Iznenadno čudno gašenje računala

poruka: 40
|
čitano: 12.950
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Iznenadno čudno gašenje računala
nikodormius kaže...
killer of hardware kaže...

jednostavno driveri su se posvađali

kakvi driveri o cemu ti
problem gasenja je rijesen problem je u grafickoj i za to cu si kupit jedan dobar ventilator a ako ne pomogne ide nova graf
samo jos cekam mozda mi @UBIZEC cORPORATION nadje drivere za zvuk za vistu. Jako bi mi to pomoglo.
 E a sta se tice tih drivera....pogledaj ovo pa probaj.mozda ti pomogne.

pozdrav

17 godina
nikodormius kaže...

Izgleda da ste imali pravo ljud
Ostavio sam da mi zapisuje temp graficke dok igram i cim mi se ugasi zapisem vrijeme. Kad sam poslije gledao u log vidim da je malo prije nego sto se ugasio temp dosegla 100 i tako vise puta, a neku vecer sam dosao doma i nije bilo grijanja cijeli dan tako da je kuca bila hladna i isao sam igrati i nista me nije izbacivalo znaci do toga je, a temp graf nije prelazila 90.

Thanks svima sad znam koji dio trebam zamijeniti.

gf7300 da ide do 100C LOL

Mora da je do paste!
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,1Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA770-DS3 + zalman NBF47/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd)
17 godina
neaktivan

ja mislim stavit jos jedan ventilator da odvlaci toplinu malo jaci i veci uz ovaj sto imam jer mi je to prihvatljivije po budgetu ipak neam sad novaca da kupujem novu graf
ali svakako cu javit rezultat idem za apr dana u vemil pa cu si uzet neki dobar ventic

Edit : U vezi drivera za zvuk ja odem na device manager ubacim dvd od maticne odem na update driver kod multimedia audio controlera i instalira mi i radi zvuk samo ne radi mi recimo mikrofon (probao sam par jer sam mislio da je zbog njega ali nije). Mikrofon mi izuzetno puno treba tako da ga se nemogu odreci. Probao sam na novoj beti od win7 ali kod njega nesto cudno radi mic ali ne radi zvuk. Ma ostat cu ja na Xp i kraj kad kupim novi pazit cu bolje na kompatibilnost drivera i renomiranost tvrtke.

"All those who believe in psychokinesis, raise my hand." - Steven Wright
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2008 3:04 (nikodormius).
17 godina
neaktivan

Konacno, problem je u potpunosti rijesen. Nisam morao kupovati niti ventilator niti novu graf.
Otvorio sam komp izvadio graficku karticu i dobro je ocistio, nisam mogao vjerovati koliko je prasine na njoj bilo cudno mi je sto se ventilator uopce mogao okretati. Nakon ciscenja sam je vratio i upalio komp i pokrenuo program za mjerenje temp i igrao najzahtjevnije igre na svom kompu. I gle cuda temp ne prelazi 85 C i komp mi se nije niti jednom ugasio vec 2 dana. Inace mi se gasio svaki put kad bi nesto igrao dulje od 20 min.

Hvala svima na savjetima. SmijehSmijeh

Moderatori slobodno stavite lock na temu.

"All those who believe in psychokinesis, raise my hand." - Steven Wright
17 godina
neaktivan

eto vidis.prasina. a to moras "barem"jednom u pol godine ocistit a i cesce bi bilo potrebno.

graficku prasinu u kucistu ventilatore i nebus imo takvih problema.

16 godina
neaktivan

Poštovanje

Kako u naslovu pise i ja imam isti problem... Kad ukljucim igru, ucita se, pocinjem igrati i najdenom se comp ugasi. Nikakvu poruku ne ostavlja, jednostavno se ugasi. Nakon toga moram ga ponovno upaliti i opet sve radi normalno..

Mogu bit na netu cijeli dan, snimati przilicom, slusati glazbu, gledati filmove i nista.. Ali u igrama je prica drugacija.

Windows je 7/64bit build 7600 Ultimate

Za graficku su instalirani najnoviji driveri (Catalyst 9.12) Probao sam i sa prijasnjom verzijom 9.11 ali opet isto..

Kuciste je coolermaster cm690pure sa 4 120mm ventilatora i jednim 140mm

Maticna je starija (mislim da 4 godine), Foxconn NF4K8AC,sck 939, sa 4GB ddr-a Kingmax

zamijenjen je procesor (sada je nutra Athlon X2 3800+) sa Asus Lion Square hladnjakom

osnovni takt mu je na 2GHz, ja sam ga imao na 2.6Ghz bez ikakvih problema (Hladnjak i Proc. Lapped)

Graficka je Ati radeon 4870 GS sa 512mb PCI-e

Posumnjao sam na pregrijavanje chipseta pa sam instalirao novi hladnjak Thermalright HR-05 SLI

Također sam posumnjao na napajanje pa sam ga pred koji dan zamjenio, sada je nutra Sythe Kamariki4 550w

(moram priznati da sam kod spajanja 4pinskog konektora na maticnu malo zabrljao, okrenuo ga naopako, i kad sam okrenuo prekidac na 1, pojavio se bijeli dim, (mislim da iz djela gdje je procesor..) odmah sam ga vratio na nulu i ispravio pogresku)

Sada comp radi ali uz ucestalo gasenje kod igranja igrica, pa molim za pomoc ako neko ima neki prijedlog ili slicno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 15:47 (Renac_ck).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kazes nisu temperature... A neznam, odvrti neke stability testove (cpu, memorija, gpu), pa provjeri. Vjerojatno je tu problem.

Čini mi se da je na forumu sve više neukih i tvrdoglavih id*ota...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam komp AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Processor 4400+ 2,37 GHz , RAM- 1 GB   i kod igranja igrica ili rada na facebooku ili youtubeu mi se komp iznenadno ugasi?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvo provjeri temperature sa Everestom i skeniraj računalo sa antivirusom i antispywareom.

alrighty then
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 18:37 (dncrmt).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@ Fowix

Odvrtio sam stability testove i pogodi sta.. memorija nije prosla. Malo sam se igrao i nasao plocicu koja izaziva probleme. Plocica je sad vani, a komp radi bez gasenja Osmijeh

Tnx na pomoci Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice