Laptop prepoznaje samo integriranu grafičku

poruka: 4
|
čitano: 2.271
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Imam novi laptop i instalirao sam windows 8 na njega. Win8 nakon instalacije sam instalira većinu drivera (nekoliko sam drivera instalirao ručno).

U device menageru pokazuje da su pravilo instalirani driveri i za integriranu i za nvidijinu grafičku karticu (pogledaj sliku1).

Zanima me kako funkcionira ta izmjena grafičkih, odnosno da li bi laptop sam trebao koristiti nvidijinu kod zahtjevnijih aplikacija? Ili treba instalirati neki program/driver koji će se time baviti?

Jer tu mi je nastao problem, neke starije igre igram i pokrećem normalno na high postavkama i nema problema.

Sad sam instalirao Splinter Cell: Conviction, koja nije tako nova igra i koju bi trebao pokretat bez problem. Ali mi se kod pokretanja javlja poruka: nVidia card not supported (pogledaj sliku2).

Molim pomozite.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Laptop prepoznaje samo integriranu grafičku

Ovako je meni na radeonu.

Instalira se prvo OS,chipset,intel graficka pa onda atijeva. Tocno ovako po redu nikako drugacije. Ako imas instaliran driver za radeon i zelis igrati neku igru, pokreni igru i pitat ce te zelis li da se pokrene igra na tijevoj koja je snaznija od intelove ILI nekad se en pokaze pa moram ici desni klik na desktop switchable graphic naci exe of igre, stavit na HIGH i apply dole i onda kad je pokrenes otvarat ce igru preko radeona. Možda je slično preko nvidije.

GTA Balkan http://gta-balkan.com
13 godina
neaktivan

Razumijem sad većinu.

Još mi samo nije jasno zašto nemogu s ovom grafičkom pokrenuti Splinter Cell: Conviction? Trebao bi probati još s nekim igrama pa da vidim u čemu je stvar.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Nemam laptop ali imam integriranu na CPU HD 3000.

Kad sam kupio PCI-E grafičku jednostavno sam disejblao u Biosu integriranu na CPU i nisam dozvolio instaliranje Intel drivera za GPU.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice