ovako...napravio sam update bios-a no nakon toga kada sam resetirao komp očita mi one sustavkse informacije blabla...i kada treba doc boot screen samo se pojavi (_) znak koji treperi u gornjem lijevom kutu...nece bootati...ima li netko ideju kako rijesiti ovaj problem,bez rusenja win :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovako...napravio sam update bios-a no nakon toga kada sam resetirao komp očita mi one sustavkse informacije blabla...i kada treba doc boot screen samo se pojavi (_) znak koji treperi u gornjem lijevom kutu...nece bootati...ima li netko ideju kako rijesiti ovaj problem,bez rusenja win :D
Provjeri boot order, moguće je da ga je update promijenio.
Isto tako, provjeri u kojem modu je rađena instalacija i kako je sada postavljeno (AHCI/non-AHCI).
na ssd-u je windows...i prikazuje i ssd i hdd...ali ne boota ....namjestio sam da je ssd primarni boot device,al nista...
-provjeri IDE-postavke, ovisno kakve su bile podesi, jer MS ne voli promjene (dio zaštite).
-boot order nije pretjerano bitan, to je samo redosljed.. radilo bi.
-bootaj s LiveCDa i vidi kako se ponaša, preporučljiv neki miniPE s chkdisk-om /r jer.. MSovske zavrzlame. (naravno, predpostavka da je sve ispravno, napajanje, kabeli.. ipak provjeri kontakte).
-odspoji dodatni HDD ako je OS na SSDu. Naravno i boot bi trebao biti na njemu. Ako je boot na HDDu tad je redosljed diskova (ne sam boot) važan, tj BIOS i OS ne dodjeljuju jednak raspored diskovima (ona slova C, D ...) pa se može desiti kombinacija boot na HDDu, OS na SSDu, druga particija na HDDu storage ili app.. -> quickfix je odspoji HDD i winDVDom popravi boot (tj dodaš boot koji ne postoji na SSDu).
-ponekad update BIOSa nije potreban dok se ovakvi problemi time izazivaju. Prije updatea je potrebno znati moguće posljedice tj pročitati changelog i bit siguran koja MBO-verzija i revizija je za konkretan BIOS jer postoji mogućnost (mala, jer flash to kontrolira) da je loš-pogrešan BIOS ali može proći 'sličan', zato je važna revizija MBO.
napravio repair...sve radi...nova verzija biosa ostala...sve 5 :)) ,hvala svima