Nema printer drivera za sedmicu?

poruka: 4
|
čitano: 3.497
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

evo jednog iskreno neočekivanog problema

printer je HP Color LaserJet CM1015 MFP

sustav je windows 7 ultimate x64

windows 7 ne nalazi driver za taj printer, a instalacijski cd-e ne pomaže

nakon googlanja nalazim neke drivere (HP Universal Print Driver for Windows PCL6 x64) i instalira ga i prepozna(driver''PCL6'' ne printer) ali nemože printati.

nakon malo prčkanja i isprobavanja uspjevam i cijelu instalaciju (suite) napraviti, ovoga puta prepozna i printer i driver ali opet neprinta. Jedino što sam uspio isprintati bio je neki ''printer information itd..'' iz programa hp toolbox.  neradi ni skener...

ako se netko susreo s sličnim ili istim problemom ili ima ideju neku da može pomoći ili riješiti problem, bilo bi odlično jer printer je skup, a sedmica je ok i šteta da se prebacujem na xp zbog jednog drivera za printer. 

nisam ovo očekivao od sedmice, kad ono... , a printer proizveden 2006... help please

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Nema printer drivera za sedmicu?

Nemam ovaj printer, pa ne mogu reći iz iskustva, ali sam nekako uspio iskopati ova dva linka:

1) download drivera - ima na popisu Win7, ali to ide dalje na Universal Print Driver, za koji na linku #2 kažu da ne radi. Pretpostavljam da si to i ti našao?

2) Support forum - izvjesni Danylo Esterman kaže da je samo otpakirao drivere (od Viste) dva puta, te svaki ručno instalirao i da mu sve radi. E sad, što je njemu sve, vrag bi ga znao... Sretno!

Gledam te!
16 godina
neaktivan

jel dobijes error kad installiras drajver za printer preko cd-a?

ako dobijes onda ukljuci printer i onda installiraj drajver meni je to pomoglo

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem djelomično rješen

Prvo isprika što se kasno javljam....

E ovak, instalirao sam printer hp cm3530, na ''add printer'' - ''odaberi sam'' - ''hp-cm3530'' i printer printa normalno.

Tako da sad trenutno imam dva printera instalirana na kompu, cm3530 koji ima zelenu kvačicu i cm1015 koji ima žuti uskličnik (winows ga prepozna svaki put i mora biti instaliran), uglavnom cm3530 je postavljen za default i kada se printa iz worda, excela samo je on u ponudi printera.

Skener neradi, ali nadam se da ću uspjeti naći neki ''zamjenski'' kao i za printer. Nema veze bitniji mi je printer bio. Budem još probao par puta na neke druge načine da mogu dobiti informacije o boji, calibriranju itd...

i još nešto dosta interesantno, printer je bio direktno prikopčan svojim original kabelom 1,8m na komp (sa ovim driverima) i radio je, a onda zbog estetike kablova , isti spojen na produžni usb kabel 1,8m i nije radio. Nadam se da će ova informacija nekome pomoći...

Hvala svima na pomoći

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice