeri koje tipke su aktivne (numlock), dešava se...
ako nemožeš željenu opciju (CD) pomaknuti prema naprijed, koristi trik, -pomakni sve ostale (iza..), meni je to radilo ali nesjećam se modela..
druga opcija je izbor boota za vrijeme paljenja, tipkama f8-9-10 ..ovisno o biosu.
pokušam pa javim...vraćam se ubrzo...
druga opcija pokušana...niti u boo-apu nit iu biosu dosad..idem probati mada sam čačkao po num locku...
...ništa...ne reagira... :(
-jesi li admin ili samo user? (za BIOS)
- user nema neke mogućnosti, disebliraj security.
ili su 'pogrešne tipke' za sortiranje, može biti PgUp/Down, ...cursori itd.
-ugl, sad si već u fazi kad nasumićno lupkanje po tipkama (uz fn-tipku) može pomoći. (Ćorava koka sindrom)
sve sam disable-ovao..full čisti pristup...
ili su 'pogrešne tipke' za sortiranje, može biti PgUp/Down, ...cursori itd.
-ugl, sad si već u fazi kad nasumićno lupkanje po tipkama (uz fn-tipku) može pomoći. (Ćorava koka sindrom)
a nema druge...probat ću sve i pootpojiti od lapa,možda pomogne..enivej hvala puno..
probaj opet staviti mint8 cd
probaj opet staviti mint8 cd
..stavio,reboot-ao,i esc tipkom došao do boot-ap izbornika(ne u bios-u),blendao cd-dvd boot device i klepio enter i sve 6 !! sve radi kako treba,probao i sa boot windowsima,i oni boot-aju..tako da mogu samo reći:MEA CULPA......hvala svima na pomoći i savjetima...