Kompjuter Performance

poruka: 25
|
čitano: 5.692
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kompjuter Performance

Dobro vece svima , evo nešto me ovih dana pocelo zabrinjavat oko kompa i zanima me dal je puno kad mi je upaljeno 35 Processa kompjuter ( znaci ne radi nista ne desktopu ) zauzima 500 Mb rama, a kad upalim npr 4 taba u Google Chrome , ICq , Msn , to se vec digne na oko 850 mb rama... To mi se nekako cini puno , evo i slika :

http://i26.tinypic.com/2la8n47.jpg

I još me zanima dal bi se neki procesi slobodno mogli pogasit , jer mislim da što ih 35 radi , da je to čak i previše ...  Slika :

http://i30.tinypic.com/2uqov0x.jpg

Rama imam 2 Gb ( 800 Mhz ) .. Win xp 64bit ..

Zahvaljujem na odgovorima, i slobodno stavite Scren svog Windows Task Managera...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2009 21:29 (NoOne1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kompjuter Performance

35 procesa,nije ništa čudno,npr ja sad trenutno imam 41,ali je čudno što ti "jede" toliko memorije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Kompjuter Performance
NoOne1 kaže...

Dobro vece svima , evo nešto me ovih dana pocelo zabrinjavat oko kompa i zanima me dal je puno kad mi je upaljeno 35 Processa kompjuter ( znaci ne radi nista ne desktopu ) zauzima 500 Mb rama, a kad upalim npr 4 taba u Google Chrome , ICq , Msn , to se vec digne na oko 850 mb rama... To mi se nekako cini puno , evo i slika : http://i26.tinypic.com/2la8n47.jpg

I još me zanima dal bi se neki procesi slobodno mogli pogasit , jer mislim da što ih 35 radi , da je to čak i previše ...  Slika : http://i30.tinypic.com/2uqov0x.jpg

Rama imam 2 Gb ( 800 Mhz ) ..

Zahvaljujem na odgovorima, i slobodno stavite Scren svog Windows Task Managera...

LOL

Ja ih imam 50 u idle-u. A ovo što jede memoriju, to je GOOGLE CHROME kriv vjerovatno, prijeđi na FireFox 3.5.1.

I vista 32-bit SP1 reza 1280x800(na compu 1GB 1680x1050 reza, u idle) u IDLE-u mi jede 700-800MB, sa FF-om otvorenim 831MB

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2009 21:25 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
NoOne1 kaže...

Dobro vece svima , evo nešto me ovih dana pocelo zabrinjavat oko kompa i zanima me dal je puno kad mi je upaljeno 35 Processa kompjuter ( znaci ne radi nista ne desktopu ) zauzima 500 Mb rama, a kad upalim npr 4 taba u Google Chrome , ICq , Msn , to se vec digne na oko 850 mb rama... To mi se nekako cini puno , evo i slika : http://i26.tinypic.com/2la8n47.jpg

I još me zanima dal bi se neki procesi slobodno mogli pogasit , jer mislim da što ih 35 radi , da je to čak i previše ...  Slika : http://i30.tinypic.com/2uqov0x.jpg

LOL

Ja ih imam 50 u idle-u. A ovo što jede memoriju, to je GOOGLE CHROME kriv vjerovatno, prijeđi na FireFox 3.5.1.

Ma to za Procese znam da nije puno , al do danas sam bio na Firefox 3.5.1 , pa sam skužio da je sranje , tj nije do Chromea jer sam danas promijenio ta dva browsera i isprobavao ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2009 21:26 (NoOne1).
16 godina
protjeran
Kompjuter Performance

imao sam isti problem da te pitam koliko si puta windows srušio i stavio gore?? jel može doč do oštečenja hdd-a i onda sve dell cjeli hdd i ak imaš više od jedne particije sve vratiš kak je bilo tvornički i onda ponovno napraviš sam nesmiju bit iste veličine particija ko prije i radit če ti kako treba ja sam tako prošo!!

Mato_Lukic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mato_Lukic kaže...

imao sam isti problem da te pitam koliko si puta windows srušio i stavio gore?? jel može doč do oštečenja hdd-a i onda sve dell cjeli hdd i ak imaš više od jedne particije sve vratiš kak je bilo tvornički i onda ponovno napraviš sam nesmiju bit iste veličine particija ko prije i radit če ti kako treba ja sam tako prošo!!

Hmmm , imam komp nekih god i pol i u to vrijeme možda i previse oko 10- 12 puta nažalost...Al evo zadnji put sam ih stavljo gore 29. 12 .2008..

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.7.2009 21:30 (NoOne1).
17 godina
neaktivan
NoOne1 kaže...

Dobro vece svima , evo nešto me ovih dana pocelo zabrinjavat oko kompa i zanima me dal je puno kad mi je upaljeno 35 Processa kompjuter ( znaci ne radi nista ne desktopu ) zauzima 500 Mb rama, a kad upalim npr 4 taba u Google Chrome , ICq , Msn , to se vec digne na oko 850 mb rama... To mi se nekako cini puno , evo i slika :

http://i26.tinypic.com/2la8n47.jpg

I još me zanima dal bi se neki procesi slobodno mogli pogasit , jer mislim da što ih 35 radi , da je to čak i previše ...  Slika :

http://i30.tinypic.com/2uqov0x.jpg

To ti nije nište,ja ih imam 65 isve dobro radi.

17 godina
odjavljen

Česte reinstalacije Windowsa NE MOGU oštetiti hard disk. Da je tako, moj bi bio na groblju odavno. Kupio sam ga prije 1god, a reinstalirao sam windowse barem 15ak puta...

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
neaktivan
Kompjuter Performance

slobodno pogasi procese tipa ieexplorer i ono što vidiš da ne koristiš,ako nisi siguran,nemoj.Ja imam samo gigu RAM-a i minimalno mi je 500MB iskorišteno,a ti se ne brini jer imaš dovoljno

oko za oko,pasta za zube

0 0 hvala 0
18 godina
Kompjuter Performance

evo sa 6 tabova 851MB.

Uostalom šta te to brine, dok ti se ništa neruši sve super, mislim ipak kada igraš igrice memorija će se povratiti, a ovako nisi ni prešao pola ukupne memorije.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kompjuter Performance

Hvala na odgovorima za sad ... Ugl nije meni ništa ono strašno da mi komp šteka i to , radi sve dobro jer recimo održavam često Smijeh  , al eto sam mi se čini da možda malo previše memorije odlazi , a ništa posebno ne radi ?

Svaka informacija dobrodošla..

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Kompjuter Performance

ja trenutno imam 74 procesa ram mi ide 800 mb imam 4 gb ddr2 800

Mato_Lukic
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kompjuter Performance

komp mi se počeo restartati sam od sebe otprilike se desi jednom u danu...odem u task manager i vidim crvenu crtu u performance...dal tko zna o čemu se radi??

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ništa ozbiljno ,samo ti je u Task Manageru uključen Show Kernel Times ,odnosno prikazuje ti se koliko vremena CPU troši na procese sistemske jezgre.

To jednostavno možeš isključiti micanjem kvačice.

Tvoj problem je očito negdje drugdje. Možda memorija ,ili procesor ,ili ....

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.12.2010 15:07 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Vidi temperature, probaj repair Windowsa, skeniraj s antivirusom.

Da nisi nešto novo instalirao/ugrađivao? Driveri?

Mada je i mehanički problem moguć.

Vidi da ti ne piše štogod u Event Vieweru.

Kadir beneath Mo Moteh
15 godina
Kompjuter Performance

što se tiće task managera mako sam crvenu crtu i hvala na savjetu...a što se tiče restartanja sad sam si komp skenirao i pronašao je jedan virus, pa ću vidit da se možda zbog njega ne restarta...a komp sam si sastavio prije 4-5 mj imam garanciju na svaki dio osim na napajanje to sam si ostavio od starog kompa pa mžda i tu leži kakav problem!???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije ni to isključeno.

Što je najgore može biti baš i do njega.

Ovisi koje komponente imaš, možda je preslabo napajanje.

Kadir beneath Mo Moteh
15 godina
blacko kaže...

Vidi temperature, probaj repair Windowsa, skeniraj s antivirusom.

Da nisi nešto novo instalirao/ugrađivao? Driveri?

Mada je i mehanički problem moguć.

Vidi da ti ne piše štogod u Event Vieweru.

evo ovo mi piše u event vieweru...pa dal se može što vidit??

16 godina
neaktivan

Vidi što ti piše u detaljima tog Error ili Critical.

Možda se spominje neki driver ili nešto.

Vidim da se spominje power, ali ne znam za što je vezano. Lako je moguće da je do napajanja.

Kadir beneath Mo Moteh
15 godina
Kompjuter Performance

evo piše mi ovo The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kompjuter Performance

To je dosta općenita greška, tako da se ne može točno znati.

Ovdje se spominje, pa vidi jel ti išta pomaže.

Trebao bi napisati konfiguraciju pod 'Moj PC' pa da se procjeni da li napajanje može držati.

Ako imaš neko slabije (šrot) napajanje vrlo je vjerovatno da ti je ono otišlo.

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kompjuter Performance

bio sam postavio pitanje pod napajanja tako nešto, pa su mi neki rekli da bi moglo podnest a neki da nebi! evo i tu da napišem imam intel i5, grafa ati radeon 5770 vapor x, 4 gb rama po 1333mhz, hdd 500 gb,a napajanje je od 550w msi ako se ne varam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svi su u pravu.

Takvo novo napajanje može nositi tu konfiguraciju (ali to je već granica jer tu zapravo 550W nema),

ali za staro napajanje sumnjam da može.

Bilo bi ti najbolje nabaviti novo jer će ti ovo kad-tad povući druge komponente za sobom.

Kadir beneath Mo Moteh
15 godina
Kompjuter Performance

ma dobro ti i kažeš, mislim da je došlo vrijeme da se kupi novo napajanje pa sam miran...a i ono nije toliko skupo!

hvala na svjetima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema na čemu,

nadam se da će to otkloniti problem.

Pozdrav.

Kadir beneath Mo Moteh
1
Nova poruka