Međunarodni pozivi

poruka: 11
|
čitano: 2.909
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Međunarodni pozivi

Pozdrav svima, treba mi savjet kako se sve može najjeftinije zvati iz Luksemburga u Hrvatsku i obratno na mobitel. Cijene roaminga providera u Luksemburgu su prilično velike, čak mi se i unutardržavni pozivi čine daleko skupljima (nema ni blizu ničeg sličnog Bonbonu od 200 minuta prema svim mrežama za 30 kn i sl). Zato bih pogledao što se može putem Skypea, Vibera i sl. napraviti, ne znam koje opcije postoje.

Uzmite u obzir sljedeće:

Mobitel u Luxu neće nikad biti na data mreži, samo na wifi

Mobitel u Hrvatskoj najčešće neće biti ni na jednoj mreži

Tako da meni zapravo treba nešto gdje se poziv upućuje putem interneta a prima na klasičnu mobilnu mrežu. 

Hvala

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Međunarodni pozivi

Skype ti je najjednostavnije rješenje. Kupiš skype kredita kolko ti već treba i zoveš s moba spojenog na wifi na običan mob.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Međunarodni pozivi

Ja koristim intervoip s klijentom za Android (ima i iOS i Win, naravno), cijene poziva su iz HR u EU oko 70lp/min prema mobitelima, a ako zoveš na fiksnu onda oko 10lp/min. Skype je skuplji uz po mojim iskustvima znatno lošiju kvalitetu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Međunarodni pozivi
Hvala svima. Taj intervoip jest jeftiniji
12 godina
protjeran

A što je sa viberom? I oni su uveli nešto novo, a jeftinije od skypa nekoliko puta.

15 godina
Intevoip mi daje veliku listu VoIP providera gdje ja trebam izabrati. Može pomoć?

Viber sam pogledao, i Skype je jeftiniji.
12 godina
protjeran
17 godina
Međunarodni pozivi

Jel netko probao koristiti ovaj intervoip

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako to misliš daje ti veliku listu providera? Odeš na www.intervoip.com pa stisneš register u gornjem dijelu ekrana. Nakon registracije downloadaš aplikaciju i ulogiraš se sa svojim username/passom koje dobiješ nakon registracije. Kredite kupiš Paypalom (mislim da je minimalni iznos 10€).

Postoji više sličnih providera i mislim da su to sve zapravo reselleri usluga koje zapravo prodaje švicarska Finarea i njemački Betamax.

15 godina

Pa evo, recimo, poziv u Hrvatsku na mob:

1. Pay as you go: 8,9 c spajanje, 18,6 c / min, na to plus PDV. 

2. pretplata 120 min mjesečno za 15,8 c / min

Viber out:

1. jedina opcija: 22,8 c / min zajedno s PDV-om. 

Ne znam što ta tablica znači.

15 godina

Ja sam probao registraciju iz aplikacije i to nije štimalo. Vidit ću kako ide.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice