Ne Boot-a nakon bios updatea

poruka: 5
|
čitano: 1.961
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

ovako...napravio sam update bios-a no nakon toga kada sam resetirao komp očita mi one sustavkse informacije blabla...i kada treba doc boot screen samo se pojavi (_) znak koji treperi u gornjem lijevom kutu...nece bootati...ima li netko ideju kako rijesiti ovaj problem,bez rusenja win :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Ne Boot-a nakon bios updatea
donpauk kaže...

ovako...napravio sam update bios-a no nakon toga kada sam resetirao komp očita mi one sustavkse informacije blabla...i kada treba doc boot screen samo se pojavi (_) znak koji treperi u gornjem lijevom kutu...nece bootati...ima li netko ideju kako rijesiti ovaj problem,bez rusenja win :D

Provjeri boot order, moguće je da ga je update promijenio.

Isto tako, provjeri u kojem modu je rađena instalacija i kako je sada postavljeno (AHCI/non-AHCI).

13 godina
neaktivan

na ssd-u je windows...i prikazuje i ssd i hdd...ali ne boota ....namjestio sam da je ssd primarni boot device,al nista...

16 godina

-provjeri IDE-postavke, ovisno kakve su bile podesi, jer MS ne voli promjene (dio zaštite).

-boot order nije pretjerano bitan, to je samo redosljed.. radilo bi.

-bootaj s LiveCDa i vidi kako se ponaša, preporučljiv neki miniPE s chkdisk-om /r jer.. MSovske zavrzlame. (naravno, predpostavka da je sve ispravno, napajanje, kabeli.. ipak provjeri kontakte).

-odspoji dodatni HDD ako je OS na SSDu. Naravno i boot bi trebao biti na njemu. Ako je boot na HDDu tad je redosljed diskova (ne sam boot) važan, tj BIOS i OS ne dodjeljuju jednak raspored diskovima (ona slova C, D ...) pa se može desiti kombinacija boot na HDDu, OS na SSDu, druga particija na HDDu storage ili app.. -> quickfix je odspoji HDD i winDVDom popravi boot (tj dodaš boot koji ne postoji na SSDu).

-ponekad update BIOSa nije potreban dok se ovakvi problemi time izazivaju. Prije updatea je potrebno znati moguće posljedice tj pročitati changelog i bit siguran koja MBO-verzija i revizija je za konkretan BIOS jer postoji mogućnost (mala, jer flash to kontrolira) da je loš-pogrešan BIOS ali može proći 'sličan', zato je važna revizija MBO.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

napravio repair...sve radi...nova verzija biosa ostala...sve 5 :)) ,hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice