Imam veliki problem oko bootanja sistema na hp-u...sistem je pao sam od sebe blue screen se javlja i ne mogu normalno startat,probao sam formatirati prek cd-a al ne uspijevam tj. svaki put kad kad priprema instalaciju,ucitava fileove i odjednom laptop se ugasi..probao sam vise puta i ista stvar :S stvarno me zivcira ne znam u cemu je kvaka.. i ako netko zna rijesenje za ovaj problem molim ga da se javi...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U biosu laptopa promijeni Sata mode sa AHCI na IDE (ili obratno, ovisi kako za koji OS) i trebalo bi u redu bit.
takvu opciju nemam,stoji mi samo sata native mode enable/disable...
Probaj to disableat/enableat.
kad diseablam zavrsi pripremanje istalacije do kraja ne gasi se..ali onda ne mogu dalje..stoji poruka da ne moze kao da pronade hard...kad enableam ovaj se dio rijesi samo ne znam kojeg se vraga gasi prije mi se nije ovo desavalo :S :S
O kojem modelu laptopa se radi i koje Windowse pokušavaš instalirat?
Čudi me da ovo gore nije prošljakalo, ja sam imao iste probleme kad sam uzeo svoj HP 6830s i meni je pomoglo.
Pokušaj sve postavke biosa resetirati na default pa onda probat.
hp compaq 8710p i hocu xp sp3 da stavim..kad mi je ovo cudo na enable nece da mi kasnije hard prepozna,a kad ga diseablam laptop se u pola ucitavanja gasi sam od sebe :S
ja sam imo sličan problem irješio sam ga ovako:
htio sam instalirat xp sp3 i sto tako pri kraju se lap zgasi, onda sam i drko po biosima i sve. Zatim nabavio sam sp2 i sve je bilo uredu i kasnije nadodo trojku :)
Imam veliki problem oko bootanja sistema na hp-u...sistem je pao sam od sebe blue screen se javlja i ne mogu normalno startat,probao sam formatirati prek cd-a al ne uspijevam tj. svaki put kad kad priprema instalaciju,ucitava fileove i odjednom laptop se ugasi..probao sam vise puta i ista stvar :S stvarno me zivcira ne znam u cemu je kvaka.. i ako netko zna rijesenje za ovaj problem molim ga da se javi...
pogledaj si za svaki slučaj ovdje upute za instalaciju xp-a, da slučajno nisi nešto preskočio.
Vratio sam bios na default,stavio windows 7 i sve je ok...taj me driver za satu maltretirao,to sam i prije radio samo ne znam zasto se laptop gasio pri iskljucivanju sata modea,prije mi se nije to desavalo.Hvala svima na asistenciji :)