Kako napraviti ovakav prečac

poruka: 3
|
čitano: 2.246
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako, u istom folderu se nalazi prečac i folder u kojem se nalazi file koji prečac treba pokrenuti. Taj prćec bi trebao raditi na svakom računalu pa bi zato taj prečac trebao uzeti lokaciju u kojoj se nalazi i onda na to još dodati ostalo:

<lokacija>\folder\fajl i još neki dodaci (- pa nešto)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nerazumijem baš  što si htio reći, ali možda si mislio na ovo:

1. Napravi neki folder

2. U tom folderu napravi još jedan folder i stavi u njega fajl kojeg prećac treba pokretati

3. Vrati se u onaj prvi folder, tu desna tipka miša pa Novo-Prećac, ili na Engleskom New-Shortcut

4. Zatim će ti se otvoriti čarobnjak za prećace, onda samo odrediš lokaciju tog fajla kojeg prećac treba otvarati, stisneš dalje, daš ime prećacu i to je to

Sad gdje god staviš taj prećac on će ti otvarati tu fajlu i gdje god staviš tu fajlu, taj će ti je prećac otvarati ma svejedno gdje ona bila.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 18:38 (nj0fra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti ovakav prečac

Da ako se fajl nalazi uvujek na istom mjestu. Ali, ja trebam moći pokrenutu fajl kad se taj folder i taj fajl pomaknu na neku drugu lokaciju. Znači, shortcat učitava lokaciju foldera u kojem se nalazi:

C:\games\play.lnk

zatim učitava ostatak

\file\game.exe -a

i na kraju dobiva

C:\games\file\game.exe -a

Inače, radim aplikaciju koja će pokretati igre (korisnik izabere igru u padajućem izborniku i program ju otvori nakon što korisnik pritisne OK). Samo sam mislio već napraviti shortkate ili nekako natjerati da pronađe taj fajl. Takvo nešto je chatt-chitto koristio u svojoj verziji krekiranog winrar-a no meni to treba za pokretanje igara.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 19:08 (AW10).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice