Komp steka

poruka: 22
|
čitano: 9.258
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Komp steka

Kao sto naslov kaze imam problem s kompom, ultra je spor i ful steka. Kad odem u task manager pod performance vidim da komp ne koristi manje od 3gb rama i da se procesor ne spusta ispod 50% (vidi slika 1). Na slici se vidi da je upaljena mozzila i wmp12 dal to imam kakve veze neznam? Pošto imam relativno dobar komp (vidi Moj PC) to me brine i nebi volio da je tako spor. Trenutno koristim Windows 7 u kombinaciji sa XP-om odnosno imam dual boot, mozda je to problem?! Ako neko moze pomoc unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:00 (Nomad).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp steka
koji proces najviše koristi CPU?
Atomska bubamara. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
neaktivan

pa neznam jedino sto mi je tu upaljeno je wmp i firefox, a nepratim bas to nego mi je u zadnje vrijeme poceo ful stekat pa sam pogledao u task manager.

16 godina
neaktivan
Komp steka

pa daj poredaj procese po potrošnji u tasku,pa vidi koji troše najviše..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp steka

Pa na screenshotu imaš upaljeno utorrent,ventrilo,steam,cod... Normalno da više troši.

my bad..

FOR THE HORDE
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:55 (Zoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ti il nemas pojma o nicemu il sta ja znam sta.... ovo dole nisu upaljene stvari samo quick lunch icone rade samo one koje su okolo bijele! malo sma proucavao i vidio sma da odjednom wmp pocne trosit abnormalno puno, nisam uspio slikat al je pisala 2.500.000kb tu negdje, kad sam ga ugasio i ponovo upalio sve je bilo normalno??!!

16 godina
neaktivan
Nomad kaže...

malo sma proucavao i vidio sma da odjednom wmp pocne trosit abnormalno puno, nisam uspio slikat al je pisala 2.500.000kb tu negdje, kad sam ga ugasio i ponovo upalio sve je bilo normalno??!!

..možda onda taj wmp 12 radi probleme,treba malo vidit na netu šta kažu..

edit:jel ti komp čist od virusa,proskeniran?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 19:55 (seneka).
17 godina
neaktivan

ma sve cisto windows instaliran prije 4 dana, do toga nije sigurno!

17 godina
neaktivan

Evo sad sam slikao. Odjednom se upali nicim izazvan windows media player network sharing service iliti wmpnetwk.

Edit: http://www.neuber.com/taskmanager/process/wmpnetwk.exe.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 21:34 (Nomad).
16 godina
neaktivan
Komp steka
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 22:48 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e napravio sam to bas sam sam otkrio, tako da se vise na pali! :D

17 godina
neaktivan

E sad sam rijesio ovaj problem al se pojavio novi naime proces naziva svchost.exe, on trosi najvise memorije, oko 200.000kb i kad se upali cijeli komp se uspori, a radi cijelo vrijeme kad ga ugasim taskbar i windows explorer i svi ostali prozori i programi promjene boju odnosno vise nije moja tema vec je neka druga tj. neka ruzna plava! Sad mene zanima sta je to i kako da to rijesim i dal se to uopce moze rijesit odnosno ugasit. Ponavljam imam windows 7.

16 godina
neaktivan
Komp steka

pa ne smiješ njega gasit,zato ti se to dešava

http://www.processlibrary.com/directory/files/svchost/

jesi ti sto posto siguran da ti je komp čist?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.12.2009 23:53 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa i negasim ga ja, ali me zanima cemu to sluzi i zasto tolko uzima?? Komp je kolko ja znam cist, koristim Bitdefender 2010 svaki dan skeniram komp mislim to je automatski u 21:00 se upali i skenira.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 0:00 (Nomad).
16 godina
neaktivan
Komp steka

evo http://support.microsoft.com/kb/314056/hr
zašto ga ne proskeniraš s malwarebytesom još,da ti se nije nešto zakačilo..

besplatan je,a dobar je skener

možeš i sa superantispyware-om free edition, pa možeš bit sigurniji..
imaš kod obadva brzi scan

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 0:15 (seneka).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Gledam to i sve sam procitao al pise da je to za xp.

Citiram:

ODNOSI SE NA
  • Microsoft Windows XP Professional
16 godina
neaktivan
Komp steka

ma isto radi i na sedmici

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nomad kaže...

E sad sam rijesio ovaj problem al se pojavio novi naime proces naziva svchost.exe, on trosi najvise memorije, oko 200.000kb i kad se upali cijeli komp se uspori, a radi cijelo vrijeme kad ga ugasim taskbar i windows explorer i svi ostali prozori i programi promjene boju odnosno vise nije moja tema vec je neka druga tj. neka ruzna plava! Sad mene zanima sta je to i kako da to rijesim i dal se to uopce moze rijesit odnosno ugasit. Ponavljam imam windows 7.

Oznaci taj svchost.exe koji ti tolko trosi kad se pojavi u Task Manager pa Desni klik onda pa Properties pa vidi o cem se radi onda tj uslikaj to pa postavi sliku. Nekad se iza toga imena mogu skrivat neki drugi programi ili slicno recimo antivirus i njegovi procesi to se događa itekak!Cool

15 godina
neaktivan
Komp steka

uz malwarebytes i S P spyware, fixiraj malo registry uz neki dobar program, skeniraj komp pro verzijom Advanced System carea. Ugasi pola servisa i iz network connection pogasi one printere, ...

obriši sve iz filea Prefetcher u Windows folderu i nema ti razloga više štekat...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže.... Nekad se iza toga imena mogu skrivat neki drugi programi ili slicno recimo antivirus i njegovi procesi to se događa itekak!Cool

"Svchost.exe jest proces na računalu koji obuhvaća ostale pojedinačne servise koje Windows koristi za izvršavanje raznih funkcija. Na primjer, Windows Defender koristi servis obuhvaćen procesom svchost.exe."

čak se ne mora ni skrivat

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 0:40 (seneka).
17 godina
seneka kaže...
rambox kaže.... Nekad se iza toga imena mogu skrivat neki drugi programi ili slicno recimo antivirus i njegovi procesi to se događa itekak!Cool

"Svchost.exe jest proces na računalu koji obuhvaća ostale pojedinačne servise koje Windows koristi za izvršavanje raznih funkcija. Na primjer, Windows Defender koristi servis obuhvaćen procesom svchost.exe."

čak se ne mora ni skrivat

Ma ja sam sam misli na ovakvu situaciju koja se odnosi na primjeru Bullguard Internet Security kojeg sam probaval jedno vrijeme a to nisam primjetil na nit jednom drugom zastitnom programu. Kod njega ti se svi njegovi procesi  nalaze pod imenom svchost.exe cak pet njih i on trosi 170 mb stalno i to mi je bilo odma cudno i od kud sad toliko na tom procesu a prije nije bilo nikad. No za to treba upotrijebit Process Explorer jer je odlican i nema uopce instalacije on to prikaze kak spada to se ne moze vidjet u Task Manager . Uglavnom vidis svchost.exe koji trosi 170 mb a to je zapravo Bullguard ispod toga malo neobicno da se tak program ponasa ali ok nist ne radi stetu naprotiv!Nevinašce

http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice