Konektujem se na VPN, a onda nemam interneta.

poruka: 13
|
čitano: 9.657
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nov sam u svijetu VPN-ova no dobio sam jedan.

Naime kreirao sam novu VPN konekciju u windowsu, pomocu network sharing centra.

Uspijesno se ulogujem i konektujem no onda mi nestane interneta. kada iskljucim VPN, internet se ponovo vrati.

Ima neko nekakve ideje ili rjesenja?

Pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Konektujem se na VPN, a onda nemam interneta.

Desni klik na tvoju VPN vezu pa properties:

klikni na properties

Klikni na  advanced

Isključi "use default gateway on remote network"

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 0:40 (ivo_svetrice).
17 godina
neaktivan

Nije mi potreban moj internet :)

NA VPN-u mi nema interneta. Vjerovatno je problem do njih.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Arxi kaže...

Nije mi potreban moj internet :)

NA VPN-u mi nema interneta. Vjerovatno je problem do njih.

Mislim da se nismo našli.

Ovo gore nisu slike od propertia tvoje mrežne kartice s kojom se spajaš na internet, nego od VPN veze koju si kreirao.

Znači nađi svoju VPN vezu i napravi točno po slikama kako stoji(načeš je u Control Panel - Network and Sharing Center - (bar sa ljeve strane) change adapter settings).

"use default gateway on remote network"  znači da kada se spojiš preko VPN veze preuzimaš gateway od mreže na koju se spajaš.

U tvom slučaju to znači da si u tom trenutku spajanja ostao bez interneta dok ne prekineš VPN vezu.

Vitalno je da isključiš taj "checkbox" i to ti se više neče događati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2012 18:25 (ivo_svetrice).
17 godina
neaktivan

Meni je VPN potreban zbog anonimnosti i promjene ip adrese.

Nakon sto ukljucim VPN (i pratim tvoje korake) meni je ip adresa ista kao i bez VPN-a.

Na to sam mislio kada sam rekao da ne zelim da se spajam na net preko svog routera vec preko VPNA.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mogao si to reči u prvom postu. Jel ovo o čemu sam pisao je standardni problem. tj. da izgubiš vezu na internet (svoj) kad se spojiš negdje preko VPN veze.

Uglavnom sam VPN koristio za spajanje na udaljeni SQL server ili RDC pa i nije bilo potrebe za internet forward-om.

Kod tebe je vjerojatno problem da ti VPN server ne forward-a DNS adresu.

Pokušaj dodati ručno neki public DNS pa onda probaj. Evo primjer sa Google DNS-om 8.8.8.8:

Naravno da ti sad treba biti uključen ""use default gateway on remote network"

18 godina
ivo_svetrice kaže...
Isključi "use default gateway on remote network"

:) a hvala, na ovo sam skroz zaboravio... :)

I was only mostly dead, try finding that option on government paperwork!
16 godina
neaktivan
Arxi kaže...

vpn???

kod mene normalno radi.....
18 godina
Arxi kaže...

Nakon sto ukljucim VPN (i pratim tvoje korake) meni je ip adresa ista kao i bez VPN-a.

Na to sam mislio kada sam rekao da ne zelim da se spajam na net preko svog routera vec preko VPNA.

?

tebi treba proxy, a ne VPN. VPN serveri logiraju svako spajanje, a mogu logirati i promet.
Na net se MORAŠ spojiti preko svog routera, ne možeš ga izbjeći - no kako ćeš se dalje spajati, to je do tebe - imaj na umu da velika većina free proxy servera logiraju konekcije, i da ne možeš samo tako sakriti svoju IP adresu na netu, jer podaci moraju na kraju doći do tebe, to jest tvog routera.

17 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
Arxi kaže...

?

tebi treba proxy, a ne VPN. VPN serveri logiraju svako spajanje, a mogu logirati i promet.
Na net se MORAŠ spojiti preko svog routera, ne možeš ga izbjeći - no kako ćeš se dalje spajati, to je do tebe - imaj na umu da velika većina free proxy servera logiraju konekcije, i da ne možeš samo tako sakriti svoju IP adresu na netu, jer podaci moraju na kraju doći do tebe, to jest tvog routera.

Istina, no pomocu vpn-a mogu koristiti i torrent. A sto se tice logiranja, cisto sumnjam, firma je vec duze vrijeme poznata sa svojim alatima skidanje sa filehosting servisa, te su sada ponudili i vpn kao beta test.

18 godina
Arxi kaže...

Istina, no pomocu vpn-a mogu koristiti i torrent. A sto se tice logiranja, cisto sumnjam, firma je vec duze vrijeme poznata sa svojim alatima skidanje sa filehosting servisa, te su sada ponudili i vpn kao beta test.

Imaj na umu da oni nisu odgovorni za ono što ti skidaš preko njih (ma jel pričaš o Zeveri?), no čisto sumnjam da neće osigurati vlastite guzice i poslovanje pa da ne logiraju koji user je šta skidao preko njih...

17 godina

* komp forsira LAN konekciju pa je problem spojit se preko wirelesa

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.5.2012 13:32 (Bubabug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eh ljudi kod mene je ovakav problem , kreiram VPN konekciju , u piutanju je vista SP2 32-bit , koristim telekabelov internet,OS je sasvim uredu jer kod drugih radi, kreiram konekciju i idem na port ili sta je vec 172.16.0.1 , idem dalje kucam username i password , kada sve zavrsim i pokusam se konektovati stane na 172.16.0.1 i ne ide dalje na verifying username and password pa registration... , pokusam ping na 172.16.0.1 i request timed out , LAN je sve ok podesen ali to je problem kod VPN-a , ako ko zna neka odgovori...

POzZ

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice