Pozdrav, prvo sve najbolje vam zelim u Novoj godini.
Racunalo je staro oko 4-5 godina, ima Athlon-a (ne znam kojeg, zaboravio), 256 Mb RAM-a,
i graficku Radeon 9600.
E sad idemo na probleme, sa kompom se dogada sljedece
1. Restartira se sam od sebe
2. Smrzavaju se Windowsi (ima XP SP2)
3. Programi se ruse, u radu odjednom samo se ugasi i ima onaj prozor Send/DOn't Send.
Za sad to rade Firefox, Explorer i Media Player Classic i onda javi da se procesi
gase i imaju probleme, neki win32 pa onda od AVG-a proces izbaci tu Send/Don't Send gresku.
Koristio sam i jos i VideoGet i qTorrent i oni se ne ruse, ali ako nije to onda se smrzne,
a ako se ne smrzne onda se restarta.
To se pocne dogadat kako kad, nekad nakon duzeg koristenja, i onda se restarta
ude u windowse pa se restart automatski opet, nekad se i restarta prije ulaza u Windowse
na onom pocetnom crnom prozoru gdje ucitava disk i citace, Prim. Master, Slave i to..
Na sto sam ja posumljo
1. Shutdown malware i srodna s**nja
-Izbriso sam particije, ugasio komp, isteko iz struje (ako sam skuzio dobro
to bi trebalo brisat RAM i moguce viruse u njemu), onda sam ponovno uso u instalaciju XP-a
i formatiro i instaliro.
Mislim da sam sa time to sredio, to nebi trebalo bit krivo za probleme?
2. RAM otiso
-Pustio sam MemTest da izvrti jedan prijelaz i nije naso greske.
A i ne svira pri paljenju.
El je moguce da je greska, ali da MemTest ne otkriva?
3. Procesor dize temperaturu
-Nakon restarta odem u BIOS i pogledam System Health, temperatura procesora je na 45-50 stupnjeva.
El bi on ohladio tak brzo, ako ide na 60-70?
A sad pod zadnje sam i iskljucio u BIOSu gasenje na odredenoj temperaturi, ali on i dalje restart-a.
Nisam imo vremena da otvorim kutiju i vidim el ventilator se vrti, ali senzor javlja da vrti.
4. Napajanje
-E to nemrem probat jer nemam drugo, jedino da vadim iz svoga, a neda mi se.
Dal bi ono moglo bit krivo?
To bi bilo to, samo da dodam da se to sve dogada i nakon friske instalacije Windowsa, ovako kako sam gore opisao.
Dali da probam nesto drugo, pitam prije nego idemo u servis i bacamo novce, da mi nije
promaklo nesto ocito sto sam zaboravio.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa ovako po tvom opisu smrdi na napajanje, ne ostaje ti ništa nego probat s drugim, a ako se isto događa onda rikava MB !
imao sam takve siptome na starom komp,možda ti je neki hardver neispravan,ja sam promijenio grafičku,i memoriju ,ako je memorija neispravna zna smrzavati kompjuter
ok, da to sam i mislio, skoknut cemo u servis pa vidjet...
upravo shvatih da sam vjerovatno stavio ovo u krivi forum, ako koji mod procita ovo, slobodno prebacite u hardverske probleme, ako tamo spada, ja ne znam...