Nemogućnost odabira boot uređaja

poruka: 16
|
čitano: 2.752
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

dakle ovako:imao sam dual boot xp i linuxMINT 7 na stroju pavilion dv 1000,1.6ghz..1,5gb ram,etc,etc...nakon toga sam sve srušio i instalirao linuxMINT 8... nakon toga sam htio probati live podići jednu drugu distribuciju,međutim nije htio ništa osim boot-ati sa harda...e da...bios je phoenix-ov,ima opcij boot-anja sa cd-dvd,hard i network...SVE  normalno radi,mogu mijenjati postavke u biosu,ali boot izbor,ne...kad pritisnem tipke za izmjenu(+ - ,space,f5 f6,) samo se začuje blibik(molim,nemojte se smijati... :(((  )...na lap su spjeni usb-om...miš,tipkovnica,router, coolin pad,i dva komplata ,zvučnika...napominjem da to dosad nije stvaralo probleme..problem sam primjetio nakon instalacije linuxMINT-a kao jedinog os-a..ako ikome pada napamet,što bi moglo biti,molio bih da mi pomogne...hvala unaprijed...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Nemogućnost odabira boot uređaja

...nitko da ne zna???!!...Iznenađen

15 godina
neaktivan

1) A da malo pričekaš? Bar 24 sata?

2) A da malo razumljivije pišeš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

vrlo rado..razumljivije?..ako nešto nije jasno,objasnim...Namigiva

15 godina
odjavljen

Možda ta druga distribucija nije bootabilna

The river tells no lies, yet standing at its shores the dishonest man still hears them
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Danijel14 kaže...

Možda ta druga distribucija nije bootabilna

nisi me shvatio,možda da bolje pojasnim...pri uključivanju,pritisnem tipku Esc i ona mi ponudi opciju biranja boot uređaja,ali osim hdd-a,ništa drugo ne mogu selektirati...

15 godina
neaktivan

Aha... e tako reci.... vjerojatno to u BIOS-u su ostale 2-3 opcije prazne i trebaš postaviti uređaje (2nd i 3rd boot device), onda to spremiti i onda u boot meniju imaš te uređaje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
blagus kaže...

Aha... e tako reci.... vjerojatno to u BIOS-u su ostale 2-3 opcije prazne i trebaš postaviti uređaje (2nd i 3rd boot device), onda to spremiti i onda u boot meniju imaš te uređaje.

a phoenix je koma od biosa...gle imam opciju boot devices..kada uđem u nju,imam samo 4 opcije...floppy,cd(dvd),hard drive i network..ispred harda je plus(selektirano),ostalo mogu blendati(označiti) ali ne i selektirati...uvijek se čuje samo blip..kao da ga nešto blokira...dakle,mogu označiti,selektirati(staiti plus ispred ne)

16 godina
linuxjuzer kaže...

..harda...e da...bios je phoenix-ov,ima opcij boot-anja sa cd-dvd,hard i network...SVE  normalno radi,mogu mijenjati postavke u biosu,ali boot izbor,ne...kad pritisnem tipke za izmjenu(+ - ,space,f5 f6,) samo se začuje blibik(molim,nemojte se smijati... :(((  )...na

-provjeri koje tipke su aktivne (numlock), dešava se...

ako nemožeš željenu opciju (CD) pomaknuti prema naprijed, koristi trik, -pomakni sve ostale (iza..), meni je to radilo ali nesjećam se modela..

druga opcija je izbor boota za vrijeme paljenja, tipkama f8-9-10 ..ovisno o biosu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 13:40 (ihush).
15 godina
protjeran
ihush kaže...
linuxjuzer kaže...

..harda...e da...bios je phoenix-ov,ima opcij boot-anja sa cd-dvd,hard i network...SVE  normalno radi,mogu mijenjati postavke u biosu,ali boot izbor,ne...kad pritisnem tipke za izmjenu(+ - ,space,f5 f6,) samo se začuje blibik(molim,nemojte se smijati... :(((  )...na

-provjeri koje tipke su aktivne (numlock), dešava se...

ako nemožeš željenu opciju (CD) pomaknuti prema naprijed, koristi trik, -pomakni sve ostale (iza..), meni je to radilo ali nesjećam se modela..

druga opcija je izbor boota za vrijeme paljenja, tipkama f8-9-10 ..ovisno o biosu.

pokušam pa javim...vraćam se ubrzo...

druga opcija pokušana...niti u boo-apu nit iu biosu dosad..idem probati mada sam čačkao po num locku...

15 godina
protjeran

...ništa...ne reagira... :(

16 godina
linuxjuzer kaže...

-jesi li admin ili samo user? (za BIOS)

- user nema neke mogućnosti, disebliraj security.

ili su 'pogrešne tipke' za sortiranje, može biti PgUp/Down, ...cursori itd.

-ugl, sad si već u fazi kad nasumićno lupkanje po tipkama (uz fn-tipku) može pomoći. (Ćorava koka sindrom) Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 13:54 (ihush).
15 godina
protjeran
ihush kaže...
linuxjuzer kaže...

sve sam disable-ovao..full čisti pristup...

15 godina
protjeran
ihush kaže...
linuxjuzer kaže...

ili su 'pogrešne tipke' za sortiranje, može biti PgUp/Down, ...cursori itd.

-ugl, sad si već u fazi kad nasumićno lupkanje po tipkama (uz fn-tipku) može pomoći. (Ćorava koka sindrom) Namigiva

a nema druge...probat ću sve i pootpojiti od lapa,možda pomogne..enivej hvala puno..Namigiva

15 godina
protjeran

probaj opet staviti mint8 cd

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mindstorm kaže...

probaj opet staviti mint8 cd

..stavio,reboot-ao,i esc tipkom došao do boot-ap izbornika(ne u bios-u),blendao cd-dvd boot device i klepio enter i sve 6 !! sve radi kako treba,probao i sa boot windowsima,i oni boot-aju..tako da mogu samo reći:MEA CULPA...Sramim se...hvala svima na pomoći i savjetima...Namigiva

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice