Ovako imam 2 raćunala i trebam ih hitno spojiti preko lan-a ali neznam kako na ovom koje sad koristim je win7 a na onom drugom xp molim vas za pomoć hitno mi je
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kupis crossover kabel, spojis kompjutere, voila....
Kupis crossover kabel, spojis kompjutere, voila....
Koliko pinova ima?? 4 ili 8?? i jel može onakav ko za max tv?? i kako da konfiguriram??
trebaš switch (router) i normlan kabel kojim se spojiš na router, ako radi internet na oba sve je OK. Ili crossower kabel za direktno spajanje dva PCa (bez switcha), ali onda moraš ručno podesiti IP adrese. Manje-više je sve tu...
Prvi komp spoji mrežnim kabelom u router.
Drugi komp isto tako.
Pa valjda imaš mjesta za spojit u routeru (inače se može do 4 kompa spojit valjda u router)
To ja kad idem kod frenda ponesem nekad laptop pa se spojim tako i možemo i na internet obojica i sve normalno.
Ovako taj drugi pc se mora kablom spojit u moj pc znači iz matične drugog pc-a ide u moju matičnu a ja se bežično spajam na net moram moč igrat igre preko lana i prebacivat podatke...
1) uzmi crossover kabel, spojis ih direktno (mrezne kartice, imas utor na maticnoj, tamo gdje inace stavljas telefonski kabel za net)
2)desni klik na my computer ikonu > properties i nadji "workgroup" i stavi na oba kompa isti workgroup (npr: mreza)
3)control panel > network connections > local area connection >desni klik > properties : tamo ces vidjeti listu kojekakvih protokola i oznaci tcp/ip protokol i klikni na properties opet. Pod tabom "general" oznaci "use the following IP adress" i zatim unesi ip adresu na oba kompa koja ce se razlikovati samo u zadnjem broju (npr. 192.168.0.1 za prvi komp i 192.168.0.2 za drugi)
i to je to.
edit: ako zelis pristup datotekama na drugom kompu, moras omoguciti sharing. npr: mp3 folder: desni klik na folder > properties > pa 2 tab "sharing" i tamo omogucis pristup drugim korisnicima te mreze, samo pazi da ne stavis "full share" opciju jer ti onda drugi mogu raditi nered tipa obrisati ti podatke, umnazati ih do beskonacnosti itd :)
prodaj komp, kupi 2 nokije, znas da nokija "connecting people" ...
prodaj komp, kupi 2 nokije, znas da nokija "connecting people" ...
hahah care
Evo uspio sam spojit i ovako kad ono pokaže moj folder Luks-PC i kaže da nemam pristupa!!
može ss
zanima me gdje mogu kupit crossover kabel? moze netko linkat da ja to vidim
Usput:
2 kompa na router/modem nemoraju bit spojena sa zicom mozeju biti i wirelessom!, ili jedan zicno jedan wireless.
jesi na pc-u na koji se pokušavaš spoji enabeao network sharing
zanima me gdje mogu kupit crossover kabel? moze netko linkat da ja to vidim
Usput:
2 kompa na router/modem nemoraju bit spojena sa zicom mozeju biti i wirelessom!, ili jedan zicno jedan wireless.
Spojeni su crossover kabelom
jesi na pc-u na koji se pokušavaš spoji enabeao network sharing
sad sam na kompu koji ima bežićan pristup na net a onaj drugi nema i taj drugi pokušavam spojit na ovaj i da mogu sve podatke djelit...
Ovako: Start-> Settings-> Network Connections-> Local Area Connection(ILI KOJA VEC JE S KOJOM SI SPOJEN) -> Properties -> Advanced(tab) -> Settings(tab) -> Exceptions(tab) -> kvacica na File and Printer Sharing -> OK -> OK -> Restartati komp / (ILI MOZES DISABLATI FIREWALL)
Uostalom probaj svoj komp stavit adminom mreze neznam kako se to tocno radi, vjerojatno netko zna tocno.
Ovako: Start-> Settings-> Network Connections-> Local Area Connection(ILI KOJA VEC JE S KOJOM SI SPOJEN) -> Properties -> Advanced(tab) -> Settings(tab) -> Exceptions(tab) -> kvacica na File and Printer Sharing -> OK -> OK -> Restartati komp / (ILI MOZES DISABLATI FIREWALL)
Uostalom probaj svoj komp stavit adminom mreze neznam kako se to tocno radi, vjerojatno netko zna tocno.
Ovako sve sam sredio ali je problem kad hoču vidjeti fajlove s ovog pc-a s kojeg imam bežični internetski pristup traži da se logiram a nekontam napravit korisnike!
znas kako kad se windowsi pale ako si stavio sifru na username moras upisat kako bi mogao uci?
e ista takva je sifra i username je da uđeš u komp, barem meni.
znas kako kad se windowsi pale ako si stavio sifru na username moras upisat kako bi mogao uci?
e ista takva je sifra i username je da uđeš u komp, barem meni.
Ovako kad ulaze windowsi onda nemoram pisat nikaku šifru ni stiskat nikako ime!!
... a problem bi bio u ...? Što si probao, jesi li pročitao linkove?
Moraš fizički složiti mrežu (žica ili bezžično), nakon tog iskonfigurirati SVE potrebne stvari, može nešto obaviti DHCP-router, ali korisničke podatke (user-pass) i sam shering moraš obaviti ti kao admin. Dakle, kad nešto probaš, onda piši što ti neide, ovako nema pomoći...(primjećuješ?)
... a problem bi bio u ...? Što si probao, jesi li pročitao linkove?
Moraš fizički složiti mrežu (žica ili bezžično), nakon tog iskonfigurirati SVE potrebne stvari, može nešto obaviti DHCP-router, ali korisničke podatke (user-pass) i sam shering moraš obaviti ti kao admin. Dakle, kad nešto probaš, onda piši što ti neide, ovako nema pomoći...(primjećuješ?)
Žično sam išo dodjelio ip adrese jedino je problem što neznam napravit taj korisnićki račun da mogu uč s xp na w7 u tom je problem!!
Izgleda da ti je ovdje problem. Probaj na oba kompa postaviti jednog korisnika ( account ) sa passwrdom za ulaz ( a probaj i bez passworda za ulaz ).
btw: Pogledaj OVDJE tutorijale za umrežavanje dva kompa ( sa šeringom ) pa probaj primjeniti na svoj problem
a također probaj pogledati ovaj tutorijal gdje su različiti operativni sistemi gdje je takođere izvršen šering međusobno
edit: probaj na oba kompa postaviti isti naziv accounta sa istim passwordom.
E prokužio sam zašto neče ali je problem onaj frimevar valjd se tak piše kako ga iskljućiti na w7?????????????
valjda misliš na firewall
http://www.sevenforums.com/tutorials/522-windows-firewall-turn-off.html
E ovako, imam dva računala koja se spajaju na adsl preko wirelessa. Znaći router je dolje u dnevnom boravku, kompjuteri su gore, a ta dva kompjutera su u različitim sobama udljeni cca. 20 m. I na oba dva su win 7. Koko da ih umrežim preko wirelessa da mogu igrati između ta dva kompa (ako je moguće uopće) i da dijelim datoteke. Hvala.
E ovako, imam dva računala koja se spajaju na adsl preko wirelessa. Znaći router je dolje u dnevnom boravku, kompjuteri su gore, a ta dva kompjutera su u različitim sobama udljeni cca. 20 m. I na oba dva su win 7. Koko da ih umrežim preko wirelessa da mogu igrati između ta dva kompa (ako je moguće uopće) i da dijelim datoteke. Hvala.
Spojis ih u ad-hoc mrezu, dodijelis ip-ove, stavis u isti workgroup, pingas da vidis jesi li uspio i voila...
Ako nesto ne kuzis, pitaj.
Autoru teme:
Sry ali moram, tvoje Č i Ć me izludi više aaaaa........